• KAMIINA ON HÄTÄAPUKAMIINA - LUE TÄMÄ!

    Kamiina ei ole EU:n rakennustuoteasetuksen vaatimusten eikä ekosuunnitteludirektiivin mukainen tuote. Sen hiukkaspäästöjä ei ole mitattu, eikä kamiinaa ole testattu EU-määräysten mukaisesti.

Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Kylmäsavustus ja kuivaliha reseptejä, sekä tekniikoita

Viestiketju osiossa 'Gourmet' , aloittaja MaxiSami, 13.8.2021.

  1. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    1631397722694..jpg
    Nämä ollu nyt savussa 2x12h sessiota....
     
    • Tykkään Tykkään x 4
  2. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Fileiden täytyy olla nimen omaan roikuksissa ja kun se pysyy vaakatasossa kädessä lautana ’lörpsähtämättä’ se on valmis vagumoitavaksi. Vagumointi mielestäni tiivistää vielä maut, yleensä vuorokausi muovissa riittää.
    Kylmäsavustus ei ole hätähousujen hommaa, niin kuin ei kalastuskaan!
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  3. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Tuo kaappi kuivattaa fileet aika joutuin. Ensimmäisen 12h jälkeen kirret oli jo napakoita.
    Täytyy tänään käydä ostamassa vakuumipusseja kun näkyy vähissä olevan.
    Eilen otin puolet kuhista jo pois ja vakumoin pakkaseen...
     
    • Hyödyllinen Hyödyllinen x 1
  4. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Tänään ostettu merilohi fileitä K- marketin loppuviikon tarjouksesta, olikohan 13€/kg. Nyt on fileet laitettu vastakkain, välissä on karkeaa merisuolaa ja ne on suljetuissa muovipusseissa. Huomenna pusseissa on sitten runsaasti nestettä, fileet nostetaan pöydälle ja raaputetaan suolat pois ”ei missään nimessä pestä”. Sitten fileet viellä kuivataan - imeytetään hyvin talouspaperilla ja ei kun viikonlopuksi pyttyyn savustumaan, sunnuntaina ehkä vakumoin. Fileet on silloin valmiit kun se on jäykkä kuin lankku, eli täytyy pysyä vaakatasossa kämmenellä eikä saa lörpsähtää.
     
  5. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Pitäs parin viikon päästä joku 50 filettä tehä
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  6. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Pönttö on ulkona ja pakkasta on, täytyy käyttää luovuutta ettei savustettava jäädy. Koirankoppi lämmitin asennettu pönttöön ja savun tuottajana on käry kierukka
    F693C605-849A-41B5-9B8D-40830CAD67FC.jpeg
    Neljä filettä oli, mutta ne ei nyt mahdu kun lämpö patteri ottaa puolet tilasta 2x1.5 kg laitoin riipukiin
    Eli tuon pöntön ulkopuolista savunkehitintä joka jäähdyttää savun, ei käytetä
    082DDC2B-9C3B-48ED-A763-BBEE569BE7EF.jpeg
    Yöksi laitan tämän vastuksen + leppäkiekon ja lataan vielä käry kierukan lisäksi. Joskus klo 21 ja aamulla ehkä klo 5.30 pannaan kärypatruunat uudestaan latinkiin. Leppäkiekko ei muuten ala kärytä kunnolla moisessa härpäkkeessä ellei hienojakoista purua ole vastuksen ympärillä. Kokemuksen äänellä kerrottua.
    3C88F183-8B1C-4810-A2E7-96C8854DA90D.jpeg
    Nyt ei ole pelkoa yli kuumenemisestä, pakastuu vauhdilla.
    https://www.foreca.fi/Finland/Joensuu.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  7. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Ulkona on pakkasta nyt -17.5c˚, pytyssä olevat fisut eivät olleet yön jälkeen jäässä. On ladattu uusi puru- kiekko satsi, fileet on napakoituneet jo mukavasti. Pieni lämpöpatteri pakkas ilmassa saa näköjään ilman kiertämään pytyssä hyvin, näyttäisi nopeuttavan kuivumis prosessia? Päivä menee nyt niin että parin tunnin välein käydään laittamassa uusi kiekko, ensi yöksi laitan puru sbiraalin kun se näköjään tuottaa savua pisimmän ajan ehkä 5- 7 h.
    Arvioni onkin, että Sunnutai iltana alkaa olla valmista ja ei kun fisut vakumiin. Itsenäisyys päivänä nautitaan ensimmäinen pala ja loput menee pakastimeen.
     
  8. Janski

    Janski Latvassa lahoa.
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    26.7.2016
    Viestejä:
    6 535
    Saadut tykkäykset:
    2 615


    Minulla se spiraali kehitin savuaa 11 tuntia
     
  9. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Ihmeellistä? Niin kuin leppäkiekonkin pitäisi mukamas kärytä useita tunteja vastuksen päällä, niitä olen tänä päivänä lisännyt ainakin 10 kpl eli tunnin välein. Mulla on kyllä kärytavarat todella kuivia ettei tule kesken homman ongelmia, märkä hienojakoinen puru ei pala kiekurassa eikä märkä lätkä käryä vastuksenpäällä.
     
  10. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Se tuossa vastuksessa on huonoa kun se vastuskiemura lämpee vaan sieltä keskeltä niin polttaa vaan reiän siihen kiekkoon.
     
