Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Flipperi, No Fear: Dangerous sports

Viestiketju osiossa 'Sähkö ja elektroniikka' , aloittaja kymi, 14.9.2021.

 1. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  10 037
  Saadut tykkäykset:
  1 888
  Eihän tuo messinkiholkki ihan ehjä ole, tosin huonomminkin voisi olla. Pitänee jossain kohtaa tarkistaa josko Vihdissä tunnetaan sorvilla pyöreät kappaleet, josko tekisi nuo messinki-insertit ihan uusiksi oraksen valikoimasta.

  upload_2021-10-17_2-53-15.png

  Drop target on nyt säädetty tönärin mukaan tuo 1/16" korkeammalle, vaikutus peliin oli jo muutenkin merkittävä. Yläkentän flipperi tuli putsimisen ja kuluvien osien vaihdon jälkeen säädettyä lähes haluttuun tasoon. Näillä muutoksilla yhteensä nyt oli selkeästi positiivinen merkitys. En juurikaan saanut kuulaa kyllä yläpelikentälle, mutta tulokset parani silti huomattavasti perjantaisesta. Eikä toki tullut tilanteita, missä pallo olisi juminut drop targetin päälle. Money well spent - aivan loistavaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. klappi

  klappi jakkarakuski
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  4.6.2016
  Viestejä:
  19 461
  Saadut tykkäykset:
  9 140
  Löytyy omavaluaihioita mutta murtolukuja ei sorvi ymmärrä parempi jos muutat milleiksi ennen saapumista ;)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Hauska Hauska x 1
 3. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  10 037
  Saadut tykkäykset:
  1 888
  Kusti-epistolasta on selvitty ja perjantain kauppareissulla noukittu maxikirje talteen. En tiedä, mutta tässä kahden viikon odottelussa ehdin jo unohtaa että ihan kivoja juttujahan tuolla on mukana.

  Ihan ensimmäinen ihastus oli tuo drop targetin tiputus. Siihen siis tuli kaikki muut osat paitsi sellainen kolmiulotteinen L-rauta. Nyt sai kuitenkin tuon raudan ja jousen kelan kupeeseen. Napsuu kivasti ja jossain kohti hyvä huomata, että tuolla pelillä tulee paniikki kun se tietää targetin olevan ylhäällä ja yrittää nyppiä sitä alas mutta pelin kulun takia on pakko mennä eteenpäin. Jotenkin myös tuntuu tyhmältä, että kone ampuu drop targetin ylös yleensä pelin alussa ja laukaistessaan palloa (yrittää) tiputtaa targetin alas.

  Mietin josko yrittäisi tehdä jostain 2.5mm^2 sähkökuparista tuon lipareen korvikkeen ennen kuin tuo tilattu lipare saapuu.

  Sain tuossa paketissa myös näitä tuumaajaporukan ruuveja ja muttereita. Viimeaikoina on alkanut haitata etenkin pelikentältä tulevat falskit osumat jump-ramppiin kun jotenkin silmä on rekisteröinyt rampin alkupään heiluvan. Todellisuus ei nyt ilmeisesti ollut niin rankka, vaan rampin alapäässä oleva portti on ollut vain toiselta puolen kiinni ja ramppi on päässyt leviämään sivusuunnassa. Ihan hetken sai askarrella avaimia ja teippivirityksiä, että tuonne sai mutterin ujutettua, mutta nyt on kiinni, enkä illan peluutuksissa enää havainnut mainittua heiluntaa.

  Paketissa tuli myös sähköliittimet backboxin valaistukseen. Tämä pitää parsia ajan ja ajatuksen kanssa kun johdot ja eristeet ovat ottaneet osumaa. Lisäksi tuollainen lähtökohtaisesti puristusliitin ja johdot ohkasia kiinteällä sisäjohtimella. Nämä johdot joutunee myös parsimaan jostakin johtosarjasta ulos, jotta näitä voi tyvetä sopivasti.


