Vihertää

Viestiketju:
Vihertää

Onkos huippuideoita omenapuun / päärynäpuun taimien runkojen suojaamiseksi pitkäkorvilta? Ei nyt sattunut olemaan hydrauliletkuspiraaliakaan kotona.

Laitoin ensihätään pahvia rullattuna rungon ympärille.

IMG_20240501_194131.jpg
 
1714584281901.png
tommonen siihe, voi laittaa vaikka kolmioksi. Suojaa pitkäkorvilta myös talvella.
Jyrsijäverkkoa pari kierrosta tohon mihin oot pahvin laittanu, suojaa lumen alla kulkevilta jyrsijöiltä.
Itse laitoin istutuskuopan pohjalle reunoille jyrsijäverkon, taitettuna vielä maan pinnalle kuorikatteen alle.
Pari kierrosta jyrsijäverkkoa alimpnaan oksaa asti ja tollanen lehtikompostorikehikko komioksi siten että pisin sivu on pystyssä.
Ei talvivaurioita viime kesänä istutetuissa kahdessa omppopuussa...
 
Itse olen käyttänyt "spiraalikierrettä".

 
Tuo spiraali on kyllä niin halpaa, että menee käyttöön.

Hyvää tavaraa, mutta ei ole monivuotinen. Tai lähinnä jos sijoittelee uudelleen parin vuoden jälkeen, niin murtuilee. Oksien kanssa kannattaa varoa miten se spiraali menee. Tuppaa aiheuttamaan haavaumia.

Mut kyllä ite laittaisin kevyesti maahan lykättynä kun uutta taimea istuttelisin. Talveksi joku riittävä verkko vähän etäälle puskasta, niin jänöset ei tule ihan liki. Tässä meillä jänösten kanssa tuntuu olevan isoimmat ongelmat se, että on joku hiton wanha pariskunta aivan jäätävän isoja, yltää maasta yläoksiin jo ilman hankea. Ja siihen se tuulen kasaama metrinen hanki alle, niin nuo 70-luvun istutuksetkin saa suojata latvoihinsa asti.
 
Potut siirtyi autotallinpuolelle, chilit sai tukikepit ja kasvatusvalojen uudelleen asemoinnin.
 
Täälläkin on juhannuspotaatit tallissa. Siirtää sitten pihalle ku vähän yöt lämpiää.
IMG_20240429_211834_4.jpg
 
Viime talvena omena puiden suojaus onnistui, 200cm korkealla aitaverkolla, ei pupu ylettynyt yli.
 
Meillon tommonen. Ehkä hiukan ylimitoitettu, mutta tuo on keskellä pihaa ja silmä osuu siihen koko ajan, niin ei pystynyt mitään vanhaa katiskaa tuohon virittämään.
Noi oli jotain köynnöstukia jotka hittsuutelin yhteen. Yksi paneeli on irroitettava, että pääsee tekemään hoitotoimet.

Screenshot 2024-05-03 105921.png
 
Käyty puutarhaliikeessä. Ostoskoriin livahti istukassipuleita erilaisia salaateja porkanaa punajuurta avomaankurkkua herneitä papuja,,,, sekä parisäkkiä kuorikatetta. Tuli vaan takatalvi ja maassa on lumipeite, ensiviikolle lupaa myös ankaria yöhalloja.
 
4 säkkiä mustaa multaa kannettu liiteriin sulamaan, oli säkit vielä jäässä.
 
Sipuli on nyt lieotettu - istutettu. Hereet - pavut - punajuuter on liotukuksessa. Huomenna menee multiin.
 
Aamupäivän 4h uurastettu kasvimaalla, kylvöä lavakaulus laatikoihin 7kpl joista routa oli jo sulanut. Nitojalla lopuksi hallaharso kohopenkki rivistön päälle koska tulevalla viikolla on yö hallaa joka yö, lämmennyt maa - tiivis harso luo kuitenkin mikroilmaston harsoituksen alle.
 
Kötöstelin kokeeksi tuollaisen kasvatustornin. Nurkissa olleessa vesipumpussa ei riitä nostokorkeus kuin 1,2m asti, niin rajoitti korkeutta.
Kunhan yöpakkaset lakkaa kiusaamasta, niin kokeeksi salaattia kivivillassa kasvamaan.

Kasvitorni.JPG
 
Mul oli hydrokasvatus -10v sitten, palasin perinteiseen multakasvatukseen. Syy oli maku / egologisuus. Etenkin kurkuissa makuero vesi / multa kasvatuksessa on suuri.
 
Mul oli hydrokasvatus -10v sitten, palasin perinteiseen multakasvatukseen. Syy oli maku / egologisuus. Etenkin kurkuissa makuero vesi / multa kasvatuksessa on suuri.
En pitäisi kyllä vesiviljelyn egologisuutta ongelmana kotitarvekasvatuksessa.
 
Sen ~20v kun olen vesiviljellyt, niin aina on saanut ostettua täysin luomuravinteita ja itsekin niitä tullut käytettyä. Makuun ja kypsymiseen taas löytyy myös omia ravinteita ("ravinnelisiä"), jotka on oikeasti tehokkaita (jos haetaan yksi iso sato, eikä puida jatkuvasti pitkin kautta).
 
Mul oli hydrokasvatus -10v sitten, palasin perinteiseen multakasvatukseen. Syy oli maku / egologisuus. Etenkin kurkuissa makuero vesi / multa kasvatuksessa on suuri.
Onko tietoa, että tuleeko kaupan kurkut mullasta? Itselle ne on ainakin leivän päällä kelvannut.
 
Takaisin
Ylös