Sitä minä vähä pelekään kans. Kylmä savu lohi palan ku ottaa pakastimesta sulamaan ja siivuttaa ohueksi niin hupenee se ruisleipä pussi suhteessa nopeammin ku se lohi.
Varmaankin nimilappusia? Hyvä ne on olla, jotkut on kuulemma vänkyttäneet palvaajale että sai pienemmän kinkun kun toi. Paino / tilavuus nimittäin hupenee aikaslailla palvauksessa.
https://www.ikea.com/fi/fi/p/koncis-uunivuoka-ritilae-ruostumaton-teraes-10099053/ Minä viskoon kinkut tuommosien päälle ja vettä laariin ni ei rasva pala kiinni... Kymmenkunta kinkkua ja peuran lapa on tulossa. 23.pvä aamusta aikasiin alkaa palvaus. Aikasempana päivänä poltella pari pesällistä alkulämpöjä. Kinkkuja mahtuu vielä saunaan jos tarviaa.. Ja sama vastuuvapauslauseke mikä sakkulillaki. YV.tä voi laittaa jos mielii kinkkua tuoda ja kuopion kuppeessa oun.
ne on nimilappuja, kuten jo arveltiinkin. Satuin saamaan läjän tollasia puu kiekkoja ja tein niihin erilaisia lovia jne jotta ne ovat yksilöitä. Lapulla sitten on ylhäällä että "naapuri: 3 vaaka lovea" tms kinkkujen alla on kasa tavan uunipeltejä joihin rasva putoaa. Palvatessa rasvaa tulee suht vähän joten tollaset matalat uunipellitkin riittävät rasvan keruuseen. Pellit on sieltä täältä kerättyjä käytöstä poistuneita, joten rasvan kiinni palaminen ei haittaa. Annan niiden jäähtyä ja sitten kaavin isoimmat rasvat pois ja pistän pellit saunan taakse odottamaan seuraavaa kertaa. @MaxiSami vinkki: suosittelen että sanot kinkun tuojille että tuokaa kinkut tavan 10l ämpärissä siten, että raaka kinkku on laitettu muovipussiin. Änpärissä kinkku on helppo kantaa ja ämpäri pysyy puhtaana kun sulamis litkut jäävät muovipussiin. Valmiit kinkut taas voi pudottaa ämpäreihin suoraan kuljetusta varten ja vielä valuvat rasvat jne ei pääse leviämään ynpäriinsä.
lähinnä aattelin vähentää vaivaa ylimääräisestä astioiden pesusta ja siitä, kun porukka tulee tyhjin käsin hakemaan kinkkua ja miettii miten sen kinkun saa kulkemaan valkoisella nahalla verhoillulla bentlyllä
Viskoo niistä rosterikipoista vesirasvat kankaalle ja pannoo kinkun takasin siihen. Sitten on jokaisen oma asia laittakoot vaikka vetokoukusta auton perrään riippumaan.
Tuo minun bently jos vaan starttaa niin aivan sama valuuko sinne jotain puhdasta rasvaa sehän vaan puhdistuu
Selvisihän tämäkin kuvio sitten. Vihdin kebabholisti se oikeasti on taas jonottamassa ilmaisia ämpäreitä.
Hyvinhän siinä varmaankin käy, mutta millä kylmäsavu tehdään? - Jos on se itsestään kytevä generaattori, purujen täytyy olla hienojakoista ja todella kuivaa. On joutunut kaupan muovipussi puruja kuivattamaan leivinuunissa - uunipelillä että ylipätänsä kuytee! - Sitten jos on lämpövastus jonka päälle parin tunnin välein laitetaan puukiekko, niin olen laittanut puruja vastuskuppiin ettei lämpö haihdu sivuilta niin tällä niksillä kytee sekin paremmin. - Uusin tzydeemini on pystymalin siilo joka sytytetään alhaalta ”on hienojakoinen arina” ja savu imetään/puhalletaan siilon palotilasta savustus tilaan. Tehty Venäläisten juutube videoiden ideoiden mukaan. Mielenkiintoisia hetkiä kylmäsavustuksen kanssa puuhaillessa, varoituksen sanana saattaa tulla himohommaa!
Ihan se perinteinen kyty labyrintti sillä minä oon jo melko monta kaupan puru pussillista polttanut. Tein tuohon varsinaisen savu laatikon päälle erilleen ton muovi astian ku se on helpompi pestä lähinnä ajatellen noita maito tuotteita niin jos ei tarttus kovin kalan maku ritilästä. Liha pitäs vielä joskus kokeilla.