Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Matalan lämpötilan ydinreaktorit

Viestiketju osiossa 'Tiede, tutkimus, kehitys, tulevaisuus' , aloittaja Yleisajattelija, 7.12.2017.

 1. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  67
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  67
  http://kylmafuusio.fi/

  Rossi on julkaisemassa tammi-helmikuussa suoraan sähköä tuottavan version reaktoristaan (=sähköauto).

  En ole huomannut tuon viimevuotisen julkistuksen jälkeenkään, että Uppsalan yliopisto, Stanfordin yliopiston tutkimuslaitos SRI, Bolognan yliopisto tai kukaan muukaan olisi riitauttanut Rossin tutkimustuloksia, joten taitaa fysiikka nyt mennä uusiksi.
   
 3. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  25 406
  Saadut tykkäykset:
  4 806
  Mielenkiintoista. Mieshän on kohta saudien tappolistalla. :kieli:
   
 4. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  67
  Tuskin, Rossin onni on tuo Pons&Fleishmanin epäonnistunut hypoteesi kylmäfuusiosta, joka ei ilmeisesti pidä paikkaansa. Oman arvaukseni mukaan tuossa on jonkinlainen neutronien massan muuttuminen energiaksi tms. uusi juttu eikä "vanha" fuusioreaktio. Kylmäfuusioteoria on jo pystyty todistamaan virheelliseksi, mikä johti koko asian leimaamisen humpuukiksi. Siksi öljyteollisuus ei suhtautunut vakavasti asiaan ja tutkimusta pystyttiin tekemään "salassa" liian pitkään. Nyt noita reaktoreita on liian paljon ja tieto levinnyt niin laajalle, ettei Rossin nitistäminen enää estä asian julkistusta eikä siten kannata.

  Loppu tulee valitettavasti sen sijaan Tiede-lehdelle, tiedemaailman printtimedia on jo "saattohoidossa" internetin takia, ja ainoa mikä lehteä on pitänyt vielä elossa on tuo "Italialainen lämmitin" -ketju, mihin lehti saa (arvaukseni mukaan) sponsoritukea fissio-fuusioreaktoriyhteisöltä. Ketju on surkuhupaisa yritys laimata matalan lämpötilan ydinreaktoritutkimus huuhaaksi maksua vastaan ja kertoo karua kieltä "laatumediankin" moraalista.

  Muoks: lisätty tuo "arvaukseni mukaan", että en syyllisty "maalittamiseen" ja #valeuutisten levittämiseen :-.)
   
  #44 Yleisajattelija, 14.1.2020
  Viimeksi muokattu: 14.1.2020
 5. alfred_j_kwak

  alfred_j_kwak Hiilinielu.
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  18.8.2014
  Viestejä:
  5 596
  Saadut tykkäykset:
  1 047
  Kiinnostaisi nähdä taustatietoja tuosta Tiede-lehden sponsorirahoituksesta. Löytyykö jotain sähköpostivaihtoa ja minkälaisista summista tässä itseasiassa on kyse? Mitä tahoja tämä fissio-fuusioreaktoriyhteisö sisältää? Onko virallisia yrityksiä rahavirtojen takana vai pelkästään sektorilla profiloituneita yksityishenkilöitä?
   
 6. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  67
  Tiede-lehden puhelinmyyjä lähestyi minua yllättäen "Special price for You" tarjouksella. En tilannut, olisi saanut puoli vuotta puoleen hintaan. Tiede lehti on osa Sanoma -konsernia, ja kun olen Sunnuntai-Hesarin tilaaja, niin olen seurannut tuota lehden linjaa monissa kysymyksissä. Onhan tuo Hesari kuitenkin yleisesti ottaen parhaasta päästä ihan kansainvälisestikin vertailtuna. Ja vaikka en ole kaikkiin "kovalevyn vasarointeihin" ollutkaan tyytyväinen, niin ei se täydellinen lehdistön vapaus tässä maailman ainoassa stalinistisessa lehdistön itsesensuurimaassa ole mahdollistakaan.

  Vapaa lehdistö on tärkeä demokratian väline, ja olen itsekin huolissani printtimedian tulevaisuudesta joten tilasin sitten "normaalihinnalla" vuoden Tiede-lehdet. Nyt sitten seurataan tarkasti Tiede lehden päätoimittajan ja Julkisen Sanan Neuvoston hallituksen jäsenen Jukka Ruukin ja uuden JSN:n puheenjohtajan Eero Hyvösen journalistista linjaa energia-asioissa.

