Kokemuksia autovaraosien nettikaupoista

Viestiketju:
Kokemuksia autovaraosien nettikaupoista

Sauerilta Saksanmaalta tilasin toissa lauantaina lähinnä moottorisahaan osia. Viikon kesti, että tuli toimitusilmoitus ja seurantakoodi. Tavara ilmeisesti lähtee huomenna liikkeelle. Tuntui ihan samalta kuin olis asioinut kotimaisen verkkokaupan kanssa... :D
 
Saksasta tilattiin jossain vaiheessa yhteen lentolaitteeseen osia, tulivat yleensä kolmessa päivässä, kerran oli vähän kiire ja tilattiin pikana, kiersi kait kaikki euroopan valtiot, vatikaani taisi jäädä pois, ja kesti toista viikkoa tavaran tulo, koneen omistaja kävi kuumana kun hellakoukku ja soitteli kaikille mahdollisille asiaan liityville ja isosti vielä liittymättömillekkin pitkin eurooppaa...tais vielä paavinkin haukkua. :)
 
Vetokoukku

Jos olette vetokoukkua vailla, niin kannattaa kahlata läpi Ebay ja etenkin ebay.de. Siellä tuntuu olevan hyvin tarjontaa ja rahti kotiovelle 25-30€. Esim. MB S204 vm. 2011 kiinteä koukku sähkösarjan (CAN-moduli) kanssa yhteensä noin 200€. Saksalaisille on tarjolla vieläkin halvempia.
 
^ Samaa mieltä. Oma polakkikoukku löytyi Ebaysta, eikä ollut hinnan kiroissa.
 
Kohta tähän joku kommentoi, ettei tarvitse vetokoukkua kun ei ole autollakaan ajanut koko vuonna ja ihan turhia on tuollaiset vetokoukut muutenkin kun ei niillä kuitenkaan saa vetää viiden tonnin kuormia . :rotfl:

(Joo latailen tässä kaikenmaailman päivityksiä softiin ja kiinnostaa.)
 
Mä ostin koukun Ebaystä viitisen vuotta sitten. Myyjä (piti) oli Englannista ja yllättäen koukku lähtikin matkaan Puolan tienoilta, en ole enää ihan varma mistä maasta. Olipa paksua rautaa. Norsunkorvat, jotka kiinnittyvät Micran runkokoteloihin, olivat jotain 12 mm:stä. Hintaakaan en enää muista, mutta murto-osa siitä, mitä Suomessa olisi maksanut.
 
Ei nyt varsinaisesti vain auton varaosia, mutta siihen suuntaan.

https://www.laakerinetti.com/, löytyi pari kartiorullalaakeria, joista toinen hivenen harvinaisempi. Stefat ja V-tiivisteet samaan kyytiin. Hinta näille tuotteille varsin sopiva. Tilauksesta seuraavana päivänä toimitti posti paketin kotiin.
 
Juu toi laakerinetti on hyvä virma, fyysisesti se on Valkeakosken Laakeri niminen firma Valkeakoskella.
Jos noin niinkuin tulee nopee tarve käydä hakemassa se laakeri...
 
Ebay on itselle ollut vihoviimeinen paikka viime aikoina, aina kun jotain tilaa, ei myyjällä olekaan tuotetta jota se kauppaa... Subarun keskiviskon kanssa tuli useampi peruutus koska tuote oli päässyt loppumaan ja nyt sama laulu jatkuu kaverin pajeron kannen osalta.
 
Ebay on itselle ollut vihoviimeinen paikka viime aikoina, aina kun jotain tilaa, ei myyjällä olekaan tuotetta jota se kauppaa... Subarun keskiviskon kanssa tuli useampi peruutus koska tuote oli päässyt loppumaan ja nyt sama laulu jatkuu kaverin pajeron kannen osalta.

Jos myyjä myy olematonta osaa, on se eBay käyttöehtojen vastaista. Eskaloisin suoraan tukeen nuo asiat kommunikoimatta myyjän kanssa sen enempää.
 
Jos myyjä myy olematonta osaa, on se eBay käyttöehtojen vastaista. Eskaloisin suoraan tukeen nuo asiat kommunikoimatta myyjän kanssa sen enempää.
Josta saattaa myyjälle seurata bannia kauppatoiminnassa .......
 
