Kuorma-auto

Viestiketju:
Kuorma-auto

On, sen takia hirvittää vaihtaa ehjä uksen kahva ja lukko uuteen kun en tiedä toimiiko se ja asentuuko oikein. Toisella puolen kun ei oo kahvaa/lukkoa vielä eikä ne sinne sovittamatta sovi.

Noniin. Kahva tuli vaihdettua ja se toimi, myös keskuslukon osalta todistettavasti.

Nyt on sitten vaan se tilanne että se kahva ei enää toimi ja keskuslukon avaus ei avaa kahvatonta ovea. OM raklattaa käynnissä ja ukko lukittuna ulos.

Missäs se meidän mamma sitä sardiinipurkin avaajaa pitikään.
 
Joskus autokorjaamolla ollessa hommissa, keskuslukkojuttuja testattiin aina itse autossa sisällä ollen, tai ainakin etuovien, mielellään kaikkien ovien ikkunat auki ollen ulkopuolelta...
 
Joo tää oli testattu jo ja toinen tuotantokäyttö. Sain keploteltua itseni sisään ja uksen auki. Uudesta kahvasta on tuo avausmekanismin vipu poikki.

Näistä ei vissiinkään ole tarkoitettu lukkopesiä irroitettavaksi kuin jollain erikoistyökalulla. Muuten laittaisin uuden lukon vanhaan kahvaan ja olisin hiljaa.
 
Eräässäkin Belgialaisessa on maskin alta kaivettavissa kaapeliniput jotka menee oviin. jos tietää mitkä niistä 20 johtimesta on mikäkin niin voi avata hanttarin oven oikosulkemalla 2 piuhaa..

Ps. en kerro värejä.
 
En minä mersun vastaavia tiedä..
Onko siinä edes yhtä hölmösti..
 
Ja kuten mainittua, Vorsprung durch Technik oli tuo kahva+lukkopesä, eli siellä on taas VAG+MB inssit keksineet yhteisen himmelin. Lukkopesä auki-asentoon kääntämällä paljastuu jousikuormitettu kääntöhaitta jonka voi painaa sisään. Ei toki pelasta tuota alkuperäistä kahvaa kun siellä on mekaanista vikaa, mutta mulla on edelleen neljä uutta lukkoa.

Toinen kaffa on nyt uksessa ja se pelaa mallikelpoisesti. Pitää reklamoida tuosta toisesta kahvasta ja pyytää "asap replacement". Tuossa on pieni ero valumuotin saumassa verrattuna alkuperäiseen ja epäilen sen tekevän hieman heikoksi tuon kohdan missä avauslirpake ohenee.

Nyt pystyy nukkumaan yönsä rauhassa. Mersu on omistukseni aikana toista kertaa lukittuna. Ja se eka kerta oli tuossa aikaisemmin.

PS. Se avaamisen nimenomainen ja konkreettinen kikkakolmonen oli: kuormatilan sivuovi auki, siihen reunalle istumaan ja kikkakolmostölkki käteen ja auki. Siinä kuulo- ja janoaisteja lääkitessä aivotoiminnot alkoivat vilkastua ja kohta olikin jo ukko hytissä.

Ja muistiinpanona itselle, kuormatilan etummainen lamppendaaleni ei tuota valoilmiötä ja muitakin vois rassaa.
 
Esim jonkun sitimaasturi-bimmerin keskuslukon saa auki, ajonestot ja hälyt pois, ja jopa auton käyntiin CAN väylän kautta, ei tarvii kait ku esim hanttarin oven peilinlasi kammeta irti ( ehyenä ) ja sitäkautta läppärillä kapineen ohjelmasysteemiin sisään ... Eikä kait mene aikaa ku minuutti ....
Joskus 2005-2006 kuultua eräältä nuorelta autonörtiltä .....
 
Viimeksi muokattu:
Hemmetti, tuohan se on viisuna jäänyt ihan unholaan. Ja hyvä kappale vieläpä.

Eukko oli viimeyönä nähnyt unta meikäläisestä Mersun ratissa. Aluks kai oltiin ihan nyky-realismissa, mutta jossain kohtaa oli auto paisunut linja-autoksi, ajettiin jotain esiintyjien keikkareissua ja Spede oli tullut mulle sättimään kesken ajon jotain. Eukko siinä sitten koittanut rauhoitella mua ja Spedeä.
 
