BB-koodit

• [B], [I], [U], [S] - Lihavoitu, kursivoitu, alleviivattu ja yliviivattu

Tekee sisällytetystä tekstistä lihavoidun, kursivoidun, alleviivatun tai yliviivatun.
    Esimerkki:
    Tämä on [B]lihavoitu[/B] teksti.
    Tämä on [I]kursivoitu[/I] teksti.
    Tämä on [U]alleviivattu[/U] teksti.
    Tämä on [S]yliviivattu[/S] teksti.
    Tuloste:
    Tämä on lihavoitu teksti.
    Tämä on kursivoitu teksti.
    Tämä on alleviivattu teksti.
    Tämä on yliviivattu teksti.
  • [COLOR=color], [FONT=name], [SIZE=size] - Tekstin väri, fontti ja koko.

Muuttaa sisällytetyn tekstin väriä, fonttia tai kokoa.
    Esimerkki:
    Tämä on [COLOR=red]punainen[/COLOR] ja [COLOR=#0000cc]sininen[/COLOR] teksti.
    Tämä on [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] fontti.
    Tämä on [SIZE=1]pieni[/SIZE] ja [SIZE=7]iso[/SIZE] kirjaisinkoko.
    Tuloste:
    Tämä on punainen ja sininen teksti.
    Tämä on Courier New fontti.
    Tämä on pieni ja iso kirjaisinkoko.
  • [URL], [EMAIL] - Linkitys

Luo linkin, jonka kohteena on määritetty teksti.
    Esimerkki:
    [URL]http://www.esimerkki.fi[/URL]
    [EMAIL]esimerkki@esimerkki.fi[/EMAIL]
    Tuloste:
  • [URL=linkki], [EMAIL=osoite] - Linkittäminen (Edistynyt)

Linkittää sisällytetyn tekstin määriteltyyn nettisivuun tai sähköpostiosoitteeseen.
    Esimerkki:
    [URL=https://www.esimerkki.com]Siirry sivustoon esimerkki.com[/URL]
    [EMAIL=esimerkki@esimerkki.com]Laita minulle sähköpostia[/EMAIL]
    Tuloste:
  • [USER=ID] - Profiilin linkitys

Linkittää käyttäjän profiiliin. Tämä lisätään yleensä automaattisesti, kun käyttäjä mainitaan.
    Esimerkki:
    [USER=1]{nimi}[/USER]
    Tuloste:
  • [IMG] - Kuva

Näyttää kuvan, käyttäen sisällytettyä tekstiä URL:nä.
    Esimerkki:
    [IMG]https://konekansa.net/styles/default/xenforo/konekansa-opengraph.png[/IMG]
    Tuloste:
  • [MEDIA=site] - Upotettu media

Upottaa viestiisi mediaa hyväksytyiltä sivustoilta. On suositeltavaa, että käytät editorin työkalurivin mediapainiketta.
    Yhteensopivat sivustot: ABC News, Acast, Amazon (obsolete), Anchor, Apple Music, Apple Podcasts, Audioboom, Audiomack, Audius, Bandcamp, BBC News, BitChute, Bleacher Report videos, Brightcove, Bunny Stream, Captivate, Castos, CBS News Video, Clyp, CNBC, CNN, CNNMoney, CodePen, Comedy Central, Coub, Dailymotion, Democracy Now!, dumpert, 8tracks, ESPN, Facebook, Falstad Circuit Simulator, Flickr, Fox News, Funny or Die, Gamespot, Getty Images, Gifs.com, GIPHY, GitHub Gist, Global News, GoFundMe, Google Drive, Google+, Google Sheets, Hudl, Hulu, IGN, IMDb trailers, Imgur, Indiegogo, Instagram, Internet Archive, İzlesene, JSFiddle, JW Platform, Kaltura, Kontinental Hockey League (КХЛ), Kickstarter, Libsyn, Liveleak, Livestream, Mail.Ru, Mastodon, Medium, Megaphone, Metacafe, Mixcloud, MLB, MRCTV, MSNBC, National Geographic Channel, National Geographic Video, NBC News, NHL Videos and Highlights, NPR, The New York Times Video, Odysee, Orfium, Pastebin, Pinterest, Podbean, Prezi, Reddit threads and comments, Rumble, Rutube, Scribd, Sendvid, SlideShare, SoundCloud, Sporcle, Sportsnet, Spotify, Spreaker, Steam store, Straw Poll, Streamable, Team Coco, TED Talks, Telegram, The Atlantic Video, The Guardian (obsolete), The Onion, Threads, TikTok, TMZ, TradingView, Trailer Addict, Trending Views, Tumblr, 247Sports, Twitch, X, Ustream, VBOX7, Veoh, Vevo, Video Detective, Vimeo, Vine, VK, Vocaroo, Vox, Washington Post Video, Wavekit, Wistia, WorldStarHipHop, The Wall Street Journal Online, GameClips.io, Gamer DVR, Youku, YouMaker, YouTube
    Esimerkki:
    [MEDIA=youtube]kQ0Eo1UccEE[/MEDIA]
    Tuloste:
    Upotettu youtube-soitin näkyisi tässä.
  • [LIST] - Luettelo