Jos myyjä myy olematonta osaa, on se eBay käyttöehtojen vastaista. Eskaloisin suoraan tukeen nuo asiat kommunikoimatta myyjän kanssa sen enempää.

Keskiviskon osalta tavallaan ymmärrän, tilasin monta kertaa viimeistä kappaletta. Kansi taas on sellainen jota on useampaa versiota ja VIN koodin mukaan ei taas kuulemma ole sopivaa versiota just nyt hyllyssä vaikkakin orkkisnumerolla on se tuote valittu sieltä iibeistä...
 
Jos ebaysta ei saa haluamaansa tuotetta, niin todellinen syy yleensä on toimituskulut. Ne saattavat olla kalliimmat Suomeen kuin myyjä on alunperin arvioinut.
 
Tilasin pari osaa raskaan kaluston varaosakaupasta Proxel.fi.

Nettisivuilla lukee mm. "Nopeat toimitukset". Tämä pitää paikkansa. Tavara lähti tilauspäivänä liikkeelle (tämä ei tosin tullut tilaajan tietoon). Sivuilla mainitaan myös "Raskaan kaluston varaosat nyt verkosta". Tämäkin lause kertoo jotain siitä, että verkkokauppa on yritykselle melko uutta ja nyt opetellaan sitten kantapään kautta, mitä kaikkea toimintaan kuuluu.

Plussat:
Verkkokauppa ja tilausprosessi toimi hyvin. Tuotteista oli kuvia ja hinnat edulliset. Sähköpostissa tuli heti kuitti ostoksista.

Miinukset:
Asiakkaalle ei lähetetty tietoa, että paketti on lähtenyt, eikä seurantakoodia, joten paketin kulku Matkahuollossa jäi aivan pimentoon. Lähettäjä ei myöskään syöttänyt asiakkaan yhteystietoja (puhelinnumero, sähköpostiosoite) Matkahuollon järjestelmään. Tästä seurasi, ettei Matkahuollon henkilökohtaisella Saapuvat paketit-seurantasivulla näkynyt lähetyksestä jälkeäkään. Koska Matkahuollolla ei ollut asiakkaan tietoja, ei saapumisesta voitu ilmoittaa kuin kirjeitse. Kirje on edelleen tulematta.

Kun rupesin selvittelemään, missä lähetys menee, niin minulta kysyttiin lähetysluettelon numeroa. No sehän oli siellä saapumattomassa paketissa :facepalm:, joten siitä ei ollut paljon iloa. Sähköpostitse tullut tilausnumero ei vaikuttanut kertovan myyjälle yhtään mitään. Lähetys etsittiin sitten toimitettujen osien osakoodien kautta.

Proxelilta meni hetki aikaa selvittää lähetyksen seurantakoodi. Soittivat sitten kohta ja kertoivat koodin ja että "matkahuolto taas sekoilee".

Eiköhän tuo tuosta parane, itseoppimista ei voi olla tapahtumatta kun kehittää itse itselleen tällaisia probleemeja.
 
Jouduin tilaamaan tilanteen pakosta Autodocista, onhan melkoisen anaalista koko ostostapahtuma. Luultavasti tilasin viimeisen kerran.

Halusin maksaa Paypalilla. Tuolta kassalta on sinne linkki ja kirjauduin normaalisti. Valitsin Paypalista toisen toimitusosoitteen (en ensisijaista), koska maksoin firman kortilla ja firman ositteeseen. Paypal heitti jonkin virhekoodin ja viskasi takas kassalle. Kävin tarkastamassa toisella välilehdellä Paypalin historian, ei ollut mitään uutta maksutapahtumaa ja kirjauduin ulos. Meinasin kokeilla toista maksutapaa ja klikkasin "jatka". Tässä vaiheessa vasta syötetään tilaajan tiedot, täytin ne. Vastaanottajan tiedot laitoin eri, kuin tilaajan. Huomasin että siellä oli maksuvaihtoehtona edelleen myös Paypal, päätin kokeilla, koska uudelleenkirjautuminen ihan jees. Klikkasin "jatka". Seuraavaksi tauluun tulikin "kiitos tilauksestasi" ja tilausnumero. Hetikohta tulikin Paypalilta vahvistus ostotapahtumasta.

Eli olin klikannut itseni ulos Paypalista ja silti maksu meni läpi...