  P.S "Normaalihinta" ensitilaajalle on 60% alennus, joten tuossa em. "Toisinajattelijan erikoistarjouksessa" oli siis 10% lisä :)

  Muoks: kirjoitusvirheitä
  Muoks2: Ollaksemme tarkkoja ja tieteellisiä, alennus on vain 55% 8+4kk vuosikerrasta (vrt. 50%/6kk), joten ero vain 5% ja kun jäi vielä "kaikenlisäksi kaupanpäälle jne." osuus kuulematta puhelinmyyjän liturgiasta niin puhelintarjous lienee katsottava kohtuulliseksi. Tästä opimme, että osa toisinajattelijoiden mielipiteistä ei ole (luonnollisista syistä) välttämättä kovin objektiivisia...
   
  #46 Yleisajattelija, 18.1.2020
  Viimeksi muokattu: 18.1.2020
 7. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  67
  Yle uutisoi nyt (ilmeisesti) ensimmäistä kertaa aiheesta:

  https://yle.fi/uutiset/3-7532237

  Tuossa ei nyt tosin kerrota, että kysymyksessä olisi matalan lämpötilan ydinreaktiosta kysymys, muttta laite on niin pienikokoinen, että asia on sinällään selvä. Olennaista tuossa on nyt se, että yritys (Lockheed-Martin) on eräs maailman suurimpia aseteollisuuskonserneja.

  Kilpaileva "perinteinen" fuusioreaktori yritetään nyt saada pikaisesti käyntiin:

  https://yle.fi/uutiset/3-11466676

  ...tosin ei taida enää ennättää kisaan...

  Muoks: Tuo Iter uutinen on siis uusi (28.7.2020) ja toinen johon tuossa artkkelissa viitataan jo vuodelta 2014...
   
  #47 Yleisajattelija, 28.7.2020
  Viimeksi muokattu: 28.7.2020
 8. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  67
  Viimeisin julkistus Rossilta on nyt se sähköauton tarvitsema suoraan sähköä tuottava versio:

  http://kylmafuusio.fi/

  Jos toimii, tuo viimeistään mullistaa maailman. Vieläkään ei näy asiasta juttua Tiede-lehdessä, joten elämme jännittäviä aikoja... :idea::shokki:

  Muoks: Rossin LENR - tutkimuksia tukenut Carl-Oscar Gullström on näköjään "kadonnut" jonnekkin Uppsalan yliopistosta joten taitaa usko ainakin ruotsalaisilla olla kateissa...
   
  #48 Yleisajattelija, 23.9.2020
  Viimeksi muokattu: 23.9.2020
 9. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  67
  Näyttäisi, ettei Uppsalan Yliopisto enää ole mukana Rossin E-Cat tutkimuksissa. Aiemmin asiaa tutkinut Carl-Oscar Gullström on kadonnut julkisuudesta, eikä LENR-tutkimusksesta enää löydy mitään viitteitä fysiikan tutkimusalueella. Tosin mitään julkistustakaan ei ole, että Rossin toimissa olisi jotain epäilyttävää. Ilmeisesti Rossilla ei ole esittää mitään näyttöä alkuvuoden julkistuksen tueksi ja tämä uusi julkistus sähkön tuottamisesta E-Cat SKL:llä on ilmeisesti vain Rossin oman tiedotteen varassa.

  Tieteelllinen uskottavuus on herkkä asia, ja Rossi onnistui nyt sen menettämään. Ilmeisesti Uppsalan vetäytymisen jälkeen uuden laitteen esittely Ruotsissa ei ole enää mahdollista, vaikka se toimisikin. Yksittäisiä tutkijoita ainakin Palermon ja Bolognan yliopistosta näyttää vielä olevan mukana Rossin tutkimuksissa. Myös joitain aiemmin esillä olleita ruotsalaisia tutkijoita jatkaa tutkimusta (mm. Gullström), mutta jatkossa ilman yliopistonsa tukea.

  Toinen kaupallinen sovellus näyttää vielä jatkavan entisellään:

  https://brillouinenergy.com/test-results

  Nyt päästy jo 2.7 COP:iin, joka on todennäköisesti riittävä kaupallisesti hyödynnettävälle laitteelle mutta toki kaukana Rossin lupauksista.

  Tuossa taustalla ainakin vielä Stanfordin yliopistoon liittyvä SRI tutkimuslaitos.
   
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1

Jaa tämä sivu