Laita lahopää asialle ja tee itse perässä. Oon nyt tehnyt kolmannen santsi-tilauksen liittyen auton Raspberry Pi perus-kiluihin. Nyt olisi toivottavasti tulossa tontille sen verran piuhaa, että en ehkä neljättä tilausta tee. Tuli siis alunperin mietittyä, että en tarvi verkkovirtalaturia noille purkeille, joten tilasin 24V usb-tökkeleitä (ilman piuhoja). Tänään ajattelin käyttöönottaa pari noista tähän autokäyttöön, niin joo, kiva ois kun ois näyttöpiuha. Ja on tässä muutakin joutunut säätämään asian äärellä.

Tuossa illemmalla tuli myös tilattua joku kasa ledejä tuohon kopin valaisuun. Olipa taas synnyttäminen oikeiden hakusanojen suhteen ja nytkin Parlez-vous Français. Ja vitut. Tilataan lisää jos ette savoa osaa taalande fålkke.
 
Hyvin lähti reklamointi kahvasta liikkeelle. Raapustelin englanniksi kuvien kera ongelman ja totesin, että toinen kahva toimii ainakin toistaiseksi ihan normaalisti. Sain sitten myöhään alkuillasta saksaksi kirjoitetun viestin, jossa pyydettiin auton vin-numero, sekä kuvakopiot rekisteriotteesta ja kuva autosta (ja siten, että nämä kaikki kolme asiaa olisi linkitettävissä toisiinsa), "jotta voimme varmistaa osan sopivuuden autoosi". Tyydyin laittamaan auton mallitiedot, vuosimallin ja totesin, että toinen näistä kahvoista toimii kuten pitääkin.

Huomenna (eli tänään tiistaina) pitäisi tulla nuo viimeiset roippeet Raspberry Pi käyttöönottoa varten. Ja vihdoin pienien vastoinkäymisten jälkeen mahdollisesti pääsisi myös lueskelemaan vikakoodeja.

Röihommelit vähän haittaa harrastamista, tehdään se mitä ehtii ja hyvältä tuntuu. Kelit ei myöskään ilmeisesti päivällä valoisaan halliaikaan suosi.
 
Jaa ne nyt luulevat, että yrität Sisusta tehdä Mersua ja oot yrittänyt väkisin kahvaa sovitella. Kannattaisko vain laittaa linkki tähän topiciin...


Paiskaat pari ruutukaappausta varaosakatalogista ja kerrot, että kyllä meillä Suomessakin tietokoneita on.
 
Viimeksi muokattu:
Voe voe voe. Edellispäivänä muuttui vähän ääni kahvareklamaatiossa. Oli ihan sujuvaa englantia ja pahoiteltiin sekaannusta ja todettiin että pelkkä runkonumero riittäisi heidän laadunvalvontaan. Tuli jo ihan positiivinen fiilis.

Nyt tuossa hetki sitten tuli vastaus runkonumeroviestiini. Ovat tutkineet runkonumeron perusteella ja kahvan pitäisi olla oikea, mutta koska se ei ole niin voin palauttaa (molemmat) heidän laskuun. Tässä viestissä olikin sitten jonkun translatorin allekirjoitus. Kuulemma ihan luonnollista, että on mallikohtaisia eroja.

Pitänee siis tehdä isompi kuvakollaasi, pukea lederhosenit jalkaan ja alkaa vääntämään Mein Kampf murteella rautalankaa. Tilaan kohta uuden kahvan ja sitten jatketaan keskusteluja tuosta hajonneesta. Toisaalta peltityöt odottaa kelejä joissa nakit pysyy sulana, eikä mulla ole ruuvia tuon kahvan kiinnittämiseenkään (lyhyt 7mm "julmalla kierteellä" oleva poraruuvi, jossa matala kupukanta, VAG: N90967502).


Varsinaisesti muuta edistystä nyt ei ole ilmennyt matkan varrella. Vähän oon jotain yritellyt, mutta viimeisen parin päivän kelit ei ole oikein hallissa puuhastelua sallineet. Raspberry Pi piuhatouhuja tuli tiistaina. Onneksi tuli panostettua määrään, koska laatu vähän heitteli - osa kaapeleista oli väärän sukupuolen liittimillä. Sen verran vaan röissä saa nyt hakata ATK:ta, että ei noita raspeja jaksa juuri nyt harrastaa. Ja puuttuu vielä sellainen ajatus tahi punainen lanka.
 
eilen kun ohi huristelin niin näytti siltä että on Mersua vahattu mukitolkulla niin kimmelsi kun uusi vehon parkkiruudussa....illemmalla vielä näky toistui kun en ekalla kerralla uskonut silmiä (olikohan auringonpistos)
 
Takaisin
Ylös