Honda Monkey 125 '18 (Z125ma) - Iso-Monkey

Viestiketju:
Honda Monkey 125 '18 (Z125ma) - Iso-Monkey

Siitä sitten se peräkärry tuollaiseen ”monkey king” versioon kiinni

Siinä hilkulla, että että menee jo huumorin puolelle nuo katteet:D

Etukate / tuulisuoja olisi kyllä tarpeellinen varuste, mutta ei ole oikein löytynyt sen näköistä, mikä miellyttäisi omaa silmää.

Webikellä näyttää olevan aika laaja valikoima monkeykamaa, mutta onko se edullisin paikka ostella mankiin varusteita?

Takegawan putki olisi siellä tarjouksessa 220€ +rahti vajaa 60€ ja tullimuodollisuudet. Meneeköhän pelkkä ALV? Eioota tosin varastosaldot nyt.

Jäi vielä vähän vielä epäselväksi, mitä pelkkä putkenvaihto pyörään vaikuttaa.
 
Noi monkey kingin tilpehöörit kun iskee kiinni niin saa ihan tosissaa kaivaa moottorista lisätehoja ettei huippunopeus ihan hirveästi putoa.
Peräkärryyn apumoottori ettei vastusta :p
 
Niin ku DAX!

Jonnet ei muista.
:peukku:
e433eed99cc993cacb9a690f685b3cb7--cartoon-bar.jpg
 
Webikellä näyttää olevan aika laaja valikoima monkeykamaa, mutta onko se edullisin paikka ostella mankiin varusteita?

Takegawan putki olisi siellä tarjouksessa 220€ +rahti vajaa 60€ ja tullimuodollisuudet. Meneeköhän pelkkä ALV? Eioota tosin varastosaldot nyt.

Jäi vielä vähän vielä epäselväksi, mitä pelkkä putkenvaihto pyörään vaikuttaa.

Ostopaikat vähän riippuu aina siitä kenen valmistamia kamoja on ostamassa, paljonko ne kustantaa, meneekö tulleja/veroja, mikä on saatavuus/toimitusaika jne.

Oma Takegawan putki on ollut vähän reilu 350€ rahteineen. Tilasin yksittäisosana EU alueelta, ei näytä myyjällä enää olevan tarjontaa.

Tuossa Monkeyn konepaketissa on itseasiassa kaksi perustavaa laatua olevaa ongelmaa. Molemmat toki samasta syystä, eli kaasujenvaihto on huono.

Ensinnäkin tuo vakio pakoputki on ahdistava ja muutoinkin virtausteknisesti huono katalysaattoreineen ja mutkineen (vaihteiston alla). Vakio putken sanotaan lisäävän hieman vääntöä alakierrosalueelle. Yläpäässä putken kapasiteetti kuitenkin loppuu.

Takegawan vakiopaikalle istahtava putki lähtee suoraan kannesta kiertämään äänenvaimentimelle ja äänenvaimennin on malliltaan läpivirtaava. Virtausta ei varsinaisesti vastusteta muutoin kuin loivien mutkien toimesta. Äänimaailma on myös tuolla putkella ihan eri planeetalta kuin vakio, pyörä edes kuulostaa moottoripyörältä tossumopon sijaan. Joku voi toki sanoa, että tietyillä ratkaisuilla putkessa voisi saavuttaa vielä Takegawan putkea enemmän virtaavuutta, tai jopa toimivia kompromisseja (vaikutetaan virtaukseen eri tavoin).

Toinen, eli se globaalimpi ongelma on koneen mieto viritysaste ja ilmeisen tarkoitushakuinen alavääntö. Imupuoli vapaasta ilmasta suodattimen-putkien-kaasuläpän-jne kautta imuventtiilille on ohut, pitkä ja monimutkainen sisältäen tiukkojakin käännöksiä (jo pelkästään vaakatasossa ajatellen ilma otetaan sisään takaa->eteen, jonka jälkeen se siirtyy edestä->taakse->eteenpäin kaasuläpälle, kaasuläläpältä eteen->alas->taakse venttiilin kautta pyttyyn). Näillä toki saadaan äänimaailmaa siivottua ja tosiaan tuota alakierroksien vääntöä lisättyä, mutta vaikuttavat vastaavasti siihen, että moottorin täyttöaste jää isoilla kierroksilla vajaaksi. Yksisylinterinen kone myös aiheuttaa jonkin verran haitallista pulssia sekä imusarjan, että pakoputken puolelle.