Muutenkaan en tykännyt yhtään verkkokaupan käytettävyydestä. Oli epäloogista ja hakutulokset osittain vääriä.
 
Autodocin taholta tuli joskus sähköposteja tubemainonnan tiimoilta .......
En sillä muutamien kymppien tarjouksella , enkä toiminnastaan muutenkin kuulleena, ollut ollenkaan innokas touhuun - ei ole yli vuoteen tullut enää niitä mainossopimustarjouksia ......
 
Ehkä sopii tänne parhaiten kun kaikista paikoista joita mainitsen on kokemusta. Totesin et uusimman auto hankinnan myötä tulee tulevaisuudessa eteen jarruremppaa. Palat eteen ja taakse. Levyt menis ehkä nippanappa vielä yhdet palat. Mut mieluusti laittaisin sit kerralla kaikki niin ettei kohta tarvii taas jotain olla korjaamassa.eli kaikki levyt,palat,käsijarrukengät ja kenkien as. sarja xc90 Volvoon vm. 2006 jossa keulassa ilmeisesti isoimmat levyt mallisarjasta kun on 336mm halkaisija. Vertailin hintoja käyttämällä alkuperäisnumeroita. Ekana kävin kysymässä paikallisesta kivijalkaliikkeestä koko paketin hintaa. Kahalta 472.81€. Tästä sais pienen alennuksen. Kun olin heikotuksen jälkeen päässyt lattialta ylös sanoin vielä harkitsevan. Katselin motonetin sivuilta. 373.29€.tässä säästäisi jo kummasti. Sit nettiin vertailemaan autodoc, iparts ja katsoin myös spareton joka täällä on tullut esiin. Näistä kokonaissummassa iparts josta olen muutaman kerran tilannut oli halvin. 149.34.näissä ei ole huomioitu toimituskustannuksia eikä laatuja mutta ei ole ihme, että netistä paljon nykyään tilataan..
 
Nyt Aeromotorsin tilaus viivästyi. Yhtä tuotetta ei ollutkaan saatavilla ja merkki vaihtui. Halusivat 1,85€ lisää. No eihän siinä mitään, maksanhan minä. Osat olis ollut muuten tänään käsissä, toivottavasti tulee perjantaiksi (vaikka ei tässä jäniksen selässä ole oltu tähänkään asti).
 
Ei autonosia, mutta niitäkin liike myy. Rengasmarket Turku.

Ostin maanantaiaamuna klo 6:09 nettikaupan kautta 2 kpl tuollaisia renkaita, eli ei puheluita eikä muutakaan vanhanaikaista, jossa joutuu reaaliaikaisesti toisen ihmisen kanssa tekemisiin.

https://rengasjatarvike.com/tuote/13-6-36-bkt-tr-135/

Rekkakuski soitti tiistaiaamuna 10:45, että on tulossa ja jo oikealla paikkakunnallakin. En ollut kotona, joten kehotin jättämään renkaat pihaan. Kun tulin kotiin n. 2 tunnin kuluttua, 2 rengasta odotti kuormalavalla. Ainakin pikaisesti katsoen oli sitä mitä oli tilattukin (en ole vieläkään tarkemmin tutkinut). Renkaissa oli laput (nitojalla!) kolli 1/2 ja toisessa 2/2, eli kaikki tuli, mitä siihen toimitukseen kai kuuluikin.

Mutta sisärenkaat puuttuivat.

https://rengasjatarvike.com/tuote/13-6-36-tr218a-sisarengas/

Lähetin tänään klo 8:09 kysymyksen, onko sisärenkaat unohtuneet, vai loppuneet varastosta. Sain vastauksen, että sisä- ja ulkorenkaat tulevat eri paikasta, joten siksi ne toimitetaan erikseen, eli siksi toiset saapuvat ennen toista. Ja tämä vastaus tuli 8:14, eli 5 min sen jälkeen, kun olin lähettänyt kysymyksen! Eihän suomalaiset verkkokaupat tapaa näin nopeasti toimia! Mutta vahva suoritus tähän asti, vaikka sisärenkaat ovatkin vasta tulossa.

Pientä miinusta siitä, että tilausvahvistuksen jälkeen ei kuulunut mitään. Siksi renkaat tulivat tiistaina vähän yllätyksenä, vaikka eivät pyytämättä tulleetkaan.
 
Takaisin
Ylös