Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

ROV-projekti

Viestiketju osiossa 'Pienoismallit, RC -harrastelaitteet' , aloittaja sytem, 23.2.2017.

 1. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester NoAd

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  9 499
  Saadut tykkäykset:
  1 416
  ....siis onk se rikki, eikös sen pitäny olla sukellusvene...
   
 2. sytem

  sytem Kansalainen

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  30
  Eikös ne Venäläiset jo Kurskillaan todistaneet että sukeltamisella ja uppoamisella on vivahde-ero...
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 3. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester NoAd

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  9 499
  Saadut tykkäykset:
  1 416
  ...niinnojoo...oikeessa olet...
   
 4. sytem

  sytem Kansalainen

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  30
  Taas mentiin tänään askel eteenpäin, posti toimitti kiinanpojan lähettämän ilmanpaineanturin, jonka varovasti epäilin olevan syy tuon ohjaus-softan jumitukselle.

  https://www.banggood.com/MS5611-GY-...sor-Module-IICSPI-Communication-p-965980.html

  Epäilys osui, ja nyt kun tuon softan mielestä puuttuneen anturin lisäsin, lähti tuo raspilla pyörivä softa juttelemaan pc-softan kanssa. Oikeastihan tuolla ilmanpainetiedolla ei pitäisi tässä olla mitään virkaa, mutta ilmeisesti tuo softa ei vaan osannut elää puuttuvan anturin kanssa. Ja moisen hankinta tuntui helpommalta vaihtoehdolta kuin kaivaa että missä moinen feature softassa makaa

  Nyt ollaan siis siinä vaiheessa että testilaudan kallistelut näkyy softan keinohorisontti-mittarissa oikein, samoin kompassissa. Gamepadin tatit ohjaa ainakin logissa moottoreille menevää dataa. Vielä tuo valittaa että akkumonitorointi raportoi hassuja, ilmankos kun se palikka on vielä laatikossaan...

  komentorivi itselle muistiin:
  pi@rov-testilauta:~/ardupilot/build/pxfmini/bin $ sudo ./ardusub -A udp:10.39.1.65:14550

  Samoin posti toimitti 21.3 tilatut kaksi tuikkua: http://www.dx.com/p/xm-l-waterproof...ht-torch-lamp-light-green-484262#.Wto7odPFKuU

  Alkuun noiden kanssa riittänee kiinnityksen miettiminen, pidemmällä tähtäimellä tuo oli ajatus modata ulkoisella sähköllä toimivaksi, hyödyntäen tuon siis vesitiivinä kotelona.
   
 5. sytem

  sytem Kansalainen

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  30
  Viime päivät on ollut takkuilua tuon softan kanssa, alkuun toimi siis tän mun pöytäkoneen kanssa, mutta sitten kun koitti siirtyä varsinaiselle ohjauskoneelle (mac --> windows), lakkasi tuo toimimasta ylipäätään. Ei siis toimi enää tuon alkuperäisen kokoonpanonkaan kanssa. Kertaalleen tuli jo vaihdettua koko aluksen tietokone uuteen (tai no, toinen samanlainen vanha raspberrypi hyllystä)

  Samoin on joutunut hakkaamaan päätä seinään linuxin verkko-asetusten kanssa, johan mä kohta 20v oon osannut säätää kaksi ip-osoitetta samalle verkkokortille, mutta en näköjään enää kun on muuttunut tuo säätö jotenkin hienommaksi kuin /etc/network/interfaces-filen muokkaaminen.

  Taas olisi aikataulua seuraavalle testille, parin viikon päästä mökkireissu kirkasvetisen järven rantaan ohjelmassa.
   
 6. sytem

  sytem Kansalainen

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  30
  Löytyi yksi syy tuolle verkon takkuilulle, onnistuin sitten näköjään polttamaan tokana kokeilussa olleesta raspista verkkokortin tuolla poe-sähköllä. Ilmeisesti liittynee poe-sähkön hetkelliseen poiskäyntiin, joka aiheuttaa jossain tilanteessa virtapiikin joita nuo RasperryPi:den verkkokortit ennen uusinta 3B+ mallia eivät kestä. Verkkoliittimestä kun on säästösyistä jätetty joku suojakomponentti pois.

  Tuon kun löysi, ja ohjeista huolimatta käytti vanhaa tuttua menetelmää, niin nyt on toimiva konffi jossa samalla kortilla on sekä dhcp:llä haettu (jos palvelin on saatavissa) että kiinteä ip-osoite. Toimii siis sekä kotiverkossa säätö + asioiden päivitys netistä, että suora yhteys tuon ohjauskoneen kanssa
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Jaa tämä sivu