Mitä taas pelkän suuttimen vaihtoon tulee, niin siinä monasti unohdetaan suuttimen muut ominaisuudet ja keskitytään vain virtauksen vertaamiseen. Softan puolelta (sähköohjatussa bensa-) suuttimessa ehkä virtausmäärää tärkeämpänä parametrina on ns. dwell time (dead time), eli suuttimen hitaus eri jännitealueilla. Tämä aika muuttuu suhteessa radikaalisti vaikka virtausmäärä tekisi vain pienen muutoksen. Ja koska arvo on jännitteeseen suhteutettuna progressiivinen, on muutokset pienemmillä jännitteillä merkittäviä, joka taas vaikuttaa mm. kylmäkäynnistykseen vajaammalla akulla (esim. aRacer ecu tuossa omassa Monkeyssä kertoo jännitteeksi noin 11.5V ennen starttia, startissa ~10V). Dwell time on kuitenkin täysin kierrosluvusta ja tarvitusta suuttimen aukioloajasta riippumaton. Siihen vaikuttaa vain kyseinen suutinyksilö ja jännite. Autoihin suutinsarjoja ostettaessa myyjät yleensä valitsevat dwell-time profiililtaan mahdollisimman saman luonteiset suutinyksilöt ja antavat mittauksista taulukon suuttimien säätöä varten.

Hyvässä modernissa moottorinohjauksessa (autossa) pieniä ja vähän isompiakin poikkeuksia monitoroidaan ja voidaan korjata. Monkeyn omassa ecu:ssa on käytännössä vain neljä inputtia: imuilman lämpö, kaasuläpän asento, moottorin kierrosluku/kampikulma sekä kapeakaistainen lambda-anturi. Tuossa ei ole riittävää määrää antureita määrittääkseen imuilman määrää joko imutapahtumasta saati palotapahtuman lopputuloksesta. Moottorinohjaus toimii käytännössä kuin kaasari, sillä erotuksella että ruiskutus tapahtuu katkonaisesti ja sitä voidaan teoriassa hieman kompensoida lambda-anturilla matalilla kierroksilla ja pienellä kuormalla pyörittäessä.

Tää moottorinohjaus on ehkä paikkapaikoin jopa huonompi kuin perinteinen kaasari ja siksi sitä ehkä käytetään huonon kaasarin tavoin.
 
Ehkä noi apinat on suunniteltu sinne kohtuu nopsan kiihtyvyyden omaaviksi kaupunkimopoiksi, ja tuossa liikenteessä harvoin ylitetään 60kmh nopeuksia.
Eli ei ole edes suunniteltu siihen, että sillä loikotetaan 50-100km matka, jotain 80-100kmh marssivauhtia ......
 
Ehkä noi apinat on suunniteltu sinne kohtuu nopsan kiihtyvyyden omaaviksi kaupunkimopoiksi, ja tuossa liikenteessä harvoin ylitetään 60kmh nopeuksia.
Eli ei ole edes suunniteltu siihen, että sillä loikotetaan 50-100km matka, jotain 80-100kmh marssivauhtia ......
Kyllä nuo selviä kaupunkimopoja on, eipä niissä muutkaan ominaisuudet oikein matka-ajoon sovellu. Tarkoitukseensa varmasti hauska peli, mutta kyllä matkapyörät on erikseen.

Onko tuossa mitään yhteistä vanhan Monkeyn (Z50J) kanssa, muuta kuin Monkey-nimi?
 
Onko tuossa mitään yhteistä vanhan Monkeyn (Z50J) kanssa, muuta kuin Monkey-nimi?

Ei ole. Toki tyyli, vanha logo, tekniset perusratkaisut (ilmajäähy nelitahti, neljä vaihdetta ja käsikytkin), jne. Tai toki vaihteiston osalta saa esittää eriävää mielipidettä olisiko se kolmivaihteinen automaattikytkimellinen sitten aidompi.
 
Btw, on minulla jo unohtunut se Biken monkeyprojekti kokonaan. Onko siinä tapahtunut mitään sen jälkeen kun piti alkaa kantta katselemaan jne?
 
