O&K RH4LC

Viestiketju:
O&K RH4LC

Sorvari kyllä muokkaa tuon männän nykyikaisille tiivisteille sopivaksi.

Sepä ei putki välttämättä sovellu nykytiivisteille kun on teräsrenkailla, ainakin joitakin tuollaisilla renkailla olen tavannut missä on varsin karkeaa tuo putken sisäpinta.
 
Sepä ei putki välttämättä sovellu nykytiivisteille kun on teräsrenkailla, ainakin joitakin tuollaisilla renkailla olen tavannut missä on varsin karkeaa tuo putken sisäpinta.
Tämä on kyllä varmasti totta.
 
Nekin lienee uutena olleet hoonattuja jos on yhtään laadukasta valmistetta?
 
Ahma 450 kaivurin entisöin joku vuosi takaperin ja Ahmassakin oli metalliset männänrenkaat sylintereissä. Putket oli 120, 110 ja 100mm paikkeilla. Öljynä piti käyttää Stouta tai moottoriöljyä. Uusia löytyy vaikka (jos koko osuu kohalleen) https://eshop.tiivistekeskus.fi/fi/tuote/90087749/80663720490/permaseal-100/23941455/1 mutta ei minun lompsaan sovi. Kerran tilautin IKH tiskille kasan eri rattoreiden männän renkaita mutta ei osunut koot kohilleen. Mutta jos ne renkaat ei pahasti ole kulahtanut eipä niitä tartte vaihtaa, ihan yhtä hyvin ne toimii kuin kumisetkin ja kestää taivaan kauan oikealla öljyllä. Ahmassa männänrenkaan alla oli O-Rengas joka kirii metallirenkaan sylinterin putkeen, o renkaan vaihtamalla sai aika tiiviit, voi laittaa vaikka kymmenyksen paksumman o renkaan, jopa pääpuomi pysyi ylhäällä jonkun aikaa. Ahman putkikoko oli semmoinen että maapallolta ei löynyt sopivaa kumitiivistettä lainkaan. Yhteen sylinteriin muokkautin männän sellaiselle normi kumitiivisteelle joka oli lähinnä, ei tullu hyvä. Himpun liian tiukaksi jäi. Tämänkin vain sen takia koska katkaisin yhden männänrenkaan kun meisselillä otin pois enkä rengaspihdeillä.
 
Nekin lienee uutena olleet hoonattuja jos on yhtään laadukasta valmistetta?

Materiaali oli ainakin yhdessä sylinteriputkessa pinnaltaan huokoista, mutta tuon sylinterin alkuperä on hämärän peitossa, mahdollisesti jonkin vanhan sahalaitoksen osia. Pari muuta on ollut hoonattuja mutta lähinnä pinnanlaatu on muistuttanut auton moottorin sylinterihoonin jälkeä.
 
Ahman putkikoko oli semmoinen että maapallolta ei löynyt sopivaa kumitiivistettä lainkaan. Yhteen sylinteriin muokkautin männän sellaiselle normi kumitiivisteelle joka oli lähinnä, ei tullu hyvä. Himpun liian tiukaksi jäi.

Esim. Top-osa Tampereella tekee mittatilaustiivisteitä. Tuolta tuli tiivisteet moneen sylkkyyn edelliseen firmaan jossa olin.
 
Etran kautta saa tiivisteet omilla mitoilla parin viikon toimitusajalla. Hinta melkein sama kuin vakiomittojen, ainakin puolenkymmentä vuotta sitten oli näin.
 
Takaisin
Ylös