  Hiukan jäänyt viikon peluutukset vähiin kun itellä on ollu iltaröitä ja toisaalta taas eukolla aikasia aamuja. Päätin nyt sitten purkaa patoutumia. Ajatuksena myös pelata pelit loppuun, tuossa kun on toisinaan tullut hylättyä pelejä jos eka-toka kuula on ehkä juuri koskettanut mailaa ja siihen jäänyt.

  Ajatus oli ehkä ihan hyvä. Eukolle taisin luvata, että pelaan 2 "maksettua" peliä ja kaikkiin peleihin saa halutessa ostaa kaikki 3 lisäpalloa. Pelasin sitten 8 peliä kun kone sattui arpomaan jopa kahden pelin lopputuloksen kymmenistä lisäpelin. Tuossa nykyään 1.380.000.000 tasossa tulee peli ja hyvästä tuloksesta kilahtaa myös.

  Ja hyvästä tuloksesta... Pääasiassa pelit oli siinä 1-2 miljardin välissä. Siinä näiden keskivertopelien välissä oli kuitenkin yksi erä. Kaks ekaa kuulaa ihan parin minuutin suorituksia pienillä tuloksilla. Kolmannella kuulalla alkoi tapahtua, tulos tässä kohtaa jo miljardiluokkaa. Kaikkea kivaa ja hauskaa ohjelmaa alkoi löytyä ostetuilla extrapalloillakin. Lopputuloksena nyt on ylitetty 4 miljardia luuserilistalla.

  Tolpat on edelleen leviät, mutta jotenkin nyt alkaa löytyä "tatsi" tuohon uudistettujen flipperien säätöön. Siinä kun koneen illalla laitoin pois päältä, niin taisi ilon kyyneleen tirauttaa. Mut niistähän ei näin miesten kesken puhuta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  10 037
  Saadut tykkäykset:
  1 888
  Iltapäivällä aloittelin johtotehtävissä.

  upload_2021-10-23_19-49-15.png

  Kustin paketissa siis oli uusi liitinrunko vanhan ehkä jo parhaat päivänsä nähneen tilalle, sekä noita mainitsemiani "v" kontakteja. Kontakteissa on siis kontaktipintaan sisällytetty kontaktin sivuille viikset v-muotoon.

  Meni nyt oikeastaan kohtalaisen pitkälti odotusten mukaan. Perttula on Perttula ja römsööt sitten tölsyssä.

  Olihan nuo lasille menevät johdot monisäikeisiä, mutta käytännössä siellä on ehkä viisi säiettä jotka lie kutakuinkin munakarvan paksuisia kukin. Nuo liittimet (kontaktit) on tarkoitettu 22 AWG:lle, samoin mun pihtien pienin asento. Eihän nuo johdot siellä puristuksissa pysynyt ja ajattelin jo alussa että lyön kevyen tinan jokaiseen (liitinrungossa on tilaa ehkä jopa 10 awg asti). Ensiapuna ja mielenrauhana kuorin millin lisää ja laitoin johdot kaksinkerroin. Eikä ne pysynyt sen paremmin ennen kuin Wellerillä vähän hyväilin. Kuumalla kolvilla nopea täsmäisku pienellä tipalla tinaa. Vasta juottamisen jälkeen puristin vedonpoistot (jotka nekin nyt on aavistuksen muodolliset johdon paksuuden takia).

  Sähvöt koneeseen ja 6 lampun vaihdolla kaikki ehjää. Backboxin niputtamisen jälkeen meinasin jo laukaista kuulaa kentälle, kunnes muistin, että mähän lupasin itselleni tehdä sen droptargetin tiputtaja-vipusen.

  Sisäinen 3D-tulostin jauhamaan, löytyi sopiva pätkä 2.5mm^2 ML-johdinta sinisellä eristeellä. Eriste vek ja *spruut*:
  upload_2021-10-23_20-13-11.png

  Vähän piti 3d-tulostinta kalibroida uudelleen kun ekalla virtojen kytkemisellä tuo toimi tasan kerran. Säädön jälkeen muchos buenos!


  Piti luonnollisesti vetää pikainen testipeli.