Ite lopetin tuon projektin seuraamisen joskus loppukeväästä. Toki ymmärrän että projekti ei etene jos osia ei saa tai tekee huonoja hankintoja mitä pitää korjata uusilla tilauksilla. Mutta ei se silti mielestäni oikeuta tarpeettomaan pastanjauhantaan ja jo moneen kertaan todettujen mekaanisten rajotteiden läpikäymiseen kerta toisensa jälkeen. Lisäksi yleensä kuvan pitäisi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, mutta aika luokattoman huonoja käppyröitä noissa jutuissa on ollut ainakin printtilehdissä.
 
Hienoa, että löysin tämän keskustelupalstan. Nämä 4 mini pyörät ovat todellisille nautiskelijoille.
Kesällä virittelin omaan mankiin takegawan 181cc S-stage setin. Tulipahan penkitettyäkin vehje, meinaa lähteä käsistä 11,42hp tehoilla.
Mäkin oon varmaan kohta Jonne, kun en enää muistanu koko Daxin olemassaoloa :D. Mihin ne muuten on kadonnu? En kyllä yhtään Daxia ole nähny varmaan 25 vuoteen.
Täältä löytyy yksi. Eipä ole muuten toista Hondaa tullut vastaan.

P2260260.JPG
 
Tervetuloa, tilaa täällä kyllä riittää ja hyvä nähdä vaihtoehtojakin omalle suppealle katseelle.
 
Tervetuloa vaan @Halaro ! Yks apinaihminen lisää porukkaan .....
Tervetuloa, tilaa täällä kyllä riittää ja hyvä nähdä vaihtoehtojakin omalle suppealle katseelle.
Kiitoksia. Muutamia valokuvia olen ottanut tuosta mankista asennusvaiheessa.
Eli tuossa pyörässä on tällä hetkellä vaihdettuTakegawan orkkislook pakoputki, josta löytyy vertaileva kuva. Ei tuossa halkaisijassa ole kyllä mitään mahdottoman isoa eroa vakioputkeen, mutta onhan sekin kotiinpäin. Oli muuten melko huonoa työnjälkeä Takegawan/näiden japanilaisten merkkien tuotteeksi.
IMG_20190816_095859_1.jpg
Kaikki tuossa alkuperäisessä kannessa on mahdottoman ahdistavaa.
IMG_20190828_103009.jpgIMG_20190828_103036_1.jpg IMG_20190828_103056.jpgIMG_20190828_103211.jpg
Tekniikan osalta lyöty kiinni Takegawa Hyper S-Stage 181cc N20 setti ja öljypumppu vaihdettu.
Isompi pytty ja mäntä, Takegawan piggyback ecu (on muuten vaan uudelleenbrändätty DILTS JAPAN:in Enigma), jokseenkin yksinkertainen vehje. Bluetooth-yhteydellä säädetään puhelimelta tai tietokoneelta. Kartasta säädetään mikrosekunteina ruiskutuksen kestoa positiivisella tai negatiivisella arvolla. Penkityksessä sai ihan näppärästi säädettyä puhelimella.
IMG_20190826_141047.jpg IMG_20190828_122538.jpg IMG_20190828_122231_1.jpg IMG_20190826_185736_1.jpgIMG_20190821_173147.jpg
Perstuntumalta ihan ok viritys. Kulkeehan tuo täysin vakionakin jo aivan riittävästi.
Tämä on tuohon Daxiin verrattuna vain käyttömopo, joten tuo nykyinen tekniikka on tässä käytössä riittävä.
Tuli myös asenneltua Takegawan mittaristo tuohon pyörään. Paras ominaisuus siinä on sen kirkkaus alkuperäiseen verrattuna. Muitakin ominaisuuksia löytyy, mm. rengaskoon ohjelmointi.

Seuraavaksi mietinnässä olisi alustalle jotain suht edullista, ei siis Öhlins.. Kovin löysät on jouset molemmissa päissä. Eteen ainakin Kitacon jäykemmät jouset, esim. 6.0N. Taakse luultavasti Kitacon iskarit.
Kytkinkoppa lähtee myös jossain välissä vaihtoon. Tietysti nälkähän näissä kasvaa syödessä.
 
Takaisin
Ylös