Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

BB Koodit

• [B], [I], [U], [S] - Lihavointi, kursivointi, alleviivaus ja yliviivaus

Muuttaa koodeilla rajatun tekstin lihavoiduksi (bold), kursiiviksi (italic), alleviivatuksi (underlined) tai yliviivatuksi (struck-through).

Esimerkki:
    This is [B]bold[/B] text.
    This is [I]italic[/I] text.
    This is [U]underlined[/U] text.
    This is [S]struck-through[/S] text.
    Tuloste:
    This is bold text.
    This is italic text.
    This is underlined text.
    This is struck-through text.
  • [COLOR=color], [FONT=name], [SIZE=size] - Tekstin väri, kirjasinlaji ja koko

Muuttaa koodeilla rajatun tekstin värin (color), kirjasinlajin (font), tai koon (size).

Esimerkki:
    This is [COLOR=red]red[/COLOR] and [COLOR=#0000cc]blue[/COLOR] text.
    This is [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] text.
    This is [SIZE=1]small[/SIZE] and [SIZE=7]big[/SIZE] text.
    Tuloste:
    This is red and blue text.
    This is Courier New text.
    This is small and big text.
  • [URL], [EMAIL] - Linkitys

Luo linkin, jossa koodeilla rajattu teksti muuttuu kohteeksi (url tai email-osoite).

Esimerkki:
    [URL]http://www.example.com[/URL]
    [EMAIL]example@example.com[/EMAIL]
    Tuloste:
    http://www.example.com
    example@example.com
  • [URL=link], [EMAIL=address] - Linkitys (kehittyneempi)

Luo linkin niin, että sisempien hakasulkujen välissä oleva teksti tulee linkin näkyväksi tekstiksi.

Esimerkki:
    [URL=http://www.example.com]Go to example.com[/URL]
    [EMAIL=example@example.com]Email me[/EMAIL]
    Tuloste:
    Go to example.com
    Email me
  • [USER=ID] - Linkitys käyttäjäprofiiliin

Linkittää käyttäjäprofiiliin. Tämä tapahtuu yleensä automaattisesti, jos lisäät tekstissä jäsenen nimen eteen merkin @. Esim: @jaakkojooseppi

Esimerkki:
    [USER=1]Käyttäjänimi[/USER]
    Tuloste:
    Käyttäjänimi
  • [IMG] - Kuva

Näyttää kuvan, jonka internet-osoite (url) on sijoitettu koodien väliin.

Esimerkki:
    [IMG]https://konekansa.net/​styles/uix​/xenforo/avatars/avatar_s.png[/IMG]
    Tuloste:
    [​IMG]
  • [MEDIA=site] - Upotettu mediasisältö

Upottaa median viestiin, jos sisältö on peräisin seuraavassa listassa olevalta sivustolta. On suositeltavaa käyttää viestieditorissa olevaa mediapainiketta. (Kokeilujen perusteella linkin voi useimmiten tiputtaa suoraan editorin muokkauskenttään).

Hyväksytyt sivustot:

: 8tracks; ABC News; Amazon Product; audioBoom; Audiomack; Bandcamp; BBC News; Bleacher Report videos; Break; Brightcove; CBS News Video; CNBC; CNN; CNNMoney; CollegeHumor; Comedy Central; Coub; Dailymotion; Democracy Now!; dumpert; ESPN; Facebook; Flickr; Fox News; FOX Sports; Funny or Die; Gamespot; GameTrailers; Getty Images; Gfycat; Gifs.com; GitHub Gist; Global News; GoFundMe; Google Drive; Google Sheets; Google+; Healthguru; Hudl; Hulu; HumorTV; IGN; IMDb; Imgur; Indiegogo; Instagram; Internet Archive; İzlesene; JW Platform; Kickstarter; Kontinental Hockey League (КХЛ); Libsyn; LiveCap; Liveleak; Livestream; Mail.Ru; Medium; Metacafe; Mixcloud; MLB; MRCTV; MSNBC; National Geographic Channel; National Geographic Video; NBC News; NBC Sports; NHL Videos and Highlights; NPR; Orfium; Pastebin; Pinterest; Plays.tv; Podbean; Prezi; Reddit threads and comments; Rutube; Scribd; SlideShare; SoundCloud; Sportsnet; Spotify; Steam store; Stitcher; Straw Poll; Streamable; Streamja; Team Coco; TED Talks; Telegram; The Atlantic Video; The Guardian; The New York Times Video; The Onion; The Wall Street Journal Online; TinyPic videos; TMZ; Trailer Addict; Tumblr; Twitch; Twitter; Ustream; VBOX7; Veoh; Vevo; Video Detective; Vimeo; Vine; VK; Vocaroo; Vox; Washington Post Video; WorldStarHipHop; Xbox DVR; XboxClips; Yahoo! Screen; Youku; YouTube;

Esimerkki:
    [MEDIA=youtube]oHg5SJYRHA0[/MEDIA]
    Tuloste:
    Viestiin ilmestyy upotettu YouTube-videoikkuna.
  • [LIST] - Listat

Luo listan jossa luettelomerkit (bullet) tai numerointi.

