Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Windows-levyn näköistiedosto .img onkin .iso

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka, digi' , aloittaja borg, 10.8.2014.

 1. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  30 897
  Saadut tykkäykset:
  7 066
  Tässä nyt ei ole hirveästi keskustelemista, ellei joku innostu tällaisesta nichestä. Lähinnä kirjoitan itselleni muistiin tämän asian, samalla siitä saattaa olla jollekulle muullekin hyötyä.

  Ostin Windows 7-päivityksen, joka tuli nettilatauksena .img-tiedostona. Asentaakseni sen VMware Playeriin virtuaalikoneeksi, olisin tarvinnut .iso -päätteisen levyn näköistiedoston. Yllättäen googlettamalla ilmeni, että riittää kun muuttaa tiedostopäätteen img:stä iso:ksi. :tuijo: Muutin nuo kolme kirjainta ja vaikuttaisi toimivan, ainakin asentuu paraikaa.

  EDIT: Ja vielä lisähuomiona että VMware Playerin easy setup asentaa tyylikkäästi seiskan ilman mitään mukinoita, vaikka ohjelmiston pitäisi olla päivitys. Tiedä sitten asentuisiko fyysiseen tyhjään koneeseen.
   
 2. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  30 897
  Saadut tykkäykset:
  7 066
  Merkitäänpä muistiin, että VMware playerin päivitys Workstationiksi menee aika yksinkertaisen kaavan mukaan. Kun Workstationin asennuksen käynnistää, se kertoo, että sinulla on jo koneessa player ja se pitää poistaa, poistetaanko? Tuo poistaminen ei vaikuta aiemmin playerilla luotuun/luotuihin virtuaalikoneisiin mitenkään. Ne jäävät levylle "ehjinä", ainoastaan niitä pyörittävä player poistetaan. Kun sitten workstation on pystyssä, niin sille voi näyttää, mistä aiemmin luodut virtuaalikoneet löytyvät ja sitten vain niitä ajamaan. Tuskaton juttu, siis.

  Player on ihan kätevä, mutta jos näkee paljon vaivaa luodakseen hyvän virtuaalikoneen johonkin tarkoitukseen, niin playerissa ei ole paljon konsteja sen ehjänä pitämiseen. Workstationilla voi mm. ottaa snapshotin sopivassa tilassa olevasta koneesta ja palauttaa seonneen apparaatin ehjällä snapshotilla, näin oletan kun en ole vielä kokeillut.
   

Jaa tämä sivu