Omavalmisteinen pellettipoltin

Viestiketju:
Omavalmisteinen pellettipoltin

Meillä heratti kummastusta nuohooja, jonka jäljiltä sai pestä puoli kämppää. Eikä se mitään sotkua tehnyt. Kädet vaan niin paskassa, että kaikki mihin koski on mustana. Ens vuonna on varustus kuin Dexterillä kun sutari tulee.
 
Meillä heratti kummastusta nuohooja, jonka jäljiltä sai pestä puoli kämppää. Eikä se mitään sotkua tehnyt. Kädet vaan niin paskassa, että kaikki mihin koski on mustana. Ens vuonna on varustus kuin Dexterillä kun sutari tulee.

Sama juttu tämän sutarin kanssa, sillä erotuksella että myös kengät hällä nokiset, kovasti järjestää siivoushommia poiketessaan, raamattua ei sentään enää kaiva esille laskun kirjoittamisensa jälkeen, kait hävettää jo sevverta...
 
Mulla kävi nuohooja viimeksi 10 vuotta sitten. Oli jäänyt suodatin imurista pois, tai huonosti paikallaan. Siivosin jälkiä päivän. Sen jälkeen itse nuohonnut kaikki.
 
Oli jäänyt suodatin imurista pois, tai huonosti paikallaan. Siivosin jälkiä päivän.
Kerran on meillä käynyt nuohoojalle sama homma. Taisi vielä olla ensimmäinen kerta kun nuohooja ilmestyi imurin kanssa. V**utti kuin pientä elukkaa siivota sitä sotkua.
 
Tuosta nokipöly-ongelmasta johtuen olen ennakkoon itse teipannu jesarilla sulkupellien reijät umpeen ja kiukaan putkenläven.Pääsee vähemmällä siivousvaivalla.
 
Tuosta nokipöly-ongelmasta johtuen olen ennakkoon itse teipannu jesarilla sulkupellien reijät umpeen ja kiukaan putkenläven.Pääsee vähemmällä siivousvaivalla.
Sehän tässä omassa tapauksessa ihmetyttääkin, kun kaveri teippasi kaikki pellit ja imuroikin ihan siististi, mutta mustia kädenjälkiä on joka paikka täynnä.
 
Meillä ei sutari saa pahempaa noki siivoa aikaseksi kun mitä talossa on valmiina :mad:. Toi leinovalun tekemä keskuskattila puuhella yhdistelmä tossa keittiön nurkassa pitää kyllä noki saasteen määrän vakiona tässä mökissä:mad:. Keskus kattila ottaa aina välissä jonku ihme ilma lukon ja kerää palokaasut kitusiinsa sitten yhtäkkiä se saa vetoa jolloin palokaasuissa olevat palamattomat osaset syttyy räjähtäen, aiheuttaen kaikkien luukkujen auki käynnin ja helevetillisen savu ja noki pilven sisälle ja piipusta kipinä suihkun ulos :confused:. 15135983445541838969341.jpg siis tollasen näkönen mieliharmi:mad: olis yhtä rikas ku köyhä niin olisin aikaa sitten nakannu tuon ulos ja kaaressa:mad: mikä parasta tuo keskus pesän puoli on suunniteltu niin viisaasti että savu kanavassa on yx väli jota ei pääse mistään kautta nuohoamaan:confused: imurilla pesän kautta jotenki pääsee enimmät tuhkat poistaan mutta nokia sieltä ei saa pois rapattua. Sitten vielä toi on vapaa kiertoinen=ei kestä kunnon vetoa =>pikevyy varsinkin piipun yläpää kun palokaasut menee kylmänä läpi. 1500 litraa on varaajaa tuolla seinän sisällä 30 astetta pakkasta niin koko päivän ku eltaa niin illalla on varaajan lämpö niin korkealla että yön yli pärjää :confused:. Varasto pesä on niin surkean pieni että puolentunnin välein pitää olla puita lisäämässä. Kait tuo vuonna - 82 on ollut olevinaan hyvä vaikka epäilenpä vahvasti.
 
Eräs isäntä teki "tein itse ja säästin" ratkaisun ja nuohosi itse. Oli kuullut että sutarit käyttävät imuria, joten niin hänkin. Oikein vesi-imuri. Oli jotain kosteeta sillä imeskelty ja suodattimet olivat kuivumassa, eikä muistanut laitella niitä paikoilleen, kun alkoi uunien vaakahormeista nokea imuroimaan.
Olohuoneen tapeetit ja kaikki kangaspäälysteiset huonekalut siellä olkkarissa uusiksi, viikon siivosi ensin nokea pois ( tarkan) emännän valvonnassa, siis sen jälkeen kun emäntä tuli kahden viikon ulkomaanreisulta, jonka joutui joulun kunniaksi kustantamaan emännälleen ja jäämään itse tekemään "alkusiivousta" . Tapahtuma sattui vajaa viikko ennen joulua.....
 