Esimerkki:
    [LIST]
    [*]Bullet 1
    [*]Bullet 2
    [/LIST]
    [LIST=1]
    [*]Entry 1
    [*]Entry 2
    [/LIST]
    Tuloste:
    • Bullet 1
    • Bullet 2
    1. Entry 1
    2. Entry 2
  • [LEFT], [CENTER], [RIGHT] - Tekstin tasaus

Asettaa koodeilla rajatun tekstin tasauksen. Vasen (left), keski (center) tai oikea (right).

Esimerkki:
    [LEFT]Left-aligned[/LEFT]
    [CENTER]Center-aligned[/CENTER]
    [RIGHT]Right-aligned[/RIGHT]
    Tuloste:
    Left-aligned​
    Center-aligned​
    Right-aligned​
  • [QUOTE] - Lainattu teksti

Näyttää tekstin, joka on lainattu jostakin muualta, tyypillisesti aiemmasta viestistä. Voit myös osoittaa lainauksen lähteen sijoittamalla sen ensimmäisen koodin sisään (ks. esim).

Esimerkki:
    [QUOTE]Lainattu teksti[/QUOTE]
    [QUOTE=jäsen x]Jotain mitä sanottiin aiemmassa viestissä, josta tämä lainaus tehtiin[/QUOTE]
    Tuloste:
  • [SPOILER] - Teksti sisältää spoilereita

Spoiler-koodeja käyttämällä teksti, joka sisältää esim. juonipaljastuksia, voidaan piilottaa niin, että se ilmestyy näkyviin klikkaamalla Spoiler-merkintää.

Esimerkki:
    [SPOILER]Yksinkertainen spoileri, tämä teksti on haluttu piilottaa[/SPOILER]
    [SPOILER=Spoilerin Otsikko]Kehittyneempi otsikollinen spoileri, tämä teksti on haluttu piilottaa[/SPOILER]
    Tuloste:
    Yksinkertainen spoileri, tämä teksti on haluttu piilottaa
    Kehittyneempi otsikollinen spoileri, tämä teksti on haluttu piilottaa
  • [CODE], [PHP], [HTML] - Ohjelmakoodin esittäminen

Näyttää ohjelmakoodia sisältävän tekstilainauksen. Koodin syntaksi tuodaan näkyviin väreillä, jos se on mahdollista.

Esimerkki:
    [CODE]General
    code[/CODE]
    [PHP]echo $hello . 'world';[/PHP]
    Tuloste:
    Koodi:
    General
    code
    PHP:
    echo $hello 'world';
  • [INDENT] - Tekstin sisennys

Sisentää koodien välisen tekstin. Koodeja voi lisätä useampia sisäkkäin, tämä kasvattaa sisennystä.

Esimerkki:
    Regular text
    [INDENT]Indented text
    [INDENT]More indented[/INDENT]
    [/INDENT]
    Tuloste:
    Regular text
    Indented text
    More indented​
  • [PLAIN] - Muotoilematon teksti

PLAIN-koodien välissä olevan tekstin BB-koodeja ei oteta huomioon, vaan teksti tulostuu sellaisena kuin se on koodien väliin kirjoitettu.

Esimerkki:
    [PLAIN]Seuraavaa tekstiä ei ole [B]lihavoitu[/B] vaikka niin voisi luulla.[/PLAIN]
    Tuloste:
    Seuraavaa tekstiä ei ole [B]lihavoitu[/B] vaikka niin voisi luulla.
  • [ATTACH] - Tiedostoliitteen lisääminen

Lisää tiedostoliitteen haluttuun kohtaan tekstissä. Jos liite on kuva, voidaan liittää täysikokoinen versio tai pieni esikatselukuva. Tämä tapahtuu klikkaamalla valintapainiketta.

Esimerkki:
    Pikkukuva: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Täysikokoinen: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Tuloste:
    Tiedostoliitteen sisältö (kuva, tms.) ilmestyy tekstiin.
  • [GALLERY=option] - Media -kuvagallerian sisällön upottaminen

BB-koodi sivuston Media-galleriassa olevan mediatiedoston upottamiseksi tekstiin.

Esimerkki:
    [GALLERY=media, X]Gallery BB Code[/GALLERY]
    Tuloste:
    [GALLERY=media, X]Gallery BB Code[/GALLERY]