Millaisia kolttosia ?

Viestiketju:
Millaisia kolttosia ?

No joo....sai sen verran sähköä että tartti ottaa muutama askel hieman ripeemmin naurunhörötyksen saatteleman ku toinen oli hetken ku semafori....
Tuo olisikin hyvä testi vaimokokelaalle . Viedä hänet maaseudulle lehmänlannan tuoksuun ja kärpästen sekaan ja kruunata hetki sähköiskulla .
Tuletko vaimokseni polvistuma vaikka vielä siihen heti perään ..
 
Amiksessa upokas uunilla, semmoisella 1000 asteeseen kuumenevalla poltettiin tuhkapitoisuuksia näytteistä. Sieltä kun otti upokasta pois, jos samalla koski pihdeillä siihen kiven päällä olevaan metalli kaukaloon ja luukun kahvan metalli varteen sai sähköiskun, jotain lämmöstä johtuvaa jännitettä ilmeisesti, kun ei siitä opetkaan huolestunut. Mutta siitä hermostuivat, kun joku tytöistä oli uunilla ottamassa näytettä, niin silloin kaverin kanssa viereen, toinen luukun kahvaan ja toinen pihdeillä siihen kaukaloon ja molemmat tytön ranteisiin kiinni, itselle ei pahasti tuntunut, mutta siinä välissä olevalle tuntui pahalle kiumurtelusta päätellen. Semmoista nivelissä tuntuvaa juilimista ja pientä lihas nytkettä.
 
Sähköshokki hoidot on olleet lääketieteen käytössä, ilmeisesti aika runsaasti aikoinaan.
 
Sähköshokki hoidot on olleet lääketieteen käytössä, ilmeisesti aika runsaasti aikoinaan.
Selittänee maaseudun väen menttaalista vahvuutta kaupunkilaisiin nähden .
Paimenpoika . Leikitellen henkiseen hyvinvointiin .
Sotemenoihin säästöjä . Paimenpoikia kehä kolmosen eteläpuolelle .
Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja koe itsepalvelu psykiatria .
Räps !
 
Käykääpä joskus siilijärven mielisairaala museossa tutustumassa, aika karua touhua ollut sähkösokki hoidot aikoinaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Harjamäen_sairaala

Ulkomailla oon käynyt, samoin myös eräässä työnteon vapauttavaan vaikutukseen uskovassa (viimeinen-) hoitolaitoksessa. Kohtuu tyytyväinen saa olla nykymenoon kaikin puolin - ihmistä ei nykyään leimata täysin hulluksi vaikka Konekansaa lukeekin. Toista se oli ennen.
 
Kellokoskellakin oli sairaalamuseo ja aika huimat on olleet laiteet. :confused:
 
Ulkomailla oon käynyt, samoin myös eräässä työnteon vapauttavaan vaikutukseen uskovassa (viimeinen-) hoitolaitoksessa. Kohtuu tyytyväinen saa olla nykymenoon kaikin puolin - ihmistä ei nykyään leimata täysin hulluksi vaikka Konekansaa lukeekin. Toista se oli ennen.
Niin kuulemma on ollut tiukkaa ennen . Niuanniemessäkin kolme psykiatria joutui hermolomille konekansalaisten aiheuttaman työpaineen takia . Tämä tapahtui vuosina -1966 - 1972 .
 
Hullujenhuoneellahan niitä kolttosia , joskin usein varmaankin tahattomia , esiintyy .
Kerran yksi potilas yritti jippoa , mutta ei ihan onnistunut . Kaveri sai houkuteltua pakoyritykseen keksimällään hyvällä konstilla .
Oli tarkoitus näyttää taskulampulla valoa kolmannen kerroksen ikkunasta muurin yli ja kävellä sitä valoa myöten vapauteen .
Pyysi minua menemään ensiksi ja että tulee itse perässä . Mietin että nyt ei kaikki täsmää .
Viime tingassa hokasin että ei samperi . Tuohan kuitenkin sammuttaa lampun kesken kaiken ja minä putoan alas .
Nykyisin tämä sama kaveri on päässyt avohoitoon ja on kuulemma ihan hulluna kaikkiin pöriseviin linksahteleviin ja pyöriviin laitteisiin , eritoten joissa telaketjut .
Jos törmäätte joskus niin älkää uskoko kaikkea mitä se valopää ehdottaa . Kannattaa miettiä kaksi kertaa ..
 
Olen kuullut väitettävän ettei sähköshokkihoidoista olisi ihan täysin vieläkään luovuttu Suomessa.

Niin ja mainittakoon et toi isäntä jonka kanssa kesäisin teen noita kaivuuprojekteja on eläkkeellä oleva mielisairaanhoitaja, sopii kuvaan ;-).
 
Yksi kiva temppu oli kun laitettiin 150 paineilma säiliö siten että ampui pulverimaalaamon imurista takaisinpäin kun se aina tietyin ajoin jyskäytti paineella systeemit puhtaaksi, oli muuten pölyä ilmassa:)
 
Fysioterapeutti antoi aikanaan jotain sähköhoitoa kipeään käsivarteen, teki pikku mokan kun käynnisti laitteen niin, että oli maksimi virta-asetus päällä, meinasi itkuun pillahtaa kun huomasi mitä oli tehnyt, lohduttelin tyttöä, että äläpä huoli, minusta kun on muutenkin pelkkää vastusta, niin ei tuolla härvelillä minua saa grillattua. :)
 
Takaisin
Ylös