Kesän ensimmäinen ruohonleikkuu

Viestiketju:
Kesän ensimmäinen ruohonleikkuu

On jo nykyään bäjän useammakla aselalla, mutta kaikki silti pääkaupunkiseudulla tai Länsi-Suomessa, lukuunottamatta Kuopiota, Rovaniemeä ja Luumäkeä.

Idästä katsoen eikös nuo ole kaikki Länsi-Suomessa?
 
Idästä katsoen eikös nuo ole kaikki Länsi-Suomessa?
Noin niinkuin yleisesti ajatellen Päijänteen länsipuoli on tunnettu Länsi-Suomenakin. Myös ihan virallisesti läänijakoa ja nykyistä aluehallinyovirastojen toimialuejakoa myötäillen.
 
Noin niinkuin yleisesti ajatellen Päijänteen länsipuoli on tunnettu Länsi-Suomenakin. Myös ihan virallisesti läänijakoa ja nykyistä aluehallinyovirastojen toimialuejakoa myötäillen.
Keskisuomi on päinteen länsipuolella, länsi suomi tulee tuolla tampereen takana.
 
Sää hemmot jakavat suomen näin...
suomi_yle.jpg
 
Muovinen 5l tilavuutinen on, kuvaus pelti tankkisiin oli kun niitäkin vielä on. Ja pienkone bensalla en raaski tätä ajaa, sillä 2.5- 3h leikuukerralla palaa se tankillinen, kausi huollosta sen verran että kukin tavallaan.
Voin vain epäillä, että ei olisi enää noita Rallyjä yli 30v käytön jälkeen jos en olisi yhtään huoltanut?

Palaan vielä tähän. En varmasti itsekään käyttäisi pienkonebensaa jos sitä ei olisi hanasta saatavissa kohtuuhinnalla. Tuo yli 3€/l kannutavara menee heittämällä budjetista yli, mutta hanasta se on vähän sama kuin vertaisi pienessä käytössä dieseliä ja pöötä. Tää pienkonebensa toki sallii myös vähän erilaiset vuosirutiinit esim. syksyllä. Eltsun neste sopii osin omiin kulkemisiin kuin myös melkein eukon työmatkan varrelle (jos ei olisi etätöissä). Nyt on tyhjä kannu tuulikaapissa oottelemassa eukon konttoripäivää tällä viikolla.

Tuollaisessa isommassa koneessa ehkä miettisin täälläkin vaihtoehtoa ajaa kesä tuoreella 98:lla ja syksyllä tankki tyhjäksi ja sit pienkonebensaa tankkiin ja moottori käyntiin. En tiedä. Paha sanoa.

Huoltamisia en ala arvioida tai arvostella. Kukin tekee tyylillään ja hyvä siitä tulee kun vähän vaivaa näkee (toiset ei edes huolla ja silti leikkurit toimii). Oon pyrkinyt kertomaan perustellun kommenttini miksi teen kuten teen, jokainen älyllinen olento voi siitä miettiä mitä tekee.

Ei noita Rallyja tosiaan paljoa missään näy vaikka myynti oli hyvää koska kone oli kokonaispaketti huomioiden edullinen tuohon lama-aikaan. Itelle tosiaan tuollainen päältäajettava Rally oli katalogikuolaamisen aiheena pikkupoikana. Eipä ollut siihen aikaan ikää, eikä perusteltavaa tarvettakaan. Vähän enemmän kuin karkkirahaa tuosta kapineesta kuitenkin Kilopultti halusi.

Tämä rassaamani Rally sai tänä kesänä uuden (käytetyn) aidon B&S:n vanhan porsineen tilalle ja nyt tuntuisi taas latu maittavan ihan hyvin. Tämä yksilö on varattu, eli kun luopumisen hetki koittaa, niin mulla on Rally. Sitä ennen en puutu kuin murheisiin niin pyydettäessä. Konevaihdonkin teki ulkopuolinen paja.
 
Voin vain epäillä, että ei olisi enää noita Rallyjä yli 30v käytön jälkeen jos en olisi yhtään huoltanut?

