Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huom.: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
....ei kolpakko saa PESTÄ, se vain huuhtaistaan....talouden molemmat kolpakot oli tiskikoneessa
Kaikkee sitä oppii, kun vanhaksi elää....ei kolpakko saa PESTÄ, se vain huuhtaistaan....
Sen verran täytyy tähän todeta, että nuo kolpakot on iloisesti sekaisin tuoppien ja lasien kanssa. Että välillä toimii vesilasina, välillä maitolasina, ihan miten sattuu käteen osumaa.Eräässä ravitsemusliikkeessä, jossa minullakin oli ja taitaa olla vieläkin nimikoitu tuoppi, on sekä kokki-, että baarimestarikoulun käynyt omistaja ja hän oli saanut koulussa vierailleelta kansainvälisen tason olutharrastajalta/-maistelijalta/-arvostelijalta tämän ohjeen. Kuulemma lasin pinnalla säilyy konetiskiaineen jäämät jopa 5-6 tuopillisen ajan, koska oluessa ei ole esim. rasvaa niin paljon että se "söisi" konetiskiaineen rasvaa poistavat osaset, kuten tapahtuu ruoka-astioissa.
Kuuleman mukaan oikeaoppinen oluttuopin pesu tapahtuu juoksevan veden alla harjaamalla päältä, JOS on likainen sekä huuhtomalla sisältä ja valuttamalla vedet pois.
PAremmissa olutkuppiloissahan lasit huuhdellaan vielä painevedellä siinä ennen kuin niihin valutetaan olut, vaikka ne tuleekin tiskikoneen kautta, mutta siellä on joko pelkkä vesi tai hyvinhyvin mieto pesuaine ihan minimiannostuksella, että täyttää hygieniavaatimukset.
Luumuja tuli tänä vuonna yli tarpeen, oikein reilusti. Hilloja ym. on keitelty. Rouva päätti kokeilla tehdä luumulikööriä. Luumuja oisko ollu kilo - puolitoista. Halkaisi ne ja otti kivet pois. Isoon lasipurkkiin laittoi, lisäksi sokeria jokusen sata grammaa ja perhekossu. Pari kuukautta kuulemma pitää antaa tekeytyä ja sitten suodatetaan kunnolla ja laimennetaan n. 20-25 prosenttiseksi, keitetyllä ja jäähdyteyllä vedellä. Saa nähdä millaista likööriä syntyy. Joululahjaksi meinasi jaella.
Ei suodateta mitään vaan lusikoidaan luumunpuolikkaita vaniljajäätelön päälle.Luumuja tuli tänä vuonna yli tarpeen, oikein reilusti. Hilloja ym. on keitelty. Rouva päätti kokeilla tehdä luumulikööriä. Luumuja oisko ollu kilo - puolitoista. Halkaisi ne ja otti kivet pois. Isoon lasipurkkiin laittoi, lisäksi sokeria jokusen sata grammaa ja perhekossu. Pari kuukautta kuulemma pitää antaa tekeytyä ja sitten suodatetaan kunnolla ja laimennetaan n. 20-25 prosenttiseksi, keitetyllä ja jäähdyteyllä vedellä. Saa nähdä millaista likööriä syntyy. Joululahjaksi meinasi jaella.
Minä teen rusinoista vastaavalla risetillä hallusinaatiolimsaaLuumuja tuli tänä vuonna yli tarpeen, oikein reilusti. Hilloja ym. on keitelty. Rouva päätti kokeilla tehdä luumulikööriä. Luumuja oisko ollu kilo - puolitoista. Halkaisi ne ja otti kivet pois. Isoon lasipurkkiin laittoi, lisäksi sokeria jokusen sata grammaa ja perhekossu. Pari kuukautta kuulemma pitää antaa tekeytyä ja sitten suodatetaan kunnolla ja laimennetaan n. 20-25 prosenttiseksi, keitetyllä ja jäähdyteyllä vedellä. Saa nähdä millaista likööriä syntyy. Joululahjaksi meinasi jaella.
Mitään en oo ottanu... hik... phelkhää jääthelöä syönyEi suodateta mitään vaan lusikoidaan luumunpuolikkaita vaniljajäätelön päälle.
Pari kertaa on noita tehty. Vadelmilla toimii tuo likööriresepti myös hyvin. Se laimentaminen on ihan turhaa - tuo menee snapsina ihan tollaisena.Mitään en oo ottanu... hik... phelkhää jääthelöä syöny
Minä teen rusinoista vastaavalla risetillä hallusinaatiolimsaa
Ei havaintoa moisesta, villasukkasladit on melko leveitä kyseisen juoman ansiosta.Meneekö tällä öpräkillä mieli ihan rusinoiksi ?
Ei havaintoa moisesta, villasukkasladit on melko leveitä kyseisen juoman ansiosta.