Tacksamykket varaosanumerosta. En mä sitä muuten tarttis, laturia, mutta ei tarttis isoo akkua kanniskella soutupuoattiin, voi laittaa jonku pikkuakun sinne ku se latautuisi. Lähinnä ny kaikuluotaimen käyttöön ja kait sitä loppusyksystä olis hyvä olla joku tuikkukin varren päässä...
Samalla tuo löytyi kun hain 2hv hondaan kipin lukkoa. Oli nääs yksi nimeltämainitsematon autokauppias runnonut moottorin väkisin alas, kun ei ilmeisesti ollut huomannut lukkosalpaa...
Nykyään on ladattavia ja patterilla toimivia kaikujakin kohtuuhintaan, samoin kuin ledivaloja. Ei välttämättä tarvii veneessä sähköjä, jos ei ole starttia tms. https://www.hongkong.fi/fi/kalastus...ppy-angler-kannettava-kaikuluotain/p/3237601/ https://www.biltema.fi/vapaa-aika/kalastus/kalastustyokalut/kaikuluotain-kannettava-2000040157 Nuo on sieltä halvimmasta päästä, parilla-kolmella satasella saa sitten jo hyvän, ei pelkkää halpaa. Ebayssa on varmaan halvempiakin.
Ollu jo kolme-neljä vuotta alunperin patteri-nykyisin akkukäyttöinen kaiku soutupuatissa. Ihan hyvä vekotin. Silleen ihan hirveetä tarvetta latauksille sinänsä ei oo, 7Ah akulla kylä kaiuttelee kyllästymiseen saakka... Ledituikkujakin on joista vois sen valomaston rakentaa, käsivalonheitin joustavalla johdolla löytyy rantautumiseen ja tuulastukseen, se halogeenina tuulastuskäytössä vaatii jo vähän isomman akun roudaamista paattiin.... Eli ei mulla silleen varsinaista tarvetta ole, mutta kun on aikomus huoltaa perärutku pistämällä osiksi niin samalla olis voinu valopuolankin laittaa....
Hankin olisiko 10v sitten tällaisen, aivan turha hankinta koska käyttö on ollut mitätöntä. Pienen uisteluveneeni käyttöön mukamas, mutta kun tiedän lähivedet missä se kala syö ja missä ei ja tunnen järven pohjan penkat ja karit. Toimii 4 kpl AA paristoja, joutaisi pois, lahjoitus - maksu oman tunnon mukaan. Nouto Joensuu - Polvijärvi seuduilta ja ensiviikon Keskiviikkona Joensuu- Ruka akselilta sekä takaisin päin Lauantaina.
2-t Tohatsu kyseessä ja ainoa löytämäni maininta latauksesta on manuaalin: Alternator 12V, 130W (12V, 11A). Eli ei kovin kattavaa tietoa. Olisiko tuo 11 ampeeria täysillä kierroksilla ja oletettavasti jännite on 12 volttia korkeampi? Matalampien kierrosten lataustehon haluaisin tietää. Mahtaako ladata ollenkaan tuhannella kierroksella?
Vanhempaan koneeseen ihan normitehoja. Kierroslukuun suhteutettua käyrää tuskin mistään löytyy, mutta ei täysillä tarvii ajaa, että akku latautuu. Kone on jo väärin mitoitettu, jos täyskaasua tarvii, muuhun kuin liukuun nousuun. Noilla uistelukierroksillakin sieltä jotain tulee, mutta tuskin täyttä tehoa. Mittaamallahan se selviää.
Mahtaako monessakaan kuluttajatuotteessa olla ilmoitettu muutakuin laturin huipputeho? Ampeerimittari, niin saa seurata meneekö vai tuleeko virtaa. Jännitekin varmaan antaa suuntaa.
Joissakin moottoreissa toi laturi on sitten semmoinen että siinä ei ole kunnollista jännitteen säätöä vaan jännite voi nousta kevyellä kuormituksella turhan suureksi herkemmälle laitteelle ja jopa akullekin jos pitempiä aikoja käyttäisi vaikka normi veneilyssä kuitenkaan tuskin kerkee vielä sitä keittämään -ilman akkua jos aattelee suoraan jotain laitetta syöttää niin ylijännitteen vaara onkin stten suuri. Tälläisestä esimerkkinä oma 20hv -91 Jammu josta mittailin joskus jotain 16V akulta. Yksi mahdollisuus jos moottorissa ei ole laturia on hommata pieni halpa aurinkokenno lataamaan pikkkuakkua jos vene sellaisessa paikkaa että arvaa jättää veneeseen näkyville.
Jolloin palataan taas sen mukavan faktan äärelle, että pieni halpa aurinkokenno ei pidä mukanaan säädintä...
Tulin Googlesta katselleeksi Messilän satamaa ja huomasin kaikkien paattien perämoottoreiden olevan vedessä: https://www.google.fi/maps/@61.0196...YCc1v5KCwWry6geJen-A!2e0!7i13312!8i6656?hl=fi Onko tuo ihan normaali käytäntö? Omat kokemukset lähinnä mökkirannasta, itse olen kääntänyt koneen ylös veneen ollessa laiturissa ja lähimmät naapurit tuntuvat tekevän samoin.
Jos on kunnossa oleva perä, niin eipä tuolla ainakaan sisävesillä kovin suurta merkitystä liene. Jos vähän ajetaan, niin limettyminen on vähempää, mutta eipä ainakaan noista isommista perä nouse kokonaan vedestä pois. Merellä kyllä merirokon kasvamista torpedon sisään ja toki muuallekin perään voi hillitä pitämällä koneen ylhäällä. Vetolaitteisiin sopivaa antifoulia, kun ei oikein ole. Samoin, jos on vesiperä, niin ylhäällä kannattaa pitää. Remonttia toki silloin on edessä, mutta eipähän lillu öljykalvo veden pinnalla laiturissa.
Miten on kun en tiedä, onko 4t perämoottorilla osuutta koneen vaakatasossa pitämiseen? Ennen kyllä aina nostettiin moottori yläasentoon jo siitä syystä ettei aallokko vemputa konetta, silloin ei kyllä ollut trimmejäkään läheskään kaikissa koneissa. Itselläni on matala hiekkapohjainen ranta ja veneen syväys kölin kohdalta on n, 70cm,ä vettä laiturin nokassa on n,1.2m joten perävetolaite on pakko olla nostettuna ettei aalokossa kone ota pohjaan.
On sieltä hieman nihkeämpi käydä potkuri viemässä... Tuntuvat kelpaavan varaosina ja joku hyvä teräspotkuri maksaa äkkiä paljon rahaa.
Tuossa 55 yamahassa oli vaihteiston etuosa vahvasti syöpynyt, ja olettamus, että pidetty vedessä kone kipattuna ylös. Mutta vaihteiston kärki silti ollut vedessä, mutta sinkki ilmassa. Itellä on aina kone alhaalla.