  11. Janski

    Janski Latvassa lahoa.
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    26.7.2016
    Viestejä:
    6 535
    Saadut tykkäykset:
    2 615


    Mulla on puuilosta ostettua se puru ja pusdi kesän viihtyny tuolla snägärissä en sitte tiedä onko kuivaa vai ei mutta hyvin savuaa:). Luultavasti jos 3 tollasta spiraalia laittas snägäriin huuvan reunan yläpuolelle niin lohi savustus hyvinki muuta ku laittas katosta fileet roikkumaan :). Rouva vaan ei jostain syystä oikein innostunu ajatuksesta o_O.
     
  12. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Kiekko juostu taas uusimaan verstaan taa, kerran tunnissa juoksuttaa. Alunperinhän kylmäsavustus oli lapinkansan säilöntä muoto, pää asiassa savustettiin poroa ja lohta. Lihat roikkui kotateltan katossa lähellä savuaukkoa, savu suola ja kuivuminen heikensi bakteeritoiminnan alkamista.
    Nykyisin vain maku taitaa olla se pointti miksi tätä touhua harrastetaan, aamulla vein viime kesän chilejä vielä ylä ritilälle maustumaan. Juustoja en kalan kanssa samaan pyttyyn laita, juustot savustetaan erikseen koska ne imee kalan maun. Parasta savu juustoa olen saanut tehtyä turunmaasta salaneuvoksesta ja luostarista, kaikkia juustoja voi savustaa.
     
  13. Janski

    Janski Latvassa lahoa.
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    26.7.2016
    Viestejä:
    6 535
    Saadut tykkäykset:
    2 615


    Mulle viimesen päälle suunmukanen on ihan perus kosken laskija 12 tuntia savussa viihtyneenä ja sitten vielä vuorokausi jääkaapissa olevumassa :kuola:
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  14. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    On Sunnuntai aamu 5.12.21. Lämpötila on ulkona -27.5c˚ pytyssä jotain +-0c˚ ja fileet ei ole jäässä.
    Savustus on kestänyt liki 50 h ja nyt se lopetetaan, kalan liha on napakkaa - tiivistä. Ei kun kertakäyttöhanskat näppeihin ja lihat vagumipusseihin, neljä n,500g palaa menee pakkaseen ja viides jääkaappiin tekeytymään itsenäisyyspäivänä nautittavaksi esim karjalanpiirakan päälle lisukkeeksi. Joulukalat on nyt tehty, mitä Joulusta jäljelle jää palat kuutioidaan ja niistä tehdään kylmäsavulohi keittoa. Antaa muuten kalakeitolle aivan uudenlaisen maun.
    B2DFEAC3-0D80-4E91-9F74-33FD1C15ACA6.jpeg
     
    • Tykkään Tykkään x 7
  15. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Tänne on näköjään unohtunu joulukalojen kylmäsavustus kuvat laittamatta.
    [​IMG]
     
    • Tykkään Tykkään x 6
  16. Josva

    Josva Joopati joo, jaapati jaa
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    11.6.2016
    Viestejä:
    13 911
    Saadut tykkäykset:
    4 332
    Duostapa kuvasta juohtuikin mieleen, että viikonloppuna otan palan pakkasesta ja teen kylmäsavulohi keittoa.
    Täytyy ostaa Perjantain kauppareissulla tuoretta tilliä sitruuna ja kalafondia, perunat porkkanat ja sipulit löytyy ostamattakin. Ja kermaa ei sitten laiteta, tulee ns kirkas lohikeitto.
     
    • Tykkään Tykkään x 2
  17. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    Täällä kun löytyy nuita ropellihattuja, niin...

    Löytyykö windowsiin jotakin ohjelmaa jolla voisi ohjata erillisiä releitä ja voisi aikajanoja säätää kullekkin releelle.
    Ja tietysti täytyisi olla joku relelankkukin.

    Kanavia pitäisi olla ruuville(12V), sytytykselle(230V), ja ejektoripumpulle (230V).

    Tuohon savustusmööpelipööpelille automaaginen savukehitin systeemi mietinnässä.
     
  18. Juskaks

    Juskaks Kansalainen

    Liittynyt:
    20.10.2016
    Viestejä:
    2 104
    Saadut tykkäykset:
    1 814
    En kyllä lähtis tekemään Win päälle mitään tuommoista, kuitenkin tulee joku päivitys tms sotkemaan.

    Toki jos haluaa verenpainetta kohottaa niin voisi kokeilla tehdä VBAlla. ;)
     
  19. MaxiSami

    MaxiSami Kansalainen
    KK Plus pack Betatester

    Liittynyt:
    22.1.2013
    Viestejä:
    5 645
    Saadut tykkäykset:
    2 701
    raspillehan nuita kynttyröitä näkkyy olovan, mutta ei taivu tuo koodin tekeminen.
    Tietukoneen voin raapasta vaikka verkosta irti niin ei ainakaan ala päivittelemään. :)
     
  20. Hulpio

    Hulpio Yöryömies
    KK Plus ADpack

    Liittynyt:
    21.11.2018
    Viestejä:
    4 762
    Saadut tykkäykset:
    1 481
    Tekisin logiikalla joka ymmärtää Structured Text kieltä. Tai itse asiassa Omronin MX2 tamulla. Siinä on parametrivalikossa muutamia parametrejä jotka se osaa lukea ohjelmassa muuttujiin.
     

Jaa tämä sivu