  Ensinnäkin täytyy nyt vetää eilisiä sanoja takaisin. Tuo drop targetin "turha" ylös repiminen on täysin perusteltua. Pelin tilanne on se, että drop target on ylhäällä, mutta kuulat töräytetään aina laskuvarjoramppiin. Drop target siis käytetään alhaalla vain kuulan laukaisun ajan jos drop target on pelitilassa ylhäällä (vähän ehkä vaikea selittää).

  Nyt täytyy kyllä sanoa, että vaikka en ole pitänyt minään ongelmana valaistuksen puutteita ja tätä drop targetin tiputusta koneen taholta, niin nyt kyllä lähti jalat alta, kostu silmät ja housut. Etenkin se fiilis kun multiball tai tietyt spesiaalijutut alkaa. Koneen yleisvalaistus sammuu muutenkin hämyisessä huoneessa ja flasherit alkaa loimottaa, pääkallo julistaa sanomaa.

  Ekalla testipelillä nynnyjen listan neljäs, jotain 2.68 miljardia pistettä. Pelikin taas äityi kehumaan sekä kesken pelin, että sen jälkeen mainitsi "you have No Fear".


  Jos pelin softaa ja paria ei peliin vaikuttavaa nippeliä lasketa lukuun, niin tämä on nyt 100% toimiva kone. Fiilis on aivan mahtava. Annoin oikeuden kaataa lasiini jotain prosenttijuomia. Tämä yö pyhitetään kuulan pyörittämiselle (siihen asti kunnes eukko tulee sättimään).
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  10 037
  Saadut tykkäykset:
  1 888
  Tässä remonttia ja remontin korjuuta tehdessä on vähän mietityttänyt, tai pikemminkin aiheuttanut Tuumausta tämä koko homma ja sen mielekkyys. Mittayksiköistä en mitään ymmärrä. Jotain ruuvien kierteitä pitäisi speksata tällä tuntemattomalla murteella. Nyt jos on edes 1/32 hallussa tuosta murtolukukuviosta, niin normaalisti aikaisintaan neljännellä yrityksellä osuu sopivan kokoinen mutteriavain käteen (tässä koneessa kun on käytännössä kolmea kokoa).

  Ja oikeasti toimiva kampe!! Nyt keskitytään vaihtamaan öljyjä ja suodattimia, sytytystulppia. Pestään ja vahataan kun vain voidaan. Vissiin kuutisen tuntia tulin eilenillalla/yöllä kuulia liikutelleeksi. Eukko hoiti f1 aika-ajojen ajan pyöritystä jotta heillä ei tule tylsää. Vierivä kivi ei sammaloidu.

  On se vaan kerpeles verme ja eukon kanssa melkolailla yhteisymmärryksessä todettiin, että nämät lauantain muutokset koneeseen, eli toimivat backboxin valot ja drop targetin tiputus lisää ehkä +20% toimivuutta ja fiilistä +120%.

  Vaikka tuon pelisaluunan valot on melko hämärät, niin nyt backboxin valojen kanssa tilaan ei tarvi laittaa erikseen valaistusta. Ja täten tuo fiilis tiettyjen tilanteiden yhteydessä korostuu kun yleisvalaistus pelissä sammutetaan ja flashereilla luodaan efekti. Tai yksistään valaistu pääkallo julistaa sanomaa. Aikaisemmin tilan valaistuksen kanssa lähinnä v.tutti kun kone arpoo kuulaa pelikentälle ja mitään et näe. Et toki näe nyt semminkään, mutta ohisyötöt on harvinaisia.

  Ja tuo drop targetin tiputus pääsi otsikoihin jopa emännän testipeleissä, vaikka on ehkä parikymmentä peliä pelannut.


  Jossain kohtaa kuulan pyöritystä laitoin taas tulostaulukkoa uusiksi. 1.8 miljardia kolmella peruspallolla, eli nimikirjaimet päätaulun ensimmäiselle sijalle. Vähän jäi harmittamaan kun grand championon on tehtaan puolesta tasan 2 miljardia. Mut eipä harmittanut kauaa kun laittoi taas kuulan pelilaudalle ja antoi sille vähän vauhtia. Ei nyt järkevämpää tulosta tullut, mutta peliminuutteja.


