Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

 1. Käyttökatko foorumilla torstaina 27.2.2020 klo 19 alkaen.

  Lisätietoja tässä viestiketjussa.
  Sulje ilmoitus

Matalan lämpötilan ydinreaktorit

Viestiketju osiossa 'Tiede, tutkimus, kehitys, tulevaisuus' , aloittaja Yleisajattelija, 7.12.2017.

 1. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  33
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  33
  http://kylmafuusio.fi/

  Rossi on julkaisemassa tammi-helmikuussa suoraan sähköä tuottavan version reaktoristaan (=sähköauto).

  En ole huomannut tuon viimevuotisen julkistuksen jälkeenkään, että Uppsalan yliopisto, Stanfordin yliopiston tutkimuslaitos SRI, Bolognan yliopisto tai kukaan muukaan olisi riitauttanut Rossin tutkimustuloksia, joten taitaa fysiikka nyt mennä uusiksi.
   
 3. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  22 771
  Saadut tykkäykset:
  3 877
  Mielenkiintoista. Mieshän on kohta saudien tappolistalla. :kieli:
   
 4. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  33
  Tuskin, Rossin onni on tuo Pons&Fleishmanin epäonnistunut hypoteesi kylmäfuusiosta, joka ei ilmeisesti pidä paikkaansa. Oman arvaukseni mukaan tuossa on jonkinlainen neutronien massan muuttuminen energiaksi tms. uusi juttu eikä "vanha" fuusioreaktio. Kylmäfuusioteoria on jo pystyty todistamaan virheelliseksi, mikä johti koko asian leimaamisen humpuukiksi. Siksi öljyteollisuus ei suhtautunut vakavasti asiaan ja tutkimusta pystyttiin tekemään "salassa" liian pitkään. Nyt noita reaktoreita on liian paljon ja tieto levinnyt niin laajalle, ettei Rossin nitistäminen enää estä asian julkistusta eikä siten kannata.

  Loppu tulee valitettavasti sen sijaan Tiede-lehdelle, tiedemaailman printtimedia on jo "saattohoidossa" internetin takia, ja ainoa mikä lehteä on pitänyt vielä elossa on tuo "Italialainen lämmitin" -ketju, mihin lehti saa (arvaukseni mukaan) sponsoritukea fissio-fuusioreaktoriyhteisöltä. Ketju on surkuhupaisa yritys laimata matalan lämpötilan ydinreaktoritutkimus huuhaaksi maksua vastaan ja kertoo karua kieltä "laatumediankin" moraalista.

  Muoks: lisätty tuo "arvaukseni mukaan", että en syyllisty "maalittamiseen" ja #valeuutisten levittämiseen :-.)
   
  #44 Yleisajattelija, 14.1.2020
  Viimeksi muokattu: 14.1.2020
 5. alfred_j_kwak

  alfred_j_kwak Kansalainen
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  18.8.2014
  Viestejä:
  3 513
  Saadut tykkäykset:
  600
  Kiinnostaisi nähdä taustatietoja tuosta Tiede-lehden sponsorirahoituksesta. Löytyykö jotain sähköpostivaihtoa ja minkälaisista summista tässä itseasiassa on kyse? Mitä tahoja tämä fissio-fuusioreaktoriyhteisö sisältää? Onko virallisia yrityksiä rahavirtojen takana vai pelkästään sektorilla profiloituneita yksityishenkilöitä?
   
 6. Yleisajattelija

  Yleisajattelija Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  33
  Tiede-lehden puhelinmyyjä lähestyi minua yllättäen "Special price for You" tarjouksella. En tilannut, olisi saanut puoli vuotta puoleen hintaan. Tiede lehti on osa Sanoma -konsernia, ja kun olen Sunnuntai-Hesarin tilaaja, niin olen seurannut tuota lehden linjaa monissa kysymyksissä. Onhan tuo Hesari kuitenkin yleisesti ottaen parhaasta päästä ihan kansainvälisestikin vertailtuna. Ja vaikka en ole kaikkiin "kovalevyn vasarointeihin" ollutkaan tyytyväinen, niin ei se täydellinen lehdistön vapaus tässä maailman ainoassa stalinistisessa lehdistön itsesensuurimaassa ole mahdollistakaan.

  Vapaa lehdistö on tärkeä demokratian väline, ja olen itsekin huolissani printtimedian tulevaisuudesta joten tilasin sitten "normaalihinnalla" vuoden Tiede-lehdet. Nyt sitten seurataan tarkasti Tiede lehden päätoimittajan ja Julkisen Sanan Neuvoston hallituksen jäsenen Jukka Ruukin ja uuden JSN:n puheenjohtajan Eero Hyvösen journalistista linjaa energia-asioissa.

  P.S "Normaalihinta" ensitilaajalle on 60% alennus, joten tuossa em. "Toisinajattelijan erikoistarjouksessa" oli siis 10% lisä :)

  Muoks: kirjoitusvirheitä
  Muoks2: Ollaksemme tarkkoja ja tieteellisiä, alennus on vain 55% 8+4kk vuosikerrasta (vrt. 50%/6kk), joten ero vain 5% ja kun jäi vielä "kaikenlisäksi kaupanpäälle jne." osuus kuulematta puhelinmyyjän liturgiasta niin puhelintarjous lienee katsottava kohtuulliseksi. Tästä opimme, että osa toisinajattelijoiden mielipiteistä ei ole (luonnollisista syistä) välttämättä kovin objektiivisia...
   
  #46 Yleisajattelija, 18.1.2020
  Viimeksi muokattu: 18.1.2020

Jaa tämä sivu