Punk elämää.

Viestiketju:
Punk elämää.

Josva

Joopati joo, jaapati jaa
Liittynyt
11 Kesäkuu 2016
Viestit
17,749
Tuon mitä ne persut on ketjun innoittamana avaan tällaisen jutustelun, keskityy lähinnä ihmisen henkiseen kasvuun tai kasvamattomuuteen.

Punk tuli ja sattui juurikin oikeaan aikaan 1970 luvun jälkipuoliskolle kun olin itse nuori, se oli kapinaa hallitsevia oloja- vääryyttä vastaan.
Olin kasvanut uskonnonuhrina ja ensitöikseen haistatin sille pitkät "ei ollut läpihuutojuttu" sitten kapinoin luonnon sikamaisen tuhoamisen estämiseksi"vesakkomyrkytykset". Tedit oli pahimpia koulukiusaajia ja menin aina väliin kun näin niiden touhut "sain turpiini", sitten oli tämä poliisijuttu jossa sain pistoolisankarit aisoihin "sakkoja kylläkin". Tuli lähtö armeijaan, tein mitä käskettiin mutta en alistunut älytömään simputukseen en omakohtaiseen sekä puutuin toisillekkin tehtävään "sain siitä paljon rangaistuksia" Alokas ajan jälkeen määräsivät kuitenkin aliupseeerikouluun josta kieltäydyin "suuri isoherra otti puhuteluun miksi näin" Työelämässä yrittivät sitten pakottaa kommunismiin "sanoin että pitäkää nisminne enkä saanut hyviä urakoita" En koskaan ole ollut pyrkyri enkä ehdolla mihinkään "valitsivat silti pääluottamusmieheksi" Kun työnantaja yritys meinasi kaatua mahdottomuuteensa pyysivät auttamaan "autoin minkä voin" .....

Näin jälkikäteen ajatellen Punk on kutonut juurensa syvälle elämääni, niin syvälle ettei niitä saa ikinä kitkettyä pois. Mietinkin miksi nykyaikana ei ole enää nuorisokultuureita, tai onhan noita älyvapaita elokapinallisia. Yrittiväthän ne vihreät alkutaipaleella tehdä minustakin ryhmänjohtajan, mutta kun kun kuuntelin punaisella isolla persialaisella matolla jooga asenossa ringissä istuvien punaviiniä litkivien ja ruohoa polttavien juttuja, totesin että nämä tyypit eivät elä reaalimaailmassa ja läksin pois.

Tämä on vain höpäjöintiä näin saunan lämpiämistä odotellessa, eli punk onkin ollut oikeudenmukaisuuden puolesta taistelua vaikka se oli vain musiikkia. Ei ole ollenkaan helppoa elämää ollut, on luvattu tapaa "sanoin senkus vaan joutaahan jo täältä" kun se ei hetkauttanut uhatiin tapaa vaimo - lapset. Se uhkaus kävikin jo iholle joka sai jonkin itsessäni ennen tuntemattoman pedon heräämään, no linassa istui uhkaajat enkä minä. Mutta ei kun saunaan.
 
Kokeilin punkin ulkoisia tunnusmerkkejä sen verran, että tökkäsin hakaneulan poskesta läpi. Hetken katselin, sopiiko habitukseen ja otin pois. Siinäpä se kapina sitten oli.
 
Josva on nyt vanha, ja siksi nuorten touhut tuntuu sille mille aikansa vanhoille tuntui nuoren josvan touhut... 😀
 
Viimeksi muokattu:
Punkareita pidetiin uhkana ja en vieläkään ymmärrä miksi? Tedit hyppi päälle kuin Joensuun skinheadit, silti kaikesta tunnutiin syytettävän punkkareita, se sekopää polisiikin joka painoi ladatun pistoolin ohimolleni repien paitani kun istuin autoni turvavöissä kai provosoitui jo ulkonäöstäni. Dickohileiden ja hevarien kanssa yhteiselo oli sopuisaa, mummot ja ukot vaihtoi taas kävelyreittinsä kaduntoiselle puolelle kohdatessa. Näin he eivät tehneet skinien - tedien tullessa vastaan, mutta kuka oikeasti autoi pulaanjoutunutta vanhusta, kuka aukaisi ovia pyörätuolissa olevalle tai avitti kaatuneen ylös.