  This guy is crazy!

  upload_2021-10-24_20-15-53.png

  Känny on väkertänyt hassuja kaaria ruutuun osuneista yleisvaloista (tää ei oo ihan pelaajan vinkkelistä kuvattu). Oikealle taakse on tosiaan vielä tulossa sivuun vedettävä tilanjakaja/verho, siitä on kulkuja moneen suuntaan. Mutta se vaatii vähän yleisluontoista väkertämistä tilassa. Verho, kisko ja tarpeet on hommattu, mutta ei pääse vielä asentamaan.


  Jotenkin siinä kun kuula pyörähtää pelilaudalle, niin iästä tippuu se 30v pois. Eipä ollu kotikylillä tällasia flippereitä, mutta jos ois ollut niin mopolla alkon muovikassillinen kolikoita olisi kyllä ollut päiväannoksein. Miten sitä on joskus tullut toimeen ilman tällaista?
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  10 037
  Saadut tykkäykset:
  1 888
  Happy helloween!

  upload_2021-10-30_23-58-9.png

  Tuossa on pimeässä tilassa pelkästään pääkallon sisäiset valot ja flasherit, vaikea sanoa miten kännykkä on ne ottanut. Vähän taittaa violettiin vaikka nuo silmät on aika syvän punaiset.

  Sen verran varmaan pitäisi remppailla, että tuo popperi on alkanut sutia tyhjää (eli sähkömagneettikäyttöinen tappi, joka pukkaa kuulia kentän alta kentälle). Ei se nyt ihan vielä haitaksi asti ja jotenkin tilanneriippuvaista. Putsi ja säätö ja tuon tapin pään tarkistus.

  Lisäksi pari multiballia on tullut pelattua yhdellä kuulalla. Tämä voi olla softavika. Samoin ns. easter egg juttuja ei tuosta 0.8 softasta löydy. UuWee-loota tuli tänään, prommeria vielä kaipaisin, ja pitänee tässä piirejäkin tilata.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  10 037
  Saadut tykkäykset:
  1 888
  Ennen kuin tulee kuukausi hiljaiseloa täyteen, niin tehdään pieni päivitys.

  Firman porukalla ulkoillessa tuli ihmetys mihin No Fear lähti. Ja kun tuohon saivat vastauksen ja kerroin koneen voivan tällä hetkellä kohtalaisen hyvin oli juniorikastin Jonneilla ensimmäisiä kysymyksiä "Ootko pelannut sen jo läpi?". No olen. Periaatteessahan peli on kohtuu helppo pelata perusohjelmaltaan läpi. Ensimmäiset viisi perustehtävää on käytännössä aikasidonnaisia enemmän tai vähemmän. Tämän jälkeen No Limits -tehtävä, joka on suoritettu kun kentällä on kuulia vähemmän kuin kaksi. No Limitsiin pitää kerätä N-O-F-E-A-R kirjaimet ja aloittaa pelimoodi, joka myös kestää kunnes kuulia kentällä on vähemmän kuin kaksi. Ja sama setti Meet your maker -tehtävään.

  Kaikki nuo voi pelata ihan falskisti. Lisäksi suoritettavissa olevat tehtävät ovat käytännössä laskuvarjohyppy, nascar, sekä laskettelu. Plus kaikki nämä sisältävät aikarajan (suoritettavat siis loppuu kun tehtävä on tehty). Parastahan on jos/kun noita pelimoodeja saa pelattua loppuun tai pitkään.

  Toki lisämodeja on aivan pipona tuossa sivussa, joilla voidaan mahdollistaa pelin pidentäminen (<-- toim. huom.). Tiettyjä juttuja kun tekee niin saa erinäisiä pistetiloja, extra balleja, jne.

