Tullaus ja ALV

Viestiketju:
Tullaus ja ALV

Lisäsin viestikenttään tilatessa (ebay) ja lähetin myös viestillä myyjälle: "hi, please include "VAT PAID - IOSS ID: IM2760000742" in the parcel address card, otherwise I will have to manually declare customs and it's a lot of work"
Paketti tuli suoraan läpi samalta myyjältä jolta jouduin edellisen tullaamaan. IOSS-numero oli muistettu laittaa osoitekorttiin
 
Majuriin tilailin osia viikonlopun aikana Agrilinelta. Tänään tuli sitten sähköpostiin kuitti "Lasku on laadittu vain arvonlisäverotusta varten" maininnalla.
Siitä kuitista/laskusta sitten huomasinkin että Alvi on otettu Suomen alvikannan mukaan (24%)

Tuosta sitten ajattelin udella sähköpostilla Agrilinelta, että miten tuo asia nyt oikein menee. Eli pitäneekö alvi nyt kuitenkin tavaroiden maahantullessa maksaa kuitenkin uudestaan alv.
Sain tälläisen vastauksen asiaan:

Hi there


Thanks for your email.


Agriline charge you VAT (at your countries rate) at point of sale of goods as we hold Fiscal Representation in Finland. Agriline will then act as your ‘Importer Of Record’ to ensure all customs fees and documentations are completed, processed and paid. This will mean a seamless process for you, just like it was last year. You will not be contacted by customs offices to clear goods.


You can still re-claim the VAT amount in the usual way through your Local Government, but it must be paid initially to adhere to export rules as per the below


https://www.gov.uk/guidance/vat-on-goods-exported-from-the-uk-notice-703




Kind Regards
Viki Showell


Customer Services


Ymmärtäisin asian nyt niin, että minulta ei nyt tässä tilanteessa vaadita mitään toimenpiteitä alv:n ja tullin (no ehkä tullin kuitenkin?) suhteen.
 
Nyt tuli postilta tekstiviesti, että EU:n ulkopuolelta on saapunut lähetys ja se on tullattava. Ongelma on se, ettei postin antamalla lähetyskoodilla löydy mitään ostettua tavaraa ja sähköpostiviestissä on vain lähettäjän nimi (linshixin). Kiinasta on toki tulossa useita paketteja, mutta niillä on eri lähetyskoodi.

Omaposti vaatii sitkeästi valtuutusta tullaukseen, ja epäilen että posti on rahanahneudessaan vaihtanut lähetyskoodin, jotta pystyisi pakottamaan maksamaan digitaalisen tullauksen.

"linshixin" nimellä ei löydy huijauksiakaan, tosin postihan on hakenut lupaa VVM:ltä "lailliseen tullaushuijaukseen":

Miljoonien nettitilausten tullaamisesta on tulossa jättimäinen pakettihärdelli kun laki muuttuu – Posti haluaa laajentaa reviiriään, mutta VM ei suostu | Yle Uutiset | yle.fi

'Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia?
 
On samoja kokemuksia, soitin postin asiakaspalveluun kerran selvittääkseni ja onnistui. 3 pakettia ainakin on mennyt takaisinkin yhteensä tuon takia kun ei oo ollu tietoja tullaukseen. Monesti myös kun syöttää tilauksen alkuperäisen seurantanumeron esim 17track palveluun niin näkyy siellä jos seurantanumero on muuttunut.
 
Kiinan pakettien seurantakoodit muuttuvat todella usein, koska mm. Aliexpress niputtaa pienempiä eri paikoista lähteneitä paketteja yhdeksi paketiksi omassa logistiikassaan Kiinan päässä.
 
Mulla on useamman Ebay-ostoksenkin koodi muuttunut Eurooppaan saavuttuaan. Toimitetaankohan isot paketit nopeammin perille vai mikä tässä on taustalla. Paketeissa on kuitenkin yleensä kaksi osoitelappua liimattu päällekkäin, eli kyllä euroopassa jotain muutakin tehdään, kuin paketti avataan ja viedään postiin. Onkohan tässä jokin välietappimaan postin kanssa sovittu juttu, koska postimaksuhan pitäisi periaatteessa maksaa myös välietappimaahan.
 
On samoja kokemuksia, soitin postin asiakaspalveluun kerran selvittääkseni ja onnistui. 3 pakettia ainakin on mennyt takaisinkin yhteensä tuon takia kun ei oo ollu tietoja tullaukseen. Monesti myös kun syöttää tilauksen alkuperäisen seurantanumeron esim 17track palveluun niin näkyy siellä jos seurantanumero on muuttunut.

