Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Windows 10 käyttö ilman aktivointia

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka, digi' , aloittaja alfred_j_kwak, 10.2.2021.

 1. alfred_j_kwak

  alfred_j_kwak Hiilinielu.
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  18.8.2014
  Viestejä:
  8 766
  Saadut tykkäykset:
  1 935
  Ensin pitää muistaa, että jos asentaa ohjelmiston ja käyttää sitä, niin siihen tulee hankkia virallinen lisenssi.

  Jos haluaa siirtyä Windows 10 versioon jostain vanhemmasta Windows-versiosta (7,8), niin se onnistuu päivittämällä kyseinen versio uuteen. Lisenssi kelpaa sellaisenaan, eikä mitään hankintoja tarvitse tehdä.

  Tässä ketjussa kirjaillaan ylös ominaisuuksia, jota eivät toimi aktivoimattomassa Windows 10:ssä kun sitä käytetään virtuaalikoneessa.

  EDIT: lisätään vielä sekin huomautus, että en ole mikään tietotekniikan ammattilainen, joten termit ovat vrmasti mitä sattuu.

  EDIT 2: Huomautettakoon nyt vielä sekin, että testaan näitä virtuaalikoneita VMware Workstation 16 Pro ympäristössä ja testikoneessa on aktivoitu Windows 10 Pro-versio.
   
  #1 alfred_j_kwak, 10.2.2021
  Viimeksi muokattu: 10.2.2021
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. alfred_j_kwak

  alfred_j_kwak Hiilinielu.
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  18.8.2014
  Viestejä:
  8 766
  Saadut tykkäykset:
  1 935
  Asennus virtuaalikoneeseen on tehty ns. puhtaana, eli uuteen virtuaalikoneeseen on asennettu .iso-tiedostosta Windows 10. Asennuksen aikana on ilmoitettu, että aktivointikoodia ei ole ja asennus on tehty Offline-asennuksena. Käyttöjärjestelmää ei ole kytketty mihinkään Microsoft tiliin.

  Heti asennuksen jälkeen aktivoimattomuus vaikuttaa siten, että Personionti ((Personalization) asetuksia ei voi muuttaa, eli taustakuvaa, teemaa, värejä, lukitusnäyttöä, fontteja, käynnistysvalikkoa ja alapalkkia ei voi säätää.

  Taustakuvaksi saa haluamansa kuvan valisemalla sen hiiren oikealla ja valikosta Set as desktop background.
  Alapalkkiin saa lisättyä ja sieltä poistettua sovelluksia samoin hiiren oikealla More -> Pin to taskbar ja Unpin from taskbar

  Muut kokeillut asetukset näyttäisivät toimivan.

  Microsoft voi toki koska tahansa päivityksessä poistaa käytöstä kaikki aktivoimattomat kopiot, tai rampauttaa ne käyttökelvottomiksi.
   
 3. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  25 029
  Saadut tykkäykset:
  4 519
  Sen verran oikaisen, että asennusta EI tarvitse tehdä päivittämällä vanha verio päälleajamalla, vaan voi tehdä myös ihan puhtaan asennuksen vaikkapa uudelle kiintolevylle. Antaa vain asennuksen kysyessä koodin.
  Windows seiskan koodi löytyy lisenssilapusta tietokoneelta, windows kasin koodi on laitettu koneen muistiin joten sen koodin esille kaivamiseen tarvitaan ohjelma. Samoin tietysti jos innokas siivooja on pyyhkinyt kostealla rätillään tarran lukukelvottomaksi.
  Olemme käyttäneet useampiakin eri ohjelmia koodien etsimiseksi, yksi parhaista on ollut Nirsoftin ProduKey.
  https://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html#DownloadLinks
  Kelaa sivua alespäin kunnes tulee
  upload_2021-2-10_12-34-30.png kohta. Sen verran tarvitsee tietää, onko tietokoneesi 32 vai 64 bittinen, mutta voihan ne varmuuden vuoksi ladata sitten molemmat. Pakattu tiedosto.
  Eli tuosta vaikka nyt tuo for x64 klik lataa, sitten NÄYTÄ KANSIOSSA tuo pakattu tiedosto, hiiren oikealla napilla PURA, (jos ei ole erillistä pakkausohjelmaa) ja siellä on sitten kansiossa ProduKey.exe niminen ohjelma. Siitä Klik. ja sitten onkin koodit selvillä..
   
 4. alfred_j_kwak

  alfred_j_kwak Hiilinielu.
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  18.8.2014
  Viestejä:
  8 766
  Saadut tykkäykset:
  1 935
  Sen verran oikaisen, että en väittänytkään ettei onnistuisi puhtaaseen koneeseen. Ja jos nyt vielä hierotaan lisää, niin päivittämistä tuo uuden käyttöjärjestelmänkin asennus on. :D
  Tää päivityshässäkkä on käsitelty tuolla toisessa keskustelussa. Ei sotketa sitä tähän.
   