Näyttää luettelon tai numeroidun luettelon.
    Esimerkki:
    [LIST]
    [*]Numeroimaton 1
    [*]Numeroimaton 2
    [/LIST]
    [LIST=1]
    [*]Merkintä 1
    [*]Merkintä 2
    [/LIST]
    Tuloste:
    • Numeroimaton 1
    • Numeroimaton 2
    1. Merkintä 1
    2. Merkintä 2
  • [LEFT], [CENTER], [RIGHT] - Tekstin tasaus

Muuttaa sisällytetyn tekstin tasausta.
    Esimerkki:
    [LEFT]Vasemmalle tasattu[/LEFT]
    [CENTER]Keskitetty[/CENTER]
    [RIGHT]Oikealle tasattu[/RIGHT]
    Tuloste:
    Vasemmalle tasattu​
    Keskitetty​
    Oikealle tasattu​
  • [QUOTE] - Siteerattu teksti

Näyttää tekstin, joka on lainattu toisesta lähteestä. Voit myös antaa lähteen nimen.
    Esimerkki:
    [QUOTE]Lainattu teksti[/QUOTE]
    [QUOTE=Hlö X]Jotain mitä he sanoivat[/QUOTE]
    Tuloste:
    Lainattu teksti
    Hlö X sanoi:
    Jotain mitä he sanoivat
  • [SPOILER] - Spoilereita sisältävä teksti

Piilottaa spoilereita mahdollisesti sisältävän tekstin niin, että katsojan on klikattava sitä nähdäkseen sen.
    Esimerkki:
    [SPOILER]Yksinkertainen piilotus[/SPOILER]
    [SPOILER=Piilotuksen otsikko]Piilotus otsikolla[/SPOILER]
    Tuloste:
    Yksinkertainen piilotus
    Piilotus otsikolla
  • [ISPOILER] - Rivinsisäiset spoilerit

Mahdollistaa normaalin sisällön joukossa piilotetun sisällön käyttämisen, joka saattaa sisältää spoilereita ja jota lukijan on napsautettava nähdäkseen sen.
    Esimerkki:
    Sinun on klikattava seuraavaa [ISPOILER]sanaa[/ISPOILER] nähdäksesi sisällön.
    Tuloste:
    Sinun on klikattava seuraavaa sanaa nähdäksesi sisällön.
  • [CODE] - Ohjelmointikoodin näyttö

Näyttää tekstin jollakin useista ohjelmointikielistä korostaen syntaksin mahdollisuuksien mukaan.
    Esimerkki:
    Yleiskoodi:
    [CODE]Yleinen koodi[/CODE]

Väritetty rikas koodi:
    [CODE=rich][COLOR=red]Rikas[/COLOR]
    koodi[/CODE]

PHP-koodi:
    [CODE=php]echo $hello . ' world';[/CODE]

