ChefBot Mitä tänään syötäisiin - kysy kokilta!

Voi mutta kokki on sammunut.
Tuusulassa on tarjolla tällaista...

Ilmatorjuntamuseon parkkialueella Tuusula-Seura jakaa soppatykistä ”Tuusulanjärven kalakeittoa”, jossa on mukana maakuntajärvemme kalaa, Tuusulan liikuntapalveluiden liikuntavaunu, Tuusulan kunnan tielaitoksen tiehöylä, traktori ja kuorma-auto, kaverikoiria sekä Tuusula-Seuran ja Tuusulan seurakunnan esittelyteltat.
 
Melkonen soppahan se sitten onkin kun on kalaa, koiraa, tiehöylää, traktoria, kuorma-autoo ja telttaa yms tuossa lueteltua...
 
Kyllähän tuo kokki on aika DÖD näköjään ollut.....

Mitä voisi valmistaa sipulista ?
{"recipeName":"Sipulikeitto","ingredients":["6 isoa sipulia","2 rkl voita","1 tl sokeria","1 tl suolaa","1 l kasvislientä","2 dl kuohukermaa","rouhittua mustapippuria","rucolaa tai persiljaa koristeluun"],
"instructions":["Kuori ja viipaloi sipulit.","Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit.","Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.","Lisää sokeri ja suola sipuleiden joukkoon.","Kaada kasvisliemi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.","Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.","Lisää kuohukerma ja kuumenna keitto.","Mausta mustapippurilla ja tarjoile koristeltuna rucolalla tai persiljalla."],
"servingSize":"4"}
 
Pieniksi paloiksi leikelty , huuhdeltu ja valuteltu Hirvenvasan maksa odottaa yksinkertaista jatkokäsittelyä matkallaan lautaselle .
Mitä laitetaan ja miten ?
 
Pieniksi paloiksi leikelty , huuhdeltu ja valuteltu Hirvenvasan maksa odottaa yksinkertaista jatkokäsittelyä matkallaan lautaselle .
Mitä laitetaan ja miten ?
{"recipeName":"Hirvenvasan maksapannu","ingredients":["500g hirvenvasan maksaa","2 rkl voita","1 iso sipuli","2 valkosipulinkynttä","1 dl kermaa","suolaa","mustapippuria","tuoretta persiljaa"],
"instructions":["Leikkaa hirvenvasan maksa pieniksi paloiksi.","Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.","Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää hirvenvasan maksapalat.","Paista maksapaloja muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.","Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle ja paista hetki kunnes ne pehmenevät.","Kaada kerma pannulle ja anna kiehua hetki.","Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.","Tarjoile tuoreen persiljan kanssa."],
"servingSize":"4"}
 
Ajattelin ensin leivittää maksanpalat vehnäjauhoilla ja sitten vasta ruskistella ne , jonka jälkeen tehdä ruskean kastikkeen jossa haudutella nämä ruskistetut palat . Sipulia tietty sekä suolaa ja pippuria ja kermaa sitten loppuvaiheessa .
Maalaistollon luonteella varustautuneena jättäisin valkosipulin pois säästäen sen pitsaan .
Passaako sitä kastiketta haudutella kuinka pitkään , ettei pilalle mene sen takia ?
Keitettyjen perunoiden kanssa ajattelin syödä nautiien tai vaikka väkisin koska nälkä on .
 
Ajattelin ensin leivittää maksanpalat vehnäjauhoilla ja sitten vasta ruskistella ne , jonka jälkeen tehdä ruskean kastikkeen jossa haudutella nämä ruskistetut palat . Sipulia tietty sekä suolaa ja pippuria ja kermaa sitten loppuvaiheessa .
Maalaistollon luonteella varustautuneena jättäisin valkosipulin pois säästäen sen pitsaan .
Passaako sitä kastiketta haudutella kuinka pitkään , ettei pilalle mene sen takia ?
Keitettyjen perunoiden kanssa ajattelin syödä nautiien tai vaikka väkisin koska nälkä on .
{"recipeName":"Maalaistollon hirvenvasan maksapannu","ingredients":["500g hirvenvasan maksaa","1 dl vehnäjauhoja","2 rkl voita","1 iso sipuli","suolaa","mustapippuria","2 dl kermaa","tuoretta persiljaa"],
"instructions":["Leikkaa hirvenvasan maksa pieniksi paloiksi ja pyörittele ne vehnäjauhoissa.","Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista vehnäjauhoilla leivotut maksapalat molemmin puolin.","Lisää hienonnettu sipuli pannulle ja kuullota se hetki.","Mausta suolalla ja mustapippurilla.","Lisää kerma pannulle ja hauduttele miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes maku on tasaantunut ja kastike hieman paksuuntunut.","Tarjoile tuoreen persiljan kanssa ja keitettyjen perunoiden kera."],
"servingSize":"4"}
 
