Minkä laisilla ruuilla konekansalaiset

Viestiketju:
Minkä laisilla ruuilla konekansalaiset

nimetön.jpg
 
Kolleegan aikoinaan tutuksi tuoma Bo Ssäm, joka edelleen pyörii firman mökkireissuilla matkassa.

Kuitenkin oma nyanssini siihen on se, että liha tehdään BBQ tyyppisesti. Vähän reilumpi pintamausteseos jo edellisenä päivänä lihalle. Aamusti liha ulos ja väsäämään BBQ:ta savustuskuntoon. ~7h liha oli nautiskelemassa savuisasta olosuhteesta.

Etenkin aamupäiväisen tuulen vuoksi riittävän lämpötilan saavuttaminen oli vähän haastavaa. Pieni tuulenvire tuppaa nostamaan lämpöä, pidempään jatkuvana taas kiusaa tulirintaman etenemistä. Isompi tuuli vaan jäähdyttää. Totta m.nassa kun sai lisättyä brikettiä niin tuuli alkoi taittua ja lämmönhallinta iltapäivästi kääntyi enemmänkin jäähdyttämisen puolelle.

Sapuskakokonaisuus meillä tällä kertaa koostui salaatinlehdistä, mainitusta pulled pork -lihasta, kevätsipuli+inkivääri tahnasta, etikassa marinoiduista kurkkuviipaleista ja chilistä, sekä majoneesista jossa etikassa keitettyjä sinapin siemeniä.

Liha ~77C sisälämmössä näytti tältä:
upload_2019-5-30_21-12-53.png


"Snake" tyylisellä bbq:lla koitettu, mutta tosiaan välissä jouduttu lisäämään tuoretta brikettiä mistä syystä tuo hiillos on ihan katastrofi. Meaterin tikku pullistelee tuossa lihassa, josta sitten taas muualla lisää. Kohta tms.
 
Savustettu sipulikeitto "alkuruokana" ja pääpuoliskolla kokonainen porsaan ulkofile: tökitty puukolla reikiä ja tungettu valkosipulinkynsiä reikiin. Epäsuoralla tulella kolmisen tuntia savussa. Ekan vajaan tuntisen jälkeen pekoniviipaleita kerros lihan päälle tuomaan mehukkuutta ja makua. Myöhemmin vielä vähän lisää, samalla kun ylijäämäpekonit ylätasolle ja naulaperunat grilliin.

Vähän ennen lihan kypsymistä kippaus ympäri ja suoran tulen päälle, pekoniin kiva rapeus ja sen jälkeen paketti folioon. Sipulikeitto annoskulhoihin kera juuston ja paahdettujen leipäpalasten. Muutamat jäljellä olleet parsakaalin kukinnot ihan viimemetreillä grilliin.

Oli ehkä tolkuttoman hyvää.

Tässä vielä tuosta viimeisten pekonien ja naulaperunoiden lisäyksestä:
upload_2019-6-1_19-20-33.png


Kivasti valui myös extra-pekoneista lisämaku tuohon lihalle...
 
Kokonainen possun sisäfile hiiligrillissä. Kovalla lämmöllä pintoihin kiva väri ja sitten folioon ja reunalle. Lämpömittarilla sisälämpö vähän alle +70 ja pois vetäytymään. Pottuja ja salaattia. Tuli oikein hyvä. Possu oli Snelmannin marinoitu maatiaispossun file, josta pyyhin marinaatit pois ja lisäsin pintamaustetta. Lautaselle vielä vähän chili-paprika Crème Bonjouria.

Iltapalaksi kaasugrillissä hodarit koko perheelle saunan jälkeen. Jalapenot ja cheddaritkin oli ostettu mutta unohtui tällä kertaa.
 
Kotipizza ruokki tänään, ei petä koskaan kun pysyy aina samanlaisena..
 
Savustettu sipulikeitto "alkuruokana" ja pääpuoliskolla kokonainen porsaan ulkofile: tökitty puukolla reikiä ja tungettu valkosipulinkynsiä reikiin. Epäsuoralla tulella kolmisen tuntia savussa. Ekan vajaan tuntisen jälkeen pekoniviipaleita kerros lihan päälle tuomaan mehukkuutta ja makua. Myöhemmin vielä vähän lisää, samalla kun ylijäämäpekonit ylätasolle ja naulaperunat grilliin.

Vähän ennen lihan kypsymistä kippaus ympäri ja suoran tulen päälle, pekoniin kiva rapeus ja sen jälkeen paketti folioon. Sipulikeitto annoskulhoihin kera juuston ja paahdettujen leipäpalasten. Muutamat jäljellä olleet parsakaalin kukinnot ihan viimemetreillä grilliin.

Oli ehkä tolkuttoman hyvää.

Tässä vielä tuosta viimeisten pekonien ja naulaperunoiden lisäyksestä:
Näytä liitetiedosto 48269

Kivasti valui myös extra-pekoneista lisämaku tuohon lihalle...
Jos se noin helposti käy ja naapurissa vielä majailet.....niin onko liikaa pyydetty jos ruokkisit minut....?
 
Takaisin
Ylös