Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Turinaa veneistä ja veneilystä

Viestiketju osiossa 'Vesikulkuneuvot' , aloittaja Mika 82, 1.5.2020.

 1. MaxiSami

  MaxiSami Kansalainen
  KK Plus pack Betatester

  Liittynyt:
  22.1.2013
  Viestejä:
  4 282
  Saadut tykkäykset:
  1 287
  Siinä sitä onkii työmua ku 8h uisteloo soutamalla että plaanarit pyssyy tiukalla. :D
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
 2. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  19 799
  Saadut tykkäykset:
  3 390
  No koko talven nyt poissa kuntosalilta olleelle kaverille antaa treenausmahdollisuuden, kympin tunti ku maksaa mulle niin saa tulla soutamaan himoonsa....
  Oon suunitellu isoon Päijän veneeseen laittaa liukupenkki, se monipuolistais kuntosalihemmon treenimahikset ku sais jaloilla ponnistaa kans......pitäsköhän nostaa hintaa.....
   
  • Hauska Hauska x 1
 3. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  16 240
  Saadut tykkäykset:
  2 339
  Se on se kokemuksen tuoma taito. :peukku:

  Toiset veneet on kyllä helppoja manöveerata. Teini-iässä kun olin, niin meillä oli Nauticat 33. Ajoin sillä aika paljon, velipojan kanssa käytännössä hoidettiin ajaminen, äiti tai isä oli harvemmin ruorissa. Se totteli kyllä peräsintä kuin unelma. Oli, iso peräsin, riittävästi köliä, ettei tuuli painanut, ja kölin ja potkurin välissä oli toista metriä vapaata tilaa veden virtauksille. Sillä kun tuli jyrkässä, yli 45 asteen kulmassa paria-kolmea solmua laituria kohti ja muutama metri ennen laituria käänsi yli vasempaan ja käytti nopeasti pakkia, niin vene kääntyi suoraan laiturin suuntaisesti ja pysähtyi samalla lipuen nätisti laituriin. Monta kertaa oli kauhistuneita ilmeitä laiturilla, kun maallikosta näytti, että nyt tullaan laituria päin ja rajusti. Pakilla myös totteli ruoria, pääsi ilman kikkailuja ahtaastakin paikasta takaperin pois.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 4. Josva

  Josva Joopati joo, jaapati jaa
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  11.6.2016
  Viestejä:
  9 181
  Saadut tykkäykset:
  2 335
  Kyseessä oli mid cabin mallinen Bayliner ja ajankohtana oli 1990 luvun alku, pituutta jotain 7-8m ja tekniikka 5.7 GM,n Mercruiserein marinoima V8, vetolaite oli Volvo Pentan aqua 28.
  No omistajalla oli tyylinä aina näyttää miten ajetaan hallitusti laituriin, tuli täydessä vauhdissa kohti ja viime tipassa veti kahvan taakse pakille, perävetolaitteen lukitus salvat oli kulutustavaraa. No kerronpa kävi niin että täydestä höökistä taaksevedettäessä katkesi kai vaihde vaijeri tjms häikkää tuli hallinta laitteeseen, mutta vauhti eteenpäin vain jatkui. Pamauttipa sitten lomakeskus Huhmarin laituriin niin että koko laituri irtosi kiinikkeistään ja Belkun keula meni tuhannen nuuskan paskaksi, laiturilla oli ollut ihmisiä jotka olivat lentäneet jorpakkoon mutta mitään vakavampaa ei tapahtunut. On muuten varmasti kipparia hävettänyt!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • En tykkää En tykkää x 1
 5. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  16 240
  Saadut tykkäykset:
  2 339

  Juuri tuollaisilta ääliöiltä pitäisi kieltää veneily. Vesiliikenteeseen kuuluvan lainsäädännön lisäksi olisi noudatettava ns. hyvää veneilytapaa, mihin oleellisesti kuuluu toisten veneilijöiden ja rannalla olijoiden huomioiminen.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 2

Jaa tämä sivu