Viinin valmistus

Käyttöviiniin yleensä pussitan, ainakin k-raudasta ja puuiloosta olen näitä hanapakkaus pusseja ostanut.
 
Minusta ovat kohtuu kalliita mistä vaan katto. Lasipullot on kyllä hiukan kalliimpia mutta ne voi käyttää useamman kerran
Näin toki itselläkin, pulloja kulkeutunut milloin mihinkin niin ostin kolme laatikkoa eli 24 kolmenvartin pulloa lisää, ihan kyllä mehupulloiksi, 8,5 egee per loota eli hiukan yli euron per pullo.
Hanapakkaus jonka ostin testatakseni on 4x3 litraa + laatikko maksoi 7,20 egee, eli tulee se litrahinnaltaan halvemmaksi, mutta viitsiikö alkaa pusseja pesemään niinkuin tiedän yhden hieman säästeliäämmän henkilön tekevän, jää nähtäväksi....
Oli kyllä helppo laskea hanapussiin...saa nähdä voittaako mukavuus siinä suhteessa...
 
Peltiseppänä tein valkean - mustan telineen viinin hanapakkauksille, pussi jalustalliseen peltilootaan jonka alle mahtuu lasi. Mustassa on punaista ja valkeassa valkoista viiniä, nämä telineet löytyy kesämökin beatch baarista. Mielestäni on kätevät käyttää.
 
Luulisin että patentilla paremmin säilyy pystyasennossa ku luonnonkorkilla. Mitään vaakatasomallin pullotelineitä kun ei ole eikä varmaan tulekaan, kun hifistelyyn ei kuitenkaan ruveta kovin paljo haaskaamaan

Ei meilläkään hifistellä. Mutta vaakasuorassa säilytän silti.
IMG_2332.webp
 
Pitäis pitäis niin pitäis viellä laittaa tämän vuoden punainen käymään, musta/punaherukkaa mustikaa lakkaa puolukkaa ainakin löytyy pakastettuna. Täytyykin tänään ottaa muistaessaan sankoon sulamaan, sitten ne puristetaan pienellä käsipuristimella ja puristus perkeet siivilä pusiin viiniin lillumaan kun kuorista irtoaa taniineja.
 
Otin sankollisen marjoja pakastimesta sulamaan, ne murskataan tuolla mehu puristimella, liemet sankoon ja hörtöt siivilä pussiin.
20240902_101453.webp

Tuossa kuvassa onn muuten se härkin, eli hiilihapon poitoon käytettävä entinen maitotonkan maidon sekoitin.
20240902_102417.webp

Vuoden 2024 viimeinen satsi on siis siemenessä.
 
Mahtaako tuollaista hunajaa joka kosteuden takia hieman lähtenyt käymään niin saada jobbailtua mihinkään sitä varmaan 50-100kg. Viinin valmistukseen menisi hyvinkin sain joskus jollekkin myytyä ja sanoi ennenkin tehneen siitä, voisin myydä edukkaammin kuin sokeri. Ehkä jonkun satsin toki vois ittekkin laittaa omenoista ja hunajasta tulemaan.
 
Mahtaako tuollaista hunajaa joka kosteuden takia hieman lähtenyt käymään niin saada jobbailtua mihinkään sitä varmaan 50-100kg. Viinin valmistukseen menisi hyvinkin sain joskus jollekkin myytyä ja sanoi ennenkin tehneen siitä, voisin myydä edukkaammin kuin sokeri. Ehkä jonkun satsin toki vois ittekkin laittaa omenoista ja hunajasta tulemaan.
Kyllä siitä tulisi. Mis päi maata?
 
Mahtaako tuollaista hunajaa joka kosteuden takia hieman lähtenyt käymään niin saada jobbailtua mihinkään sitä varmaan 50-100kg. Viinin valmistukseen menisi hyvinkin sain joskus jollekkin myytyä ja sanoi ennenkin tehneen siitä, voisin myydä edukkaammin kuin sokeri. Ehkä jonkun satsin toki vois ittekkin laittaa omenoista ja hunajasta tulemaan.
;) Harmi kun kaukana . Minulla olisi jo käymässä pari tynnyrillistä omppomehua .
Olisi lyöty sekaisin ja jakoon .
Tai juotu ite ja oltu sekaisin .
 
Jälkimakeutus tuo viinin hedelmän tai marjan maut esille sen kypsymisaikana n1/2 vuoden jälkeen, eli viiini on sokerin lisäykse alussa makea mutta makeus muutuu aromeiksi. Sokeria lisätään niin että ominaispaino mittari näyttää +-0 max, aromit tulee esille jo -5 lukemalla ja se kypsytys tapahtuu korkitetussa pullossa.
+12 makeuteen pysäytetty viinii vuodelta 22 on nyt huomattavasti parempaa kuin pullotusvuonna. Pari putelia jäljellä.
Tämän vuotisiin tulee jälkimakeaa 5-10g/l, sillä alan uskoa tuohon josvan tekstiin. Lisäksi skumppapulloihin ennen kirkastusta pihla-omenaviintä jälkikäymissokerilla 10g/l ja kruunukorkki päälle.
Etiketeissä ei vielä suurempaa kehitystä
 
+12 makeuteen pysäytetty viinii vuodelta 22 on nyt huomattavasti parempaa kuin pullotusvuonna. Pari putelia jäljellä.
Tämän vuotisiin tulee jälkimakeaa 5-10g/l, sillä alan uskoa tuohon josvan tekstiin. Lisäksi skumppapulloihin ennen kirkastusta pihla-omenaviintä jälkikäymissokerilla 10g/l ja kruunukorkki päälle.
Etiketeissä ei vielä suurempaa kehitystä
Ei sitä käymistä tarvitse pysäytää, antaa vaan pulputaa lopuun. Sitten kun saostunut viini on lapottu "perinteisin välinein saavisa saaviin" jolloin viini on valmis pullotettavaksi. Mitaaan ominaispaino, sen on oltava + puolella muuten tulee karvasta juotavaa sanon kokemuksesta minä. Juttuhan mennee niin, että valmiin viinin täyteläinen maku tulee esiin vasta pullossa kypsyttämällä väh 1/2 ja sen aikaan saamiseksi tarvitaan lisä sokerointia.
 
Tartteeko muuten noita loppuja astioita ja pulloja sun muita enää desinfioida sen jälkeen ku käyminen on tapahtunu? Jos turhimmat työvaiheet sais pois karsittua
 
Tartteeko muuten noita loppuja astioita ja pulloja sun muita enää desinfioida sen jälkeen ku käyminen on tapahtunu? Jos turhimmat työvaiheet sais pois karsittua

Pitää ihan loppuun asti desinfioida. Villihiivat elää ilmassa ja saattavat käyttää pullotetun viinin viinietikaksi. Vähän samaa ilmiötä kuin ns. korkkivikaiset viinit.
 
Puhtaus - puhtaus on vuosikerta viinimehun a-ö. Jos juoda ryystetään samoin tein ei niin väliä!
 

Luo tili tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Sinun täytyy olla jäsen voidaksesi jättää kommentin.

Luo käyttäjätili

Liity Konekansalaiseksi. Se on helppoa ja ilmaista! Rekisteröityneenä et näe mainoksia, voit käyttää hakua, näet alueita, joita nyt ovat piilossa...jne.

Kirjaudu sisään

Oletko jo Konekansan jäsen? Kirjaudu sisään tästä.

Samankaltaisia viestiketjuja

Takaisin
Ylös