Pienoismalleja

Viestiketju:
Pienoismalleja

Juskaks

Kansalainen
KK Plus pack
Liittynyt
20 Lokakuu 2016
Viestit
3,306
Kas, täällä oli oma osastonsa malleille muttei oikein sopivaa ketjua niin aloitetaas uusi.

Tuli tuossa loppuvuodesta ostettua pojalle pari semmoista helppoa aloittelijan mallia niin ostin samalla itsellekin 1:48 kokoisen Rafale C:n ja sitä tullut tässä vähitellen rakenneltua valmiiksi, tänään sitten valmistui. Joskus nuorempana (25+v sitten) tuli tehtyä malleja ahkerastikin mutta sitten viina laulu ja naiset vei.. :)

Maalit olivat vaihtuneet aikalailla vesiliukoisiin ja oli ihan positiivinen yllätys. Hyviä maalattavia ja helppo pestä pensselit eikä käryä niin voi vaikka keittiön pöydällä maalailla.

rafale.jpg
 
Nuorna kloppina oli pienoismalleja roikkumassa oman huoneen katossa lukematon määrä...sittemmin ne vaihtui RC - lennokkeihin, nyt ei enää innostus riitä, eikä käpälät.
 
Kyllähän noita tais joitain kymmeniä olla. Etupäässä amerikkalaista muskeliautokalustoa. Velipojalla oli varmaan koko wehrmacht ja luftwaffe.
 
Itellä oli mutama pieni, isoin oli Tirpizin pienoismalli ja sitä tein kyllä huolella, edesmenneen vaarin partaveitsellä leikkasin biitit irti ja hioin olisko ollu 400 nauhalla ne irrotuskohdat. Oli varmaan kymmenisen vuotta hyllyssä. Sitten se hemmetin lastulevyhylly hajos, eli ylempi hylly kirjoineen putos ja Tirpizistä tuli pannukakku....
Oli semmoset mustat "loviraudat" seinässä, niistä "rautalanka" kannattimet joiden varassa hyllyt. Hyllylevyissä päässä sellaset ruuvatut koukut ja nää koukut sitte tuli lastulevystä läpi kun painoo oli tarpeeks....
 
Eipähän tuo kohtalo sitten paljoa poikennu esikuvastaan... :D
 
Just toissapäivänä nakkasin latolöydön roskiin.
Junnuna tuli noita autoja muutama rakennettua. Kovia ovat kokeneet kaikki, ja tämä taisi olla viimeinen, mistä oli jäljellä muutakin kuin muisto:

upload_2021-2-11_10-8-32.png
 
Mullakin oli yksi iso koottava mitä en koskaan kasannut, en muista mistä se ilmestyi mulle, kuuskytäluvun puolivälin tuotantoa, 63 StingRay splitwindow, annoin sen jokunen vuosi sitten veljmies velsalaaselle.
 
Kokeilin tässä netistä luettua kikkaa, mallin lakkaus lattiavahalla ja sitten värihuuhtelu rankasti laimennetulla maalilla. Toimii hyvin, korostaa saumoja ja yksityiskohtia ja ihan pirun helppo menetelmä.

D786A8E0-33CA-443B-9154-97FC6DB05F7E.jpeg
 
Kokeilin tässä netistä luettua kikkaa, mallin lakkaus lattiavahalla ja sitten värihuuhtelu rankasti laimennetulla maalilla. Toimii hyvin, korostaa saumoja ja yksityiskohtia ja ihan pirun helppo menetelmä.

Näytä liitetiedosto 91453
Plasmo niminen kanava Youtubessa. Tekee aika hienoja pintakäsittelyjä malleille.
Luke Towan taas nikkaroi näyttäviä rakennuksia ja maastoa.
 
Eihän tuo tarvi kuin kipata laatikon väärinpuolin hyllyyn niin näyttää romukasa hyvin aidolta.
 
Takaisin
Ylös