Kuorma-auto

Viestiketju:
Kuorma-auto

Riitti yksi sivu, ja eri tullut ajokieltoa..

IMG_20220719_171006_HDR~2.jpg


Eli Ategolle uusi mahdollisuus..
 
Eilisestä katsastusyrityskeikasta videokin:

Ei toki erikoisen säväyttävä =D.
 
Tänään oli vihdoin päivä kun oli aikaa antaa rakkaudella hellyyttä ja lämpöä. Hellyyttä Mersulle ja lämpöä allekirjoittaneelle. Eräs hylätty volvokuski on kaivannut vertaistukea muilta tosi-ison raskaan kaluston omistajilta.

Siinä kun muutoinkin koppi oli nurin ja jonkun verran purettuna tuli vaihdettua moottorin ilmansuodatin ja kabiinin suodatin. Oli kyllä mukava huomata, että edellisen omistajan aikana autosta on pidetty huolta. Molemmat suodattimet oli MB:n alkuperäisosia ja olisivat olleet vielä ihan käyttökelpoisessa kunnossa. Vaihdoin kuitenkin, pysyy paremmin ölvöjen hajut poissa kabiinista ja ooämmästä.

Meinasin myös samoilla hiellä vaihtaa liekinheittimen, mutta näköjään uudessa oli pienen pieni ero vanhaan nähden. Tuo kun istuu muovikanavassa, niin miinusnapa voi olla ihan kätevä asia, jota uudessa osassa ei ollut eikä voinut soveltaa helposti. Tästä liekinheittimestä oli vikakoodi, eli sen takia ajattelin vaihtaa. No eipä tässä kiire ole, liekinheitintä vissiin käytetään vasta jostain -5C lämpötilasta kylmempään, eikä mulla ole ollut käynnistymisvaikeuksia (ehe-ehe) talvellakaan.

Isoin probleema oli sipistellä tuo kopin lukituksen mustan kahvan vaijeri paikoilleen. Mulla on tuossa ollut pieni patentti, joka piti anyway purkaa tieliikennekäyttöä varten. Helpompi oli nyt sovitella vaijeri ja linkut paikoilleen niin ei ehkä tarvi seuraavalla kertaa keksiä patentteja uudelleen tuohon. On se kyllä oikeasti melko p.ska mekanismi kuten @AJS jo joskus ehkä 300 sivua ennen tätä tuli julistaneeksi. Vaikka holvasin keksinnön rasvalla ja kevyesti dremelöin vipusen vaijerikolon ja pyörittelin ja varmistelin, että tällä kertaa vaijerin lukko mahtuu pyörimään. Huomenna se varmaan jo hajoo...

Vielä pitäis tsekata takapään sähköt ja alustan toiminta, mitä ilmeisimmin kulkevat käsi kädessä. Ja lavalta irtotavaraa johonkin säilöön. Sittenpähän se ois leuka rintaan ja kohti uusia katsastuskonttoreita.
 
Volvo tosiaan keräsi Hylkylistaan etujousten takapään puslat ja taka-akselilta oikianpuolen jousijarrusylinterin..
 
Niin ja lisättäköön että osat on tilattu Kuorma-autokorjaamo Mäkelältä, huoltopäivää ei sovittu vielä, mutta joskus ensikuussa..
 
Hei hei heinäkuu. Eipä käyty vielä konttorilla, pääasiassa täällä on ollut sprinkleritestausta päivästä toiseen hallin puolella.

Akuutit asiat ois nyt kuitenkin periaatteessa taputeltu ja autolle suoritettu idiootti-tsekki katsastusta varten. Vasta korkatun loman muun ohjelman vuoksi tämän viikon keskiviikko olisi ollut mahdollinen säätö- & leimakonttoripäivä, eli nyt tulee parisen viikkoa taas lykkäystä minimissäänkin.

Idiootti-tsekissä vaihtolistalle nousi kuormakorin taka-ylä-äärivalot. Toinen nyt toimii, toinen sen verran virttynyt että valoisassa ihan turha todeta palaako siellä joku tuikku vai ei. Jos tuon ehjän jättää, niin se on vuoden-kahden päästä samassa kunnossa kuin veljensä. Nuo saanee VAK:lta kun vaan kysäisee ja hinta tuskin huimaa pipoa.

Mutta... Ja mutta... Meni oikeastaan hermot. Tuossa kun odottelin paineistettua ilmaa, jotta voisi testata alustan toimintaa, niin ihan pikkasen hidasta on. Tästä oli vähän jo sivulauseessa juttua kun tuo kävi kuivaimen uusimisessa. En jaksanut odotella edes siihen asti, että olisi saanut ees käsijarrun vapautettua. Naapurin ukkokin ehti jutulle autoa käyttäessäni ja kävi vielä heittämässä koiran kanssa lenkin sinä aikana kun odottelin... Pakko pistää tuo kompura vaihtolistalle ennen leimakonttoria.
 
Volvohan sai hylätyn 19.7.2022 katsastuksella, listalla oli etujousten takapään puslat sekä oikeanpuolen takajarrukello.
Huoltoaika on varattu ensi torstaille 11.8.2022 jolloin em. lisäksi hoidetaan pois päiväjärjestyksestä moottoriöölin vaihto, polttoainesuodattimet, jah alustan rasvaus toki samalla.

Tämä setti rehellisesti ostopalveluna.

jälkitarkastus olis viimeistään 19.8. ja jos ei niin 19.9. iskee ajokielto..
 
etujousten takapään puslat sekä oikeanpuolen takajarrukello.
Huoltoaika on varattu ensi torstaille 11.8.2022
Miten noiden osien uusiminen liittyy huoltoon? Käsittääkseni kyse on vikojen korjauksesta.
 
Miten noiden osien uusiminen liittyy huoltoon? Käsittääkseni kyse on vikojen korjauksesta.
Niin nämä viat korjataan huollon yhteydessä, samalla kun vaihdetaan moottoriöölit, uusitaan polttoainesuodattimet ja rasvataan alusta.
Siten ne liittyy.
 
Järjettömän autosta, siitä isosta, ei ole hetkeen aikaan ollut juttua.
 
Sin mänt, josko huomenna saisivat leivottua pakettiin..
Tarkennetaan kun voi olla ettei kaikki ymmärtänyt: Äiree siirtoajoi Volvon tänään paikalliseen kuormurihuoltoon jossa tekevät joitakin huolto ja korjaustoimenpiteitä.
Eli ostopalveluita, josko saavat sen nyt torstaina huollettua ni seuraava etappi on leiman haku konttorilta.
 
Ja kyllä äiree 68v kävi auton siirtämässä, mulla ei ole korttia ja olin lisäksi ns. töissä.
 
Niin sullahan ei koskaan ole mitään ajokorttia ollutkaan, eikä tulekkaan.....
Sunkin noi monet työhommien siirtoajot yms, on puhtaasti ulkopuolisten varassa.....
 
Takaisin
Ylös