Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Windows 8.1, bluetooth ja audio A2DP

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka, digi' , aloittaja borg, 28.2.2014.

 1. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  30 897
  Saadut tykkäykset:
  7 065
  Tuli tutkittua Win 8.1:n bluetooth-juttuja. Pikku selvityksestä saattaa olla jollekulle muullekin apua.

  Ostin plikalle tämmöisen Logitechin bluetooth-audiolinkin, jolla spotify saadaan puhumaan läppäristä suoraan stereoihin, ilman että piuhojen kanssa tarvitsee sekoilla. Kalvoi epäilys, että kuitenkin ennen pitkää johtoihin tullaan kompastumaan ja sen seurauksena läppäri syöksyy lattiaan tai kuulokejakki repeää emolta.

  logitech_bluetooth_audio.jpg

  Rohkenin etukäteen epäillä että asentuneeko mokoma ihan heittämällä. :epäilevä: Oma kokemukseni bluetooth-kapineista windowseissa on ollut vähän masentava. Nyt tämä rasia piti asentaa Windows 8.1 -käyttiksellä varustettuun läppäriin. Logitechin ohjeet olivat hyvin suppeat, eikä kasimallin windowseja mainittu paperissa. Myöskään mitään ajurilevyä ei vehkeen mukana tullut, vaan kehotettiin klikkailemaan wintoosasta sieltä sun täältä.

  Osoittautuikin, että riemurasia ja Wintoosa tuntuivat hylkivän toisiaan. Jonkinlainen yhteyden tapainen syntyi ja samantien sammui, eikä puhettakaan, että ääntä olisi siirtynyt ilman halki. Laitehallinnassa näkyi huutomerkki bluetoothin sivussa, eli jotain ajurivikaa oli.

  Googletuksen perusteella päädyin käsitykseen, että Win 8.1:ssä vakiona oleva bluetooth-varustus on puutteellinen. Pitäisi asentaa bluetooth-piirin valmistajalta löytyvä uusin ajurisetti. Tässä Acerissa piirin valmistaja on Atheros. Googlella löytyi epävirallinen tsekkiläinen Atheros-sivu, jonka bluetooth-ajuripakettia Win 8.1:een päädyin kokeilemaan. Paketti on tällä sivulla.

  Ja katso, sehän asentui :propää: ja alkoi pelittämään huolimatta kauan kestävästä asennuksesta, jonka aikana ruudulle lausuttiin sangen hoonoa soomea:

  atheros-puhuu-viisaita.jpg
  Tämä Logitechin toosa ei ole ollenkaan hullumpi, on kätevää kun musiikki virtaa stereoihin suoraan sohvalta ilman piuhoja.

  Seuraavaksi pitää löytää jokin näppärä pikakytkinohjelma, jolla on helppoa vaihtaa audioulostulo bluetoothiin, HDMI-lähtöön tai koneen omiin kaiuttimiin.
   
 2. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  30 897
  Saadut tykkäykset:
  7 065
  Nyt on asennettuna myöskin tuo apuohjelma, jolla audioulostulon ohjaaminen joko koneen kaiuttimiin, bluetoothiin tai HDMI-liittimen kautta näytölle käy näppärästi.

  Otin käyttöön apuohjelman nimeltä Audio Switcher. Ohjelmassa voi käydä taskbarista näpsyttelemässä hiiren oikealla napilla, mitä ulostuloa aikoo käyttää, mutta myös näppäinyhdistelmiä (hotkey) voi käyttää, kun ensin määrittelee ne. Tarkistin netistä mahdollisuuksien mukaan, mitä voisi käyttää ja ilmeisesti nämä seuraavat ovat vapaita:

  Ctrl + Shift + H --> output HDMI:n kautta
  Ctrl + Shift + B --> ääni bluetoothiin
  Ctrl + Shift + S --> ääni speakereihin elikkä kaiuttimiin

  Sitten kun vielä määrittelee tämän apuohjelman käynnistymään automaattisesti Windowsin käynnistyksessä, niin aika kätevästi käy äänilähdön ohjaaminen sopivaan osoitteeseen. Win 8:ssa startup-logiikka on erilainen kuin aiemmissa, mutta siihen löytyy esim. tämä ohje.

  EDIT: No nyt on asennettuna ja pelaa hienosti. Pikanäppäimillä ääni loikkaa eri lähtöihin. :yesey:
   

Jaa tämä sivu