Jep, 17trac palvelusta löytyi tuon alkuperäinen seurantakoodi, joten nyt voi täytellä tullauspaperit kun on tarvittavat tiedot.

Kiitokset konekansalaisille avusta...
 
Siinä se Majurin osapaketti Briteistä nyt on. Reilu viikko meni toimituksessa, eikä tulli tai posti vaivannut minua tullaus / postin käsittelykulu erillä.
Eli paketille oli kyllä tehty huolitsijan toimesta tullaus. Mutta minua ei sillä vaivattu eikä minun tarvinut maksaa tullia, alvia tms.
Kaikki kulut perittiin jo Agrilinen toimesta maksun yhteydessä. Ja hinta jäi vieläkin alle Suomen toimitsijoiden hintojen.

20211025_155209.jpg
 
Aliexpressistä en oo koskaan vielä tilannu mutta nähtävästi on pakko. Perkuleen sorvin hihnat jotka saksasta tilasin ei oikein käy, kun ovat eri tyyppiä ja V kiila ei vain pidä. Mistöön muualta ei välttämättä saa noita hihnoja kuin Alilta.

Kokeeksi laitoin koriin hihnat ja maksu tyyppi on vain luottokortti, alipay tai klarna. Miten toi klarna toimii kiinan myyjän kanssa? ja onko alissa aina myyjillä IOSS koodit? Jos ioss koodia ei oo ja ne nuo kun perii alvin jo ostovaihessa niin joutuu anyway maksamaan tuplana alvin mikäli muyyjä ei ole ioss ssa mukana.
 
ja onko alissa aina myyjillä IOSS koodit?
Kaikki kiinasta tilatut ovat tulleet ongelmitta perille, niissä IOSS-integraatio tuntuu toimivan. Yksi myyjä kieltäytyi kokonaan toimittamasta yli 150€ tilausta. Venäjältä tullut Aliexpress-tilaus piti tullata, mutta siihen myyjä toimitti IOSS-tunnuksen.
Klarnalla olen kerran maksanut kokeeksi, ei probleemeja.
 
Jossain ketjussa kirjoitinkin, että viimeisimmässä Aliexpressin ostoksessa vähensivät kauppahinnasta alvin verran pois ennen maksutapahtumaa.
 
Tänään oli aamulla tullut sähköpostia, että sinulle on postia OmaPostissa. Siellä oli saapumisilmoituskirje EU-maan ulkopuolelta ja tullausta pyydettiin. Hirveä miettiminen alkoi, että mitä minä muka olen tilannut kun paketin painokin näyttäis olevan 0,858 kg. Siitä ilmoituksesta kun ei minusta käy mitenkään ilmi edes lähettäjää? Lähettäjän kohdalla oli vain tyhjää.

Selasin kaikki palvelut läpi mistä yleensä jotain ostan. Ebaystä bongasin 1,5kk sitten tilatun Eric Claptonin konsertti BluRayn, joka oli tulossa Argentiinasta. Mietin että miten helkkarissa se voi painaa melkein kilon? Sen kuitenkin valitsin tullattavaksi tavaraksi ja läpi tuntui menevän :eyepop:
 
Olisko siinä konsertissa soitettu vähän myös heavyä?
Ainakin 500 grammaa veikkaisin tai sitten on todella tukeva paketti. Saa muutenkin nähdä että tuleeko mitenkä aito tuote :rolleyes: Myyjällä ainakin oli hyvät palautteet.
 
Mitä verottaja sanoo jos ostaa ohjelmiston ulkomailta, netistä ladattavan?
 
Esim. Steam verkkopelipalvelu/-kauppa on aina veloittalut ostajan maan verot. Tuskin tuollaista ison mittakaavan virtuaalisen omaisuuden kauppapaikkaa voisi kauaa ajattaa etenkin jos verojen maksu olisi just sen köyhän suomalaisen takana.

Muista toimijoista (esim. Adobe) ei oo oikeastaan kokemusta kuin yritysasiakkaan vinkkelistä, enkä niitäkään liian läheltä ole katsonut.

Silloin toki jos on jotain konkreettista mediaa, niin sehän kiertää tullissa normaalisti (eli välttämättä ei).
 
Solid Worksin ostin pari viikkoa sitten. Siihen ainakin lisäsivät VAT:n dollareiden päälle.
 
Takaisin
Ylös