Kusipäitä on varmasti kaikissa genreissä kuin punkareissakin, mutta itä-suomessa ne ei pitkään oleet punkkareita.
Rääväsuinen ilmaisutaito oli kyllä paheemme kapinoinin kohteita kohtaan, bogoamis tanssityyliä pidetiin kai myös väkivaltaisuuden ilmaisuna. Kun alkuperäinen punk alkoi muutua uudeksi aalloksi- valtavirraksi en mennyt enää sen mukana, dj hommissa täytyikin soittaa sitä mistä kansa tykkää täysin omista mieltymyksistä piitaamatta. Seksi pysyistä se sitten sai kohdallani alkunsa
 
Sex Pistols:in Suomeen tulo kiellettiin nuorison suojelemiseksi.

"Yhtyeen solisti Johnny Rotten käyttää mekaanista äänensärkijää, jolla saadaan aikaan räkäinen, kätkättävä ääni". Näin uutisoitiin ja se oli olevinaan aivan kamalaa.
 
Kokeilin punkin ulkoisia tunnusmerkkejä sen verran, että tökkäsin hakaneulan poskesta läpi. Hetken katselin, sopiiko habitukseen ja otin pois. Siinäpä se kapina sitten oli.
Suomen itäisimmässä kolkassa Ilomantsissa katsotiin Suosikkilehden kuvia Lontoon punkkareiden tyylistä, ettäkö irokeesi pitää olla ja miten se tehdään? Erinäisten kokeilujen jälkeen parhaaksi vaihtoehdoksi totesimme että tyyppi mahalleen ruokapöydälle päätään pöydän ulopuolella alaspäin roikotavaan asentoon ja kaveri muotoilee 50-80% sulatetulla sokeriliuoksella fledan :heko:
 
Sex Pistols:in Suomeen tulo kiellettiin nuorison suojelemiseksi.

"Yhtyeen solisti Johnny Rotten käyttää mekaanista äänensärkijää, jolla saadaan aikaan räkäinen, kätkättävä ääni". Näin uutisoitiin ja se oli olevinaan aivan kamalaa.
Rääväsuita ei haluta Suomeen.
 
Sillon punkin maahantuloaikana yks tyyppi oli "hieman" työtävieroksuva, kuten oli myöhemminkin ja keksi erilaisia keinoja välttyä työhön joutumiselta.
Työkkärin tädit ihmetteli kun ei vaan natsannut työnhaku, haastatteluista ei koskaan päässyt eteenpäin.
EI kai, kun eri esiintymisasuja oli useita, joista yks oli punklookki, monivärinen irokeesiperuukki, feikkihakaneulat suupielissä ja nenässä, revityt vaatteet joissa kettinkiä kilotolkulla, linttaan astutut buutsit ja parhaimmillaan siirtokuvilla tehdyt tuhruiset "tatuoinnit" naamassa ja käsissä.....
Sen verran hyvät asut ettei työkkärin tätikään tuntenut kun samaan hissiin osui.
Jostain syystä kyseinen asu päällä kun meni työhaastatteluun, ei jatkoon päässyt.
Toinen hänen asuistaan oli pitkätukkahevari, ei sekään hahmo töitä saanut....
 
M.A.Numminen on kapinallinen ja Irwin Goodman on "kapinallinen". Se oli Vexi Salmen ja Antti Hammarbergin luoman hahmo, laulutyyliä myöden ja sitten tehtiin rahaa jonkin aikaa.
 
Erin on omana itsenään, eikä setien tuotteena, loistava laulaja ja lauluntekijä. Tämänkin hienon kappaleen tehnyt sävellyksen osalta itse ja Vilkkumaa vähän tsekannut teksitiä:

 
Esittelen vähemmän kuuluisuutta saaneen maanviljelijöiden perustaman Luonteri surfin Juvalta, tämä bändi perustettiin Punkin jälkimainingeissa.
 
Helsingissä oli purkutuomion saanut puutalo ja ennen sen purkamista punk tyypit piti sitä hengailumestanaan, paikalle annetiin nimi Kill City. Suomi punkin kaikki tärkeät tyypit pyöri siellä kuten Maukka jota säesti saksofonilla Markku Fagerholm ja kitaroinnista huolehti Hulkkon Antti joka säesti myös Pelle Miljoonaa, Antin oma pändi oli Briard. Sielä näki Ralf Örnin, Tumppi Varosen, Räkä Malmin jne,,, paikka oli punkin kehto. Vilauksen paikasta voi nähdä aikakautensa nuorisoelokuvassa Täältä tullaan elämä.
 
Esittelen vähemmän kuuluisuutta saaneen maanviljelijöiden perustaman Luonteri surfin Juvalta, tämä bändi perustettiin Punkin jälkimainingeissa.


Useammankin kerran elämän aikana saanut vaatia "MORE TIMBER!!!".
 
Takaisin
Ylös