Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Sahdinvalmistusta

Viestiketju osiossa 'Gourmet' , aloittaja cardaani, 17.7.2020.

  1. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    25 182
    Saadut tykkäykset:
    4 098
    10 litran kanistereissa.

    Paitsi on vielä tongassakin, koska kanisterit loppui.
     
  2. V361

    V361 W.W.W.
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    19 084
    Saadut tykkäykset:
    3 285
    Mä olen aina käyttänyt isoissa astoissa, eli tonkissa. Tulee tasalaatuisempaa, pienemmissä astioissa tuppaa joka astia olemaan omanlaisensa....
    Mulla on 100 litrainen tammitynnöri, harvoin se on täyteen tehty, enempi tullut sahtia pidettyä 50 litran lasipullossa, eli vanhassa AIV pullossa. Siihen löytyy sekä kumikorkki josta letkulle reikä, eli letku korkista läpi ja letkun toinen pää pullossa jossa vettä, että osaan myös tehdä "runtin" eli ruisjauhosta tehdään "korkki" pulloon...
     
  3. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    25 182
    Saadut tykkäykset:
    4 098
    Sahdin kanssa ei ole koskaan mitään vesilukkoa käytetty. Sen verran se aina on käynyt, että muodostuva hiilidioksidi pitää sahtipöntön hapettomana.
     
  4. V361

    V361 W.W.W.
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    19 084
    Saadut tykkäykset:
    3 285
    ^toki näin, mut sekin on sellanen opittu tapa....
     
  5. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    25 182
    Saadut tykkäykset:
    4 098
    • Tykkään Tykkään x 1
    • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  6. pajs

    pajs Mutunvilkku Pietarsaaresta
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    25.1.2012
    Viestejä:
    9 557
    Saadut tykkäykset:
    1 513
  7. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    25 182
    Saadut tykkäykset:
    4 098
    Tuon esitelmän tekijä on tehnyt muutaman kirjankin. En ole niitä vielä lukenut. Hänellä on myös blogi:

    https://maltainen.fi/

    Sahtia valmistetaan mm. Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Liettuassa. Ovat yllättävän samantyyppisiä valmistusmenetelmiä. Keskustelin erään henkilön kanssa tässä tuonnoin. Hän oli sitä mieltä että sahtia on mäskätty esim. laittamalla kuumia kiviä mäskäysastiaan. Myös kuumia rautakankia on kuulemma käytetty.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  8. V361

    V361 W.W.W.
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    19 084
    Saadut tykkäykset:
    3 285
    Isoisäni äidin puolelta mäskäsi kuumilla kivillä. Toki myös maltaat oli tehty itse.
     
    • Tykkään Tykkään x 1

Jaa tämä sivu