Mä olen aina käyttänyt isoissa astoissa, eli tonkissa. Tulee tasalaatuisempaa, pienemmissä astioissa tuppaa joka astia olemaan omanlaisensa.... Mulla on 100 litrainen tammitynnöri, harvoin se on täyteen tehty, enempi tullut sahtia pidettyä 50 litran lasipullossa, eli vanhassa AIV pullossa. Siihen löytyy sekä kumikorkki josta letkulle reikä, eli letku korkista läpi ja letkun toinen pää pullossa jossa vettä, että osaan myös tehdä "runtin" eli ruisjauhosta tehdään "korkki" pulloon...
Sahdin kanssa ei ole koskaan mitään vesilukkoa käytetty. Sen verran se aina on käynyt, että muodostuva hiilidioksidi pitää sahtipöntön hapettomana.
Netissä tuli vastaan pieni esitelmä sahdinvalmistuksesta: https://maltainen.files.wordpress.com/2015/01/sahdin_valmistusmenetelmat.pdf
Tuon esitelmän tekijä on tehnyt muutaman kirjankin. En ole niitä vielä lukenut. Hänellä on myös blogi: https://maltainen.fi/ Sahtia valmistetaan mm. Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Liettuassa. Ovat yllättävän samantyyppisiä valmistusmenetelmiä. Keskustelin erään henkilön kanssa tässä tuonnoin. Hän oli sitä mieltä että sahtia on mäskätty esim. laittamalla kuumia kiviä mäskäysastiaan. Myös kuumia rautakankia on kuulemma käytetty.