Mitäs sitä onkaan tullu tänään tehtyä

Viestiketju:
Mitäs sitä onkaan tullu tänään tehtyä

Hölmöläisten hommia, eli tallin päätyyn reikä ja sitten reikä tukkoon




Ovet ihan itte tehty. Rungot kertopuuta, sisällä vaneri, ulona paneli ja välissä finnfoami. Seuraavaks pitäs sivussa olevat liukuovet ottaa pois ja laittaa niitten reiät tukkoon. Isomman oven reikään tulee kulkuovi ja loppureikä umpeen, pienemmän oven läpeen tulee ikkuna ja alaosa umpeen. Jos sitten pääsis levyttämään seiniä, pitää vaan hakaa runkotolppien päälle laudat kun ei tallin rakentaja ole laittanut tolppia 600 jaolla. Villaakin pitää hakea lisää kun loppu vähän kesken. Katon eristys jää kesälle, levytettyä kun saisi senkin tässä talven aikana. Toisaalta pitäs jo saada tuo nurkalla näkyvä Volvo sisään...
 
Seurannut katseella koulukompost...kampuksen rakentumista.
IMG_20171207_115916.jpg
 
Yrittänyt viritellä robottia keskustelemaan ulkoisen servoakselin kanssa. Olisi vaan pitänyt silloin muksuna ruveta tiggihitsuuttelijaksi - tana. :beatdead:
 
Sanoppa @Josva ammattilaisena mikä piru niissä koulu- ym. rakennuksissa oikein on?
Kivirakennukset joiden katto pitää on kaikissa muka jotain sisäilmaongelmia?
Taitaa "ongelmat" olla tehty ilmanvaihtosysteemejä räpläämällä ns. nykyaikaisiksi.
 
Moni ongelmaisia nyky julkiset rakennukset ovat, mainitsemasi koneellinen ilmanvaihto on yksi suurimmista ongelmista. Insinööritoimistojen Rakennesuunnittelijat ovat nuoria teoreetikkoja omaamatta käytännön kokemusta-näkemystä, kiire kaiken kukkuraksi aiheuttaa vielä sen ettei rakennusaikainen kosteus ehdi poistua ennen pinnoitteiden asennusta ”kosteus kapseloituu-homehtuu”. Kokonaisvastuun kantajaa projektista on enää vaikea määrittää, vastaavien mestareiden tulospalkkaus aiheuttaa kaikesta tinkimisen laadun kustannuksella. Pääurakoitsijasta laskien yleensä neljäs-viides alihankkija suorittaa työn jolle ei jää enää mitään kun välistä on jo vedetty lihat, jäljellä on vain loppuun kaluttu luu. Ja tämä kertomani on vain jäävuoren huippu. Talonrakennusala on vakavasti sairas!
 
Tätä Parkanon koulukampuksen rakentamista pitäisi voida seurata Parkanon kaupungin kotisivuilta ihan 24h/vrk.
 
Täällä korjattiin 50 luvulla rakennettu kivikoulu viistoista vuotta sitten. Noin 25 luokkanen neljässä kerroksessa, nyt puretaan pois sisäilmaongelman vuoksi. Ongelmaa ei ollu ennen korjausta jonka yhteydessä rakennettiin keittiö, liikuntahalli uusiksi ja laajennusosa luokia.
Kyllä pitäs saaja vastuuseen remontin suunnittelija, mutta ei .

Jämsän alueella seisoo nyt tyhjänä taajama alueella kolme isoa koulua. Yhden tilalle tehty uusi, muitten oppilaat väistötiloissa esim, vanhassa kaupassa, parakeissa.
 
Vanhoja rakennuksia ei passaa mennä muuttelemaan "nykymääräyksille" , ja nyt tehtävät uudet tuskin nekään on yhtä pitkäikäisiä, mitä 50/60 luvulla tehdyt ja toistaiseksi räpeltämättömät rakennukset on ....
 
Tänään vietetty "laatuaikaa" rakkaan velipojan kanssa. Eikä edes hirveesti tapeltu.
 
Oli kans aitiopaikka seurata kun erästä päiväkotia rakennettiin. Seiniä pystyyn kun vettä tulee vaakaan ja äkkiä katto ja eristeet perään. Yllätys että osa pytingistä on vuodenvaihteeseen asti käyttökiellossa. Siellä olikin reippaasti sairaslomia. Kuulemma muovimatto ja liima reagoi keskenään.
No nyt puulaaki mikä rakentaa koulua niin eräs aiempi työmaa keskeytettiin kun pytinki alko kallistua.
Vakuuttavaa touhua :facepalm:
 
Takaisin
Ylös