Mag hitsaus

Viestiketju:
Mag hitsaus

Ja kerrankin kun puhutaan asiasta .

Siis havaitsinko kukkahatun?
 
Ja kerrankin kun puhutaan asiasta .

Siis havaitsinko kukkahatun?

Vaikea sanoa, minne katsoit? Jos minuun viittaat niin kyseinen lausahdukseni viittasi pelkästään näihin viimeaikaisiin ketjunmuokkauksiin kun on siirrelty viestejä. Tänään sellaiseen törmäsin viimeksi kun luin ilmoituksistani, että Your post in the thread Konekansalaisen tapaturmat, terveys muut kipiät asiat was moved to Autokuume, komplikaatiot ja jälkitaudit
 
Tuo fraasi on kääntämättä ja sellaiseksi jää näin kakkosversiota odotellessa.
 
Hiilaripottu alkaa oleen tyhjä ja vuokra-argon on tyhjä.:oops:
Mitäs tulis jos hakis argon-putelin ja siitä täyttäs hiilaripottuun "seoskaasua" vai tulisko mitää?
Argonia ku tarvis kuitenki tigissä vaikka käyttö onki satunnaista.
Muisti kun pätkii ettei muista miten puhdas argon käyttäyty mustanhitsauksessa lankakoneella eli OIKEASSA MIG-hitsauksessa.o_O
 
Valokaari vaeltaa. Nuorisopuolen koulutuksessa hitsasivat aikoinaan 50 litraa argonia mustalla langalla. Eivät huomanneet mitään erikoista.
 
Valokaari vaeltaa. Nuorisopuolen koulutuksessa hitsasivat aikoinaan 50 litraa argonia mustalla langalla. Eivät huomanneet mitään erikoista.
Joskus aiemmin oli asiasta juttua, mutta ei oikein selvää vastausta kukaan silloin tiennyt.

Eli päinvastainen tilanne. Jos rosteria hitsaa rosterilangalla, mutta seoskaasulla. Miten oikein käyttäytyy? Ruostuuko sauma? Suurta lujuutta ei tarvitsisi olla, jotain pikkuosia veneeseen pitäis aina välillä värkätä, jonkun varusteen kiinnikkeitä ym., monesti ihan 1mm rst pellistä, eli vanhoista tiskipöydistä. Ei vaan tarviis ruostua, kun sitten tulee niitä rumia vanoja valkeaan lasikuituun.
 
Tigillä olen "hitsannut" rosteria rosterilangalla ja seoskaasulla, esimiehen vaatimuksesta:rolleyes: "meillä ei mihinkään kalliiseen argoniin tuhlata" ja jälki oli mustaa röpelöä, tuli asiakkaalta melko nopeasti takaisin saatesanoin "ei tarvitse enää vaivautua" :D se siitä säästöstä...
 

Tilasin tuossa kuukausi sitten tuollaisen toisen linkin takaa argon pullon ja tuli suht nopeaan perille on 200 bar pullo ja asianmukaisilla leimoilla. Mittari tuntuu ihan toimivalta ja virtaus pitää paikkansa rotametrillä tarkistettuna. Tuossa pullossa on eurooppalaisen standardin mukainen argon/CO2 kierre venttiilissä, suomessa on sama kierre co2 pulloissa mutta argon pulloissa taas eri kierre. Kun tuo pullo tyhjenee ajattelin täytättää sen hiilidioksidilla mikkihommia varten ja tilaa uuden pullon tilalle.
Hinnoista päätellen suomessa on selkeä kolmen kartelli näiden kaasujen suhteen ja vieläpä hieman suojeltu ottamalla käyttöön eri kierrestandardi. :(
 
Viimeksi muokattu:
Joskus aiemmin oli asiasta juttua, mutta ei oikein selvää vastausta kukaan silloin tiennyt.

Eli päinvastainen tilanne. Jos rosteria hitsaa rosterilangalla, mutta seoskaasulla. Miten oikein käyttäytyy? Ruostuuko sauma? .

Rosteriahan pitää hitsata seoskaasulla jos siis migillä hitsaa. Itsellä on migissä Mison2 seoskaasu (98%ar + 2% co2) ja tigissä puhdas Argon. Oliskohan kolmas pullo jo menossa. Muistakaa vaihtaa tefloninen langanjohdin kun hitsaatte rosterilangalla.

Rosterille sopivia kaasuja on useampiakin mutta lienee tuo Mison2 yleisin.

sfghjfyj.jpg
 
Juu, mison2 rosterihommiin. Puhas argon ei toimi kunnolla ja joku mison18/25 ei toimi sitäkään. Paitsi jos on rosteritäytelanka nii sen kaverina perus suojakaasu
 
Puhas argon ei toimi kunnolla ja joku mison18/25 ei toimi sitäkään.
Itsellä käytössä Woikosken SK-18. Sen tiedän, että se se sovellu rosterille, mutta miten se reagoi? Eikö sauma onnistu lainkaan? Vai tuleeko siitä heikko? Ruostuuko sauma?
 
Lanka palaa tosi huonosti. Sen tarkempaa tietoa mahollisesta ruostumisesta en tiä. Jos rst langalla hitsaa rosteria niin en äkkiseltään usko, että seoskaasu aiheuttaa ruostumista.

Kokeile.
 
Argon on inertti kaasu ja hiilari sekä seoskaasut on aktiivisia. Poislukien formier. Se on myös inerttinen.
 
Takaisin
Ylös