Täälläpäin ei kukkoja tms. oikein tunnettu, päivä(työ)reisun eväänä oli ruisleipää, voita ja juusto, makkara, palviliha tai savukala, myös suolakalaa suosittiin kesän työmailla.
Metsästystaitoiset ja kalastustaitoiset tietysti olivat etulyöntiasemassa, hommaamaan särvintä pöytään.
Muistan kun setämies kertoili olleensa kerran linnustamassa, huomasi pienellä aukealla kumpareen päällä valtion lehmän.
Äkkiä husovarnaan täyteinen, tähtäys, PUM, osuman läjähdys, mustaruutipanoksen savut silmille.
Savun hälvettyä......mitä hittoo, hirvi liikkunu pari pituuttaan, kahtelee ympärilleen. Tiesi että oli osunu kun läjähdys kuului.
Äkkiä uus paukku piippuun, PUM, osuman läjähdys ja savut silmille, ei näkyny kumpareen päällä mitään, käveli sinne ja....mitä hittoo, kaksi hirveä nurin.
Oli kuulemma pitkä iltapuhde nylkeä ja paloitella kaksi hirveä, kantaa nahkat ja liha läheisen suon laitaan, kääriä lihat nahkoihin ja upottaa suohon, repullinen lihaa kantaa kotiin.
Velipoikansa eli mun isä sitte ekoilla rekikeleillä kävi setämiehen kanssa hevosella lihat hakemassa.
Siihen aikaa ei hirviä saanu juurikaan metsästää, ainakaan elokuussa....
Mutta piisasi talvisavottaan palvilihaa.....