"Tutkijat mainitsevat pohdinnassa tärkeän seikan. Ne henkilöt, jotka kuluttavat eniten ultraprosessoituja tuotteita todennäköisesti myös kuluttavat muita paljon vähemmän minimaalisesti prosessoituja tai prosessoimattomia terveellisiä ruokia, lue kasviksia, hedelmiä, marjoja kalaa ja pähkinöitä/siemeniä –näin ollen ruokavalion laatu on heikompi laajasti. Täten on todennäköistä, että tunnetut syöpäterveyttä edistävät ainesosat ovat vähissä tai kokonaan puuttuvat paljon ultraprosessoituja ruokia syövien ruokavaliosta. Selvää lienee myös se, että väestötutkimuksissa käytettävät vakioinnit eivät koskaan pese täydellisesti pois sekoittavia tekijöitä. Esimerkiksi tupakoinnin ja alkoholin käytön suurempi osuus paljon ultraprosessoituja ruokia syöneillä saattaa sekoittaa asiaa vakioinneista huolimatta." Eli ruoan laadulla ei välttämättä ole mitään tekemistä sairastumisen kanssa. Yhtä hyvin voitaisiin tutkia kuunnellun musikkilajin yhteyttä sairastumiseen. Voisi löytyä jänniä korrelaatioita.
No toki voit osoitta mielestäsi relevanttia tutkimusta jos tuo ei mielestäsi kerro objektiivisesti asiasta.
Minä söin pottumuusia ja paistettua kylmäsavulohta, joo, paistettuna taivaallista. Syömämme ruuat ovat vähän energiaa kasvuunsa kuluttaneita, ja siten ilmastoystävällisiä, vaikka taitaa tuo hiilidioksidin vaikustus ilmaston lämpenemiseen olla liioiteltu. (musta tuntuu ettei puuha tajunnut edellisellä sivulla mitä tarkoitin ruuan energian kulutuksella) Mutta vaikka hiilidioksidi saisikin synninpäästön, on typerää haaskata öljyä ruuantuotantoon turhaan suuria määriä. Sehän pitää ostaa ulkomailta, joskus jopa molemmat!
Hassu otsikko, miksi kellään (noh, marginaalitapaukset erikseen) olisi mitään ruokaa ja ilmastoa vastaan?