 5. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  25 029
  Saadut tykkäykset:
  4 519
  Kuten yllä jo mainittu, asennus kannattaa tehdä siten, ettei sitä kytke ainakaan asennusvaiheessa mihinkään microsoft tiliin ja asennuksen aikana pitää verkkojohdon irti eikä anna langattoman verkon salasanaa vaikka kyselisi. Asennus tapahtuu paljon nopeammin, helpommin sekä sitten kyselee, otatko käyttöön sitä ja tätä mikrosoftille tietoa lähettävää kohtaa. Itse laitan kaikki aina että minimitiedonkeruu tai kokonaan tiedonkeruu pois mikäli vaihtoehtona.
  Windows 10 löytää kohtuullisen hyvin kyllä laitteet mitä koneessa on, mutta kannattaa kuitenkin käydä laitehallinnassa katsomassa onko kaikki ajurit asentuneet ja mikäli ei ole, tietokoneen valmistajan sivuille hakemaan ajurit, jos ei löydy kympille suoraan, kasin tai seiskan ajurit sitten asentaa.
  On olemassa ohjelmia jotka hakevat ja asentavat ajurit koneeseen, mutta ilmaisversioita ei juuri kannata käyttää, koska ei tiedä mitä muuta sinne asentuu ja yhtä konetta varten nyt ei kannata maksullista versiota ottaa esim DriverToolkit ohjelmasta. Jos koneita tulee vuoden mittaan asennettavaksi useita, drivertoolkitin muutaman euron maksu kyllä kannattaa maksaa.
   
 6. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  25 029
  Saadut tykkäykset:
  4 519
  Juu ei sotketa, paljonhan koneita kohennellaan (päivitetään nykyaikaisemmaksi) lisäämällä muistia ja vaihtamalla SSD levy....
   
 7. paska

  paska Verkusonni
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  3.2.2014
  Viestejä:
  3 248
  Saadut tykkäykset:
  826
  Pystyykö Win10 muutes aktivoimaan koodilla joka ollut käytössä eri koneessa aiemmin muttei enää? Mulla ois yks win10 tabletti ja win8 pc joista varmaan kannattais koodit kaivella ulos jos mahdollista.
   
 8. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  25 029
  Saadut tykkäykset:
  4 519
  Pystyy, hyvin on menny niin seiskan kuin kasinkin koodeilla eri koneisiin.
   
 9. JKAVS

  JKAVS Teekkari
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  1 016
  Saadut tykkäykset:
  346
  Windows ei taida enää kiinnostaa Microsoftia niin paljon kuin ennen, kun on toisia tuotelinjoja joista tulee tuplasti enemmän rahaa.
  Muutenkin on Microsoftin etu, että mahdollisimman moni käyttää Windowsia, joten on turha pakottaa yksittäisiä ihmisiä maksamaan Windowsista, kun yrityskäyttäjille kauppa käy tasaiseen tahtiin.
  [​IMG]
   
 10. kymi

  kymi Rahtari
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  19.5.2018
  Viestejä:
  10 569
  Saadut tykkäykset:
  2 020
  Tuossa näkyy kohtalaisen hyvin Ballmerin lähtö ja Nadellan tulo (2013-2014). Ballmerin linja oli hyvin vahvasti oman suljetun ekosysteemin (inhoan tuota sanaa) rakentaminen ja ylläpito. Tarkoitti siis sitä, että Office toimii parhaiten Windowsin päällä jne. Toki Officea ja sen osasia oli saatavissa aikaisemminkin eri laitteille/käyttöjärjestelmille, mutta niiden toiminta pohjautui hyvin pitkälti siihen Windows Officen toimintatapaan, joka ei Macissa, iOS:ssä, Androidissa ole luontevaa, etenkin kun ruutukoot ja työvälineet vaihtelevat.

  Nadella taas näki tuossa mahdollisuuden, eli tehdään ympäristöjen ehdoilla sovelluksia, osallistetaan esim. Linuxia sekä työpöydille, että pilvipalveluihin, jne. On vaikea saavuttaa ja pitää yllä yhden markkinajohtajan manttelia, jos pyrkimyksesi tähän on kokonaispalvelun myynti. Jos taas saavutat pientäkään jalansijaa ympäri kenttää, on sitä helpompi ylläpitää ja sitä ei kokonaisuutena kusta yhdessä yössä jonkun vastenmielisen Windows start-näkymän myötä.
   
 11. alfred_j_kwak

  alfred_j_kwak Hiilinielu.
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  18.8.2014
  Viestejä:
  8 766
  Saadut tykkäykset:
  1 935
  Toi 'linux subsystem for windows' on kyllä kätevä systeemi. Hauska nähdä mikä on Windowsin työpöytäpuolen tulevaisuus.
   

Jaa tämä sivu