JS-koodi:
    [CODE=js]var hello = 'world';[/CODE]
    Tuloste:
    Yleiskoodi:
    Koodi:
    Yleinen koodi

Väritetty rikas koodi:
    Rich (BB code):
    Rikas
    koodi

PHP-koodi:
    PHP:
    echo $hello . ' world';

JS-koodi:
    Koodi:
    var hello = 'world';
  • [ICODE] - Rivinsisäinen ohjelmakoodin näyttö

Mahdollistaa koodin näyttämisen rivissä normaalin viestin sisällön joukossa. Syntaksia ei korosteta.
    Esimerkki:
    Rivikoodiosat [ICODE]ovat kätevä tapa[/ICODE] näyttää koodi tekstin seassa.

Rikas muotoilu rivikoodiosioissa [ICODE=rich]on [COLOR=red]myös[/COLOR] [U]mahdollista[/U][/ICODE].
    Tuloste:
    Rivikoodiosat ovat kätevä tapa näyttää koodi tekstin seassa.

Rikas muotoilu rivikoodiosioissa on myös mahdollista.
  • [INDENT] - Tekstin sisennys

Sisentää sisällytetyn tekstin. Tämä voidaan sijoittaa sisäkkäin suurempia sisennyksiä varten.
    Esimerkki:
    Tavallinen teksti
    [INDENT]Sisennetty teksti
    [INDENT=2]Enemmän sisennetty[/INDENT]
    [/INDENT]
    Tuloste:
    Tavallinen teksti
    Sisennetty teksti
    Enemmän sisennetty​
  • [TABLE] - Taulukko

Erityinen merkintä taulukoiden näyttämiseksi sisällössäsi.
    Esimerkki:
    [TABLE]
    [TR]
    [TH]Otsikko 1[/TH]
    [TH]Otsikko 2[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]Sisältö 1[/TD]
    [TD]Sisältö 2[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    Tuloste:
    Otsikko 1Otsikko 2
    Sisältö 1Sisältö 2
  • [HEADING=level] - Otsikkotasot 1-3

Merkitsee tekstin jäsennellyksi otsikoksi koneellisen luettavuuden helpottamiseksi.
    Esimerkki:
    [HEADING=1]Pääotsikko[/HEADING]
    Tämä teksti kuuluu pääotsikkoon, jota käytetään erottamaan artikkelin pääosiot toisistaan.

[HEADING=2]Pikkuotsikko[/HEADING]
    Kun haluat jakaa artikkelin ensisijaiset osiot toisistaan käytä tason 2 pikkuotsikkoa.

[HEADING=3]Alaotsikko[/HEADING]
    Jos tarvitset lisäalajakoa käytä tason 3 alaotsikkoa.
    Tuloste:

Pääotsikko​

Tämä teksti kuuluu pääotsikkoon, jota käytetään erottamaan artikkelin pääosiot toisistaan.

Pikkuotsikko​

Kun haluat jakaa artikkelin ensisijaiset osiot toisistaan käytä tason 2 pikkuotsikkoa.

Alaotsikko​

Jos tarvitset lisäalajakoa käytä tason 3 alaotsikkoa.
  • [PLAIN] - Pelkkä teksti

Poistaa BB-koodin kääntämisen käytöstä sisällytetyssä tekstissä.
    Esimerkki:
    [PLAIN]Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.[/PLAIN]
    Tuloste:
    Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.
  • [ATTACH] - Liitteen lisäys

Lisää liitetiedoston määritettyyn kohtaan. Jos liitetiedosto on kuva, lisätään esikatselukuva tai täysikokoinen kuva. Tämä lisätään yleensä napsauttamalla asianmukaista painiketta.
    Esimerkki:
    Pikkukuva: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Täysikokoinen: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Tuloste:
    Liitetiedosto näkyisi tässä.
  • [GALLERY=option] - Gallery embed

BB code for displaying gallery media items and albums.
    Esimerkki:
    [GALLERY=media, X]Gallery BB Code[/GALLERY]
    Tuloste:
    [GALLERY=media, X]Gallery BB Code[/GALLERY]
Takaisin
Ylös