Pari kertaa piti siivouspalveluun soitella työuran aikana, kun tuli tapaturmaisesti sotkettua asiakkaan tiloja.
Sisälle ei tule mitään pölyjä jos osaa hommansa, varsinkaan talviaikaan mutta kesähelteellä tilanne sitten toinen.
Harjan lasku ei ole mitään rakettitiedettä, lasku ja nosto nopeus on sopiva jos nokipöly nousee kokoajan piipusta ylöspäin.
Jos ei nouse harja toimii mäntänä, ja se saattaa aiheuttaa yksisuuntaisen kehityskeskustelun talon emännän kanssa.
 
Sillon kun nuohooja on paikalle sattunut viimeisen 10v aikana niin sotkua ei ole jättänyt jälkeensä. Aiempi sutari kyllä nokes paikat.. Kerran joutui huomauttaan kun hella lakkas herran käynnin jälkeen vetämästä. Ei ollu saanu siivottua hormin yhdettä. Vähän aikaa se kyllä otti kun nurkan takaa joutuu siivoon. Lopputulos melkein 10L tuhkaa ja puunlehtiä.
Yksi nuohooja kauppas noita hormien massakorjauksia. Oli kuulemma hormit ihas paskat. Kumma homma kun muut ei niistä ole huomauttaneet.
 
Meni luotto nuohoojiin, kun noita muuraushommiakin on tullut tehdyksi, on palajastunut tapauksia, joissa nuohoojat ovat olleet ihan pihalla hormien reiteistä. Kerrakin kutsuttiin katsomaan vetämätöntä puuhellaa. Nuohooja oli käynyt ja puhdistanut, ei vedä. Otin kannen pois, ja syyksi paljastui rikkoontunut kanava paistouunin allaja, sen purettua pois alapuoliset kanavat olivat täynnä tuhkaa ja tiilen kappaleita; niitä oli siellä neljä ämpärillistä. Muurasin kanavia uudestaan ja laitoin takaisin paistouunin. Toinen tapaus oli vetämätön piippu. Kaksikin nuohoojaa oli käynyt aukomassa piippua, ensimmäinen oli nainen, mutta siinä sukupuolessa ei ollut kuulemma vikaa, koska jälkimmäinen miesnuohoojakaan ei ollut saanut piippua avattua. Menin muka katsomaan tapausta, kun uutta piippuakin oli ehdoteltu. Pitkällä kepillä tökittiin piipun omistajan kanssa hormmin ja arveltiin siellä jotakin olevan. Ei saatu rikottua tukosta. Hommasin sitten tukkilaisten rautakangen, ja silmukkaan köysi, ja tällä kun aikansa humpsutteli kunnon vauhdeilla, antautui tukos: Se oli linnun pesä jossakin savupeltien seudulla. Vittuillessani en perinyt hommasta mitään, kun aiemmat kaksi nuohoojaa olivat jo toista sataa laskuttaneet epäonnistuneista yrityksistä. En sano kuitenkaan etteikö nuohoojissa voisi olla fiksujakin tyyppejä... mutta, no jääköön sanomatta. Sen verran kuitenkin, että hyviin rahoihin pääsee aika vähällä kyllä käsiksi.
 
Pelletin polttokokeilua puuliedessä ilman poltinta, parin klapin päälle pellettiä niin paljon kuin pesään mahtuu, sytytys päältä keskeltä sytytyspalalla, pesällinen antaa lämpöä reilut kolme tuntia

IMG_20180106_210623.jpg
 
Tänäpä kaverilla käväistessä, käytiin kanalan pellettikattila-pannuhuoneessakin.... Oli 1410 Taavetin etupainotelineen eturauta yhden luukun päällä painona....
Oli kuulemma joskus ollu savua ja nokea täynnä koko koppi, kun oli savukaasut possauttanut ja ampunut luukun paikoiltaan.... Ja sit pannussa palava liekki vielä käryttänyt lisää sisälle.....
 
Vertailupolttoa puuliedessä, vas. VAPOlaista vs oik. Virolaista, viron pelletti on pidempää ja puristettu tiukemmaksi eli palaa pidempään.
IMG_20180110_185955.jpg
 
Takaisin
Ylös