TIETOTEKNISET ONGELMAT

Viestiketju:
TIETOTEKNISET ONGELMAT

Olisiko jollakulla tiedossa jokin SImsalabim-Jim -tyyppinen ratkaisu ongelmaan, jossa Win10 kadottaa miumaumerkin aina välillä. En löydä mitään kielivalintaa ruudun alareunasta, jossa muistan sen jossakin toisessa koneessa olevan. Ilmeisesti jokin harhanäppäisy muuttaa jotain asetuksia, mutta mitä? Ä ja Ö säilyvät ihan hyvin, mutta ät-merkin tilalle sähköpostiosoitteisiin tipahtaa 2.

Terv. nimimerkki epätietoinen kompuutterin uhri :Häh:
 
Ookko vilassu jotta näppäimistön lisäasetuksissa kielivalinta on suomi...
 
Kyllä. Näyttökieli Suomi, Näppäimistö Suomi. Toimii välillä ihan okei, mutta sitten osuu jokin kosminen hiukkanen ja ätmerkki muuttuu kakkoseksi. Leikkaa-liimaa menetelmällä pitää