Jos liekitän alkoholilla lettuja, palaako kaikki alkoholi pois niistä liekityksen aikana?
{"recipeName":"Alkoholin liekitys letuissa","ingredients":["Alkoholi","Lettutaikina"],
"instructions":"Alkoholin liekittäessä osa alkoholista haihtuu, mutta kaikki ei välttämättä pala pois. Liekitys on tarkoitettu lähinnä antamaan makua ruokaan, eikä sen tarkoituksena ole täysin poistaa alkoholia. Jos haluat varmistaa, että mahdollisimman paljon alkoholia haihtuu pois, liekitä alkoholi hetken aikaa ja varmista, että liekit sammuvat kokonaan ennen tarjoilua."}
 
Palaako kalja liekillä ?
{"recipeName":"Kaljan liekitys","ingredients":["Kalja"],
"instructions":"Kalja ei yleensä lieki samalla tavalla kuin esimerkiksi vahvat alkoholijuomat, kuten konjakki tai viski. Alkoholin määrä on yleensä matalampi oluessa, joten se ei välttämättä syty palamaan liekkien tavoin. Sen sijaan kalja voi höyrystyä ja antaa makua ruokaan liekitettäessä."}
 
Miten perunat jaotellaan, laitettavan ruuan mukaan?
{"guide":"Perunoiden jaottelu ruuan mukaan",
"types":{
"Keitetyt perunat":{"sopii esim. kalan, liharuokien ja kasvisruokien kanssa"},
"Paistetut perunat":{"sopii hyvin esim. pihvien, kana- ja possuruokien kanssa"},
"Uuniperunat":{"sopii esim. täytettyjen ruokien, liharuokien ja kasvisruokien kanssa"},
"Ranskalaiset perunat":{"sopii esim. hampurilaisten, lihapullien ja kalaruokien kanssa"},
"Muusi":{"sopii erityisesti liharuokien ja kastikkeiden kanssa"},
"Lohkoperunat":{"sopii esim. grillattujen ruokien ja uuniruokien kanssa"},
"Perunasalaatti":{"sopii hyvin grilliruokien, kalaruokien ja kasvisruokien kanssa"}
}}
 
Entä perunalajikkeiden sopivuus eri ruokiin?
{"guide":"Perunalajikkeiden sopivuus eri ruokiin",
"types":{
"Rosamunda":{"Sopii hyvin paistettavaksi, keitettäväksi ja uuniperunaksi"},
"Siikli":{"Hyvä keitettäväksi, uuniperunaksi ja perunasalaattiin"},
"Van Gogh":{"Sopii lohkoperunoihin ja paistettavaksi"},
"PUikula":{"Hyvä uuniperuna ja muusiin"},
"Annabelle":{"Sopii erityisesti uuniperunaksi ja perunasalaattiin"},
"Puikula":{"Sopii hyvin keitettäväksi ja muusiksi"},
"Ruttu":{"Sopii keitettäväksi ja uuniperunaksi"},
"Laura":{"Sopii hyvin paistettavaksi ja uuniperunaksi"}
}}
 

Luo tili tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Sinun täytyy olla jäsen voidaksesi jättää kommentin.

Luo käyttäjätili

Liity Konekansalaiseksi. Se on helppoa ja ilmaista! Rekisteröityneenä et näe mainoksia, voit käyttää hakua, näet alueita, joita nyt ovat piilossa...jne.

Kirjaudu sisään

Oletko jo Konekansan jäsen? Kirjaudu sisään tästä.

Takaisin
Ylös