  Haastavin lisämoodi lienee se kun saat vuorikiipeilijän kallion laelle. Tätä ei ole mikään pakko suorittaa. Mutta tämän jälkeen (saman kuulan aikana) jompi kumpi ulosajon ramppi on "Jump Now" -tilassa. Kuula siis pitäisi ajaa ulos, jonka jälkeen kone odottaa pelkästään kuulaa hyppyrampille ja base-jumppeja mahdollisimman monta. Kaikki muut toiminnot on käytännössä keskeytetty JUMP! moden aikana.

  Kyllä mä olen pelannut muistaakseni parhaalla rundilla 14 haastetta (perushaasteet 5kpl + loppuhaasteet 3kpl), peli alkaa tavallaan alusta kun Meet Your Makerin kuulat valuu alas.


  Muita uutisia elämän saralta:

  Taisin vihdoin taklata ainakin riittävän hyvin tuon Jump-rampin kuulansyöjän. En ole ainakaan toistaiseksi onnistunut lyömään enää kuulaa jumiin sinne pleksien väliin. Tää ei nyt varsinaisesti tarvinnut edes isompaa patenttia, mutta pienen tuumauksen noiden ruuvien ja kierteiden parissa. Tämä vaatii vielä rassausta jahka muovit käyttää irti.

  Drop targetin laskun kuparilanka sitten väsyi, tai en tiedä ihan tarkkaan miten hänelle kävi. Masenti pelata kun kone perseilee (nyt tottuneena ei jaksa pelata jos tuo ei toimi), joten pelilauta ylös ja 3D-studio-max-LIVE auki. Hitto että on oikeasti mahdoton hahmottaa miten tuollainen tyvestä pari milliä nitkahtava lanka tekee liikkeenä siellä useamman senti... reilun tuuman päässä, kulmittain joka suuntaan.

  Tulin tuossa talviaikaa päivittäessäni eilen tarkisteltua, niin vermehellä ois kai nyt takanaan vajaa 400 peliä nykyisten patterien aikaan. On ollut päiviä, että ei oo tullut pelattua, ja yleensä kun pelaa niin paljon menestyksestä riippuen kolme tai kymmenen. Eukon pelaamisista ei oo järin havaintoa. Eilen meni reilu 2h koneen parissa, muutama hassu peli ja tuo drop targetin tiputuksen fiksaus. Mutta jos tuo nyt ois 2€/peli niin terve ja morjens.

  Kuulien popperi kentän alarampilta tuli huollettua aikaisemmin. Se muovitapin pää oli lyssähtänyt ja jonkin verran sontaa sieltä sai myös siivottua. Viilalla ja santapaperilla koitin saada ylänurkan edes johonkin kuosiin. Nyt ei ole popperin kanssa ollut ongelmaa, eli se jotenkin itse huomaa omat ongelmansa ennen kuin niistä varsinaisesti tulee pelaajan ongelmaa.


  Pitänee nyt vissiin kysellä, mitä tuolle drop targetin tiputuksen raudalle kuuluu, jos ei muuta niin paypalin kautta. Jos menee muualta tilattavaksi ja satuisi luottotoimittajalta löytymään, niin pitää keksiä jotain tikuista asiaa muutakin samaan tilaukseen.


  Ja jotain psykologiaakin on tullut opiskeltua. Musiikit, valaistukset ja höpötykset on kuitenkin tehty psyykkaamaan pelaajaa.

  Joskus aikaisemmin tuskailin kun tuntui, että aika juoksee silmien ohi tehtävissä vaikka pallo on jumissa. No eipä se juokse. Kaikki aikaan perustuva laskeminen pysähtyy viimeistään kun kuula on pelaamattomissa. Esimerkiksi Nascrin ajanlaskussa pyörii sekunnin kymmenykset ja sadasosat jatkuvalla syötöllä, mutta sekunnit pysyvät samoina kunnes kuula on pelattavissa.


  Oho, piti vaan kaks lausetta kirjoittaa. Meni vähän yli. Oon ihan h..vetin pahoillani.
   
  • Tykkään Tykkään x 4

Jaa tämä sivu