Yamaha TDM 900

Viestiketju:
Yamaha TDM 900

Tuohon ratastushommaan, niin ottaisin ison takarattaan. Jos ei hidastu tarpeeksi, eturatasta on sitten helppo pienentää, ja tarvittaessa lyhentää ketjua.

Ketjun kestoa tuo kotelointi varmasti lisää, tuossa -83 mallisessa mönkijässä on hyvin koteloitu ja alkuperäinen o-rengas ketju.

Eikä sotkisi vannettakaan. Epäilen vain, että suuri yleisö antaisi kotelolle tuomion: ruma.
Mutta onhan niitä joillain valmistajilla.
MZ_ETZ250.jpeg
 
Noissa prätkissä, mitkä on alkujaan tehty kulkuneuvoiksi tai jopa työvälineiksi, on moniin käytännön asioihin, mm. ketjujen suojaukseen panostettu. Taas nuo prätkät, mitkä on suunniteltu alunperimkim rikkaan länsimaisen leluiksi, ei tuollaiseen juurikaan panosteta. Kalliita tehdä, vähentää varsosamyyntiä ja huoltoja ja kaikki voidaan naamioida sen taskse, ettei ole trendikkään näköinen.
 
Renkaita kyseiseen jammuun katellu,pitäs löytää adventure/katuenduro kummit mutta ei kuitenkaan mitkään nappulat.Soratiellä toimivat renkaat hakusessa.Etupää hankala 120/70-18 ei oikein löydy mitään.110/80-18 löytys jotain, mutta voiko kapeampaa laittaa jos nopeus ja kantavuusluokka muuttuu ?
 
20200302_171611.jpg 20200328_113440.jpg Ketjut ja rattaat vaihdoin tänään 15/43 uudet,vanhat oli 16/42 . Parempi toi uusi välitys nyt n.4000 rpm kutosella 100kmh.Mittari virhettä nyt n.10-13 kmh, näyttää siis liikaa. Voiko mittaria kalibroida mitenkään?
 
Siirtääkö se sähköllä vai vaijerilla sen nopeuden mittarille?
 
Vastaavia laitteita luulisi olevan enemmänkin, pitäisi vaan löytää oikeat hakusanat.
 
Viikolla tuli haettua mainostoimistosta uusi TDM tarra vasemman puolen sivukatteeseen. Katteeseen kun tuli ikävät naarmut, kun pyörä kävi viime suvena makkuulleen kaupan parkkipaikalla.
Kate on nyt kiillotettuna ja uusi tarra odottelee vielä liimaamista paikoilleen. Uusi tarra onneksi tulee peittämään jäljelle naarmut lähes 100%
Kyllä tässä kohtapuoliin alkaisi tekemään mieli päästä tienpäälle :)
 
Takaisin
Ylös