Ehkei Rallyjä, mut laapotteja -80 luvun lopulta on 2 pihassa, ja ainakaan omaan en tee muutaku öölinvaihdot, ehkä jos muistaa, paineilmalla joskus, ehkä keväällä entiset ruohojämät leikkuupöydän päältä putsaten, bensana on 95E10 ja tarvittaessa tehdään remminvaihtoa ( tänävuonna uusittu ajo ja leikkuuremmi = menee seuraavat monet vuodet )
Siskon Laapotis on taas jokin vaihteistopipi, pitäis seki kurkkia jossain kohden ennen talvee ......
 
Ehkei Rallyjä, mut laapotteja -80 luvun lopulta on 2 pihassa,
Voin kyllä puhua paskaakin? Mutta Lawn Boyt - Torot - Rallyt ja mikä se yhden valkea koppaisen merkki vielä oli, ovat teknisesti aika lähellä toisiaan. Siis muutenkin kuin B&S osalta.
 
Voin kyllä puhua paskaakin? Mutta Lawn Boyt - Torot - Rallyt ja mikä se yhden valkea koppaisen merkki vielä oli, ovat teknisesti aika lähellä toisiaan. Siis muutenkin kuin B&S osalta.

Näin itsekin kuvittelin, mutta huomasin erehtyneeni. Oon noit @jusape'n Lawn Boyta nähnyt livenä ja joskus soittelin leikkuuremmin mitasta kun Rallyssä pääsi hihna luistamaan. Mitta ja reitti täysin eri. Tuo LB:n terän kannattelu/korkeussäätömekanismi on aivan täys erilainen yms.
 
Kun purin joskus Rallyn vaihdelootan -perän ja etsin siihen osia, muistaakseni sama loota oli mm, Lawn Boyssa. Sen varaosan paketissa luki eri jenkki merkkejä.
 
Hyvinkin voi olla saman ikäiset samallaisia. Osiltaan.
 
Kopsasinpa kuvan Kymin linkistä - Borgin räjäytyskuvasta ja Jusapen Lawn Boyn lootasta.
Ihan sama laatikko Rallysta ja multa meni osat no’3 eli nuo jousikiilat.
DC182FD8-3DAD-41FF-881E-0F6B98A8A09F.jpeg
 
Kyllä kait eri valmistajat käyttivät samoja osia laitteissaan, moottoreita, vaihdelaatikoita, kulmavaihteita....ei niitä kannattanu alkaa ite tekemään, eiköhän näistä valmistajista suuri osa ollu ihan kokoonpanijoita, osat haalitttiin tai teetettiin mistä vaan saatiin edullisesti...
 
Peerless vaihteistoa on hyvinkin yleisesti sekä jenkkimerkeissä että muissakin.
 
Kyllä nuo Rallyt, Laapotit, MTD:t, ym. taitaa olla näitä ns. Sears-tuotteita, eli samasta tehtaasta tulee sen värisenä kuin ostaja kauppaketju haluaa...
 
Voisi pienkonebensa olla halvempaakin, jos kerran nykymuodin mukaisesti ympäristöystävällisempää kerran on.
Täällä Kajaanissa ei tietenkään voi ostaa pumpusta,vaan pitää tyytyä kalliiseen astiavaihtoehtoon.
Ei voi olla kun on puhdasta bensaa ilman lisäaineita joihin kuuluu myös nämä verotusta keventävät biokomponentit loistavat poissaolollaan.

Mutta vihreäthän on tunnetusti vähän hölmöjä ajatuksissaan. :pimpom:
 
Lawn Boy koneita ei lie Suomessa myyty enää -90 alkupuolen jälkeen.
Ja mitä esim Rally merkkisiä oon nähnyt, niin eipä juuri 12hp Briksiä ja mahdollisesti Peerless vaihteistoa lukuunottamatta taida paljoa muuta yhteistä olla.
Ihan rungosta alkaen erillaisia......
 
Takaisin
Ylös