Mitäs sitä onkaan tullu tänään tehtyä

Viestiketju:
Mitäs sitä onkaan tullu tänään tehtyä

Muoviputkesta kulutuspalikka jakkaran takalaitaan:D

IMG_20180611_174806.jpg
 
Todettu että Foordissa jää kytkytinpoljin laattiaan.Oliskohan vuoden seisotuksella syynsä moiseen käytökseen.
IMG_20180611_180722.jpg
 
Se on toi lomailu niin makuasia. Kaverin emäntä joskus tilitti kun kesäloma oli alkanu ja ukko istu kuistilla ja katseli maailman menoa juoden siinä välillä lonkeron. Olis emännän mielestä pitäny mennä pitkin puuhamaita sun muita jälkikasvun kera.
Kyllähän kaveri tuota kommentoi että tässä on koko halvatun vuosi menny tukkaputkella niin hän ottaa nyt rennosti ja lataa akkuja. Hyvin muksutkin viihty kotonurkilla naapereitten kersojen kans kun menivät pitkin pihoja ja puskia. Hyvä kun malttoivat käydä välillä syömässä :lol:

Itse en tee ensimmäistäkään suunnitelmaa lomalle, sen mukaan mennään mikä sattuu kiinnostaan taiipana saa jonkun idean minkä pystyy toteuttaan mutta kotonurkissa tai lähistöllä mennään. Lonkero silloin tällöin siinä loman aikana menee.
 
Miettinyt täydellistä alanvaihtoa ”viimeistä”, tai oikeastaan ympyrän sulkeutumista. Työura alkoi ihmisten viihdyttämisellä, ehkä jos sen sillä päättäisikin?
Näin jälki katsantona on tullut kuljettua 7v sykleissä, kun joku homma on täysin opittu ja edessä on rutinoituminen, on tullut otettua uusi askel uusiin haasteisiin. Tekeminen ei kyllä meikäläisenoloiselta tallaajalta lakkaa ennen kuin fysiikka sen estää, touhutaan niin pitkään kun voimia riittää. Mutta touhuamiseen täytyy olla sielun palo, enää ei mennä rahan voimalla vaan rakkaudesta lajiin.

On tullut tarjottua kuihtuvaan, lue paikoilleen jämähtäneeseen rutinoituneeseen uutta vieroksuvaan matkailukeskukseen viihdepäälikön palveluita. Nyt toiminta on syömistä nukkumista sekä mökissä urvottamista, joillekkinhan tällainen on lomaa tai ryypätä koko viikko. Tällaiset lomalaisethan ei pahemmin elämyksiä kaipaa, mutta suuresti epäilen että maailma muuttuu?


Eräs joskus tuumas, et täs hommas ku on kohta 7v ollut, niin lopettaa ja alkaa tekemään muuta.
Ite olin telakal Pernossa sen 7v ja mitta täyttyi.
Autojen ja koneiden ropaamista enempivähempi harrasteena ja töinäkin tehnyt yli 30v ja ei se vaan silti kyllästytä, kunhan ei liiaksi pakkaudu hommia , siis tarkoitan et 3vko hommat tars viikossa saada tehtyä...... Ja harrastepelit, nehän on tietty kans sillä sektorin osalla, joka on se kiinnostava ja motivoiva juttu....
 
Leikitty puutarhuria. Erään omakotitalon pihalla. Oksasaksia, pensassaksia, puukkosahaa, raivuritrimmeriä ja ruohonleikkuria käytetty sekä työnnelty kottikärryjä. Huomenna vielä jatkuu
 
Aamulla tuli käytyä fyssarilla ja apteekissa, sitten viikon postien vienti, hetki telkkarin katselua ja nyt askartelua... :höpö:
1528812757055548877699.jpg
 
Kirsikansiemeniä joukkohautasin talouspaperiin käärittynä, evääksi laitoin paperikääröön kananpaskaa, käärön peittelin monttuun koiranpaskoilla ja multaa päälle.
 
Viimeksi muokattu:
Vihdosta viimein ehdin töitten jälkeen silppuaan lopun puukuormasta. Paljoo ei ollu jäljellä mutta tietysti ne tyvipöllit.
Sen verta tarkalle meni halkaisijan kanssa että parista täyty vähän silpasta kyljestä pois että mahtu teräsuojuksen ohitte ja useemman kerran sai halkasta että tuli tarpeeks pientä.
Viikonloppuna jos vaikka pääsis hakeen puut pois. Tänä vuonna pääseekin hähän helpommalla polttopuiden kans kun viemärilinjaa tuossa kaivetaan ja se sattuu meneen pihan poikki. Kaatavat reitiltä useemman puun niin voikin sitten tehdä nekin klapeiksi.
 
Ruodelaudoista nypin naulat pois... Varmaan hölmöksi luullaan, mutta jos omalla työllä saa noin 200m/tunti ruodelautaa, niin aika kovapalkkaisessa työssä tarvis olla, että enemmän tienais nettona per tunti.

Tulihan siinä samalla purettua 100 neliötä saumakattoa yms. siihen malliin, että huomenna voi jo suunnitella harjannostajaisia ja uusia kattovasoja.
 
Tyttären puntoon paripaikkaa, takimmaisen tunkinnosto kohdan paikkaus molemmin puolin. Pelto taittunut nostossa ja siitä ruostunut. No nyt paikattu ja peitetty kylmäpitumilla.
20180611_150304.jpg 20180611_150640.jpg
 
Ruodelaudoista nypin naulat pois...
Oioitko naulat uusiokäyttöön? :D

Muinoin sekin oli ihan yleinen tapa, sepän takomat naulat oli kallita ja taas sodan jälkeen ei nauloja saanut. Ehkä nykypäivänä se ei enää kannata.

Kyllä mäkin tuossa taloprojektissa aika paljon pyrin uusiokäyttämään puutavaraa, mikäli on tervettä. Ja mitä tuossa ei tarvii, ni jemmaan pistän.
 
Purin kesätöinä nuoruudessa oikaistuilla nauloilla tehdyn ladon. Niistä oikaistuista nauloista sai ehkä 5 prosenttia kannasta vetämällä pois. Muut katkesivat. Ruostuvat ilmeisen helposti oikaisukohdasta.
 
Mulla tuossa talossa on itseasiassa ollu aika paljon takonauloja. Useempi kilo on jo jemmassa, etupäässä nelituumaista. Rossilaudotukset oli mm. kiinni joka vasassa. Lomalaudoitus oli lyoty sillein reunasta, että päällekkäiset laudat oli samalla naulalla kiinni. Isompia oli lattiavasoissa ym. Suurin osa on vielä ihan tervettä, liki ruosteetonta vaikka uusiokäyttöön perinnerakentamiseen. Viime vuosisadan alussa on kyllä ollut jo jonkunlaista teollista valmistusta, mutta taottuja ovat. Lienee joku takomakone ollut. Isäukko muistaa, että hänen ensimmäinen palkkatyö oli oikoa nauloja 6-vuotiaana sodan jälkeen v. 46 juuri tuon mun talon remontissa. Sai jonkun pennin per naula.
 
Minä uusiokäytin lattialankut lattianiskoina, olivat niin täynnä nauloja ettei huumori riittänyt niiden poiskiskontaan, lattian alla niiden aika kuluu kyllä...
 
Nostettu ikämiehen päälle kaatunut Vespa ylös bensiksellä, kävi klassisesti, unohti laskea jalat maahan pysähtyessään...:rolleyes:
 
Takaisin
Ylös