• KAMIINA ON HÄTÄAPUKAMIINA - LUE TÄMÄ!

    Kamiina ei ole EU:n rakennustuoteasetuksen vaatimusten eikä ekosuunnitteludirektiivin mukainen tuote. Sen hiukkaspäästöjä ei ole mitattu, eikä kamiinaa ole testattu EU-määräysten mukaisesti.

Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Savustus

Viestiketju osiossa 'Gourmet' , aloittaja Josva, 14.11.2020.

  1. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Kaveri haki tänään aamulla lohta 40kg! Töiden jälkeen leikataan ja yöksi suolaan.
    Aamulla siten alkaa savu tupruta kuapista tuas. :)
     
    • Tykkään Tykkään x 2
  2. LPR

    LPR Kytöstelijä
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    29 931
    Saadut tykkäykset:
    5 512
    Normi sunnuntaiuistelijalla yhdenkin lohen saaminen on kesän kohokohta ja nämä sitten käy "hakemassa" 40 kg kerralla. :D
     
  3. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Nämä tarvis onkia vaan suoraan styrox-laatikoissa suoraan auton konttiin! :D
     
    • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  4. V361

    V361 W.W.W.
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    31 080
    Saadut tykkäykset:
    5 695
    Vieheenä käytettiin pankkikorttia...:D
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
  5. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Kun nyt on tullut vuosa tuhrattua viinien savu juustojen-kalojen-lihojen kanssa, niin voin kertoa että kirjoitetut opit on vain teoriaa. Tehty työ opettaa eniten, esimerkiksi @MaxiSami ,n 40 kg kalaa ei vain mennä ja osteta, ostettavat fisut valikoidaan. Parhaimmiksi kylmäsavustukseen käy mielestäni 1.5kg lohet, näin file paksummastakin kohtaa kovoo napakaksi. Hyvän kylmäsavufileen on valmiina oltava kuin lankku eikä kuin lötkö kraavilohi, eli fileet karkeaan merisuolaan vähintään vuorokaudeksi jotta suola imee nesteet fisusta. Sitten vain kaavitaan suola pois ja imetetään loput nesteet talouspaperilla, savustuspytyssä kalan täytyy sitten ehdottomasti roikkua ja ilmavasti. Pytyssä pitää savun - ilman kiertää koska ne kuivaa fisua lisää, kala on silloin valmis kun paksummasta kohdasta saa vaivatta ohuen ohuita siivuja. Ja sitten fisu vakumoidaan sillä se tiivistää maut vasta lopullisesti.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  6. marce

    marce Bad Motherfucker
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    16.6.2013
    Viestejä:
    1 752
    Saadut tykkäykset:
    659
    Tuo @MaxiSami n tarinahan ei kerro ollenkaan sitä, että miten pitkään niitä kaloja on mahdollosesti valikoitu sielä kalakaupassa ;)
     
  7. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Kyllä ne oli valikoitu ihan kauppiaan toimesta.
    Vähän turhan isoo oli, mutta näillä nyt mentävä.
    Pitkältä kuulostaa tuo @Josva n suolausaika, mutta nämä on niitä makuasioita joista ei kiistellä.
    8-12h on me suolattu lohia karkeella.
    Kalat on nyt leikattu ja tuossa 20 aikaan ruveta suolaamaan niin aamulla sitte 8 aikaan alotellaan savustus.
    Siivoilin vielä maharasva lihoja 1,5kg niin suap keiton räpsäättee huomenna! :)
     
  8. kymi

    kymi Rahtari
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    19.5.2018
    Viestejä:
    13 965
    Saadut tykkäykset:
    2 804
    Ei tainnu olla mikään nappisilmä pusuhuuli kauppias, jonka kanssa "vähän valikoidaan kalaa". Kotiin kun pääsee niin ei ihme, että kädet vähän tuoksahtaa kalalle...
     
    • Hauska Hauska x 1
  9. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Enpä tiiä minkä näkönen kauppias oli... :D
     
  10. pajs

    pajs Mutunvilkku Pietarsaaresta
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    25.1.2012
    Viestejä:
    13 945
    Saadut tykkäykset:
    2 715
    Riisselilohta :D
     
  11. klappi

    klappi väljää vähän joka paikassa
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    4.6.2016
    Viestejä:
    27 853
    Saadut tykkäykset:
    13 464
    jaa riesling :rolleyes: saattais siellä seassa olla vähän hampaan pinnotettakin :mitenlie:
     
  12. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Aamulla 8 jälkeen laitettiin louhet savukaappiin.
    Nyt toinen savujakso menossa....
    1669989245784..jpg
     
  13. sakkuli

    sakkuli Kansalainen
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    26.9.2013
    Viestejä:
    1 244
    Saadut tykkäykset:
    442
    upload_2022-12-13_16-3-34.png
    sauna sijaitsee lopella ja palvaus maksaa osallistumisen ukraina kaminoiden askarteluun.

    Jos just tähän hätään ei jouda itse tekemään mitään niin osallistumiseksi lasketaan plussa päkkien ostaminen, kun tossa tarvitaan varmaa rahaa. Raketin voi myös ostella tai jotain vähemmän jännää täältä

    ps. tekijänoikeudellisista syistä joudun vaatimaan yllämainitun palvausmaksun, vaikka tekisit kinkun jossain toisaalla.
    pps. jos et tottele, niin sänkysi alla lymyilevä mörkö sinut vieköön
     
    • Huippu! Huippu! x 3
    • Tykkään Tykkään x 1
  14. Valmet 412s

    Valmet 412s Kansalainen

    Liittynyt:
    8.12.2021
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    103
    Itse pistän saadut varat palvaamon kuoletuksiin, laskin jos joskus maksaa itsensä takaisin niin laajennan toimintaa jopa nestemäisen tuotteen valmistukseen.

    Itsellä ajatus tämmätä satsit noin 19 ja 21 päivä tulille vaan taitaa nuo yhteenkin mahtua, tosin viimevuodesta jos oppia ottaa niin kyllä liha saunan löytää....

    Villisikaa on tulossa uutuutena ja fasaanit on jo omassa pakkasessa valmiiksi. Olen koittanut tehostaa turhaa nostelua ja kanniskelua minimiin eli lihat pistän kuomukärryyn saunan viereen mistä suolauksen kautta saaveihin saunaan.

    Kolmas lohisatsi lähti viikonvaihteessa ja taisi 40kg rikkua.... Tänään viimeksi tuli palautetta että semmoset jotka eivät kylmäsavusta pidä vetävät tätä kaksinkäsin....

    Kiirutta pitelee mutta onhan jouluun aikaa, tää sitä parasta on.
     
  15. sakkuli

    sakkuli Kansalainen
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    26.9.2013
    Viestejä:
    1 244
    Saadut tykkäykset:
    442
    kuulostaa että kannattaa ehottomasti kertoa saunan tarkat koordinaatit että osaan olla tulematta paikalle ja syömään kaiken :)

    nälkä tulloo tollasista postauksista :/
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 2
  16. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Huomenna selviää teenkö töitä hullunlailla, vai rupeanko savustamaan ja kaminoita tekemään.. Jos tulee irtisanominen jään samontein pitkälle lomalle!
     
  17. klappi

    klappi väljää vähän joka paikassa
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    4.6.2016
    Viestejä:
    27 853
    Saadut tykkäykset:
    13 464
    luultavasti yhden kinkkupaikan edestä just shoppailtu :rolleyes:
     
  18. korhonen

    korhonen Kansalainen
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    29.1.2016
    Viestejä:
    6 743
    Saadut tykkäykset:
    2 974
    Kummin kävi.?
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 2
  19. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Eivät antaneet, työtoveri sai kenkää joten hänenkin hommat siirtyy meikäläiselle. Loppuvuosi on haipakkaa ja pitämätöntä lomaa pidetään sitten sydäntalvella.
     
    • Informatiivinen Informatiivinen x 3
  20. Valmet 412s

    Valmet 412s Kansalainen

    Liittynyt:
    8.12.2021
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    103
    Suolavetet keittelin tänään, lihat sulamassa ja muutenkin alkaa olla kaikki valmiina.

    IMG_20221217_153544.jpg
     
    • Tykkään Tykkään x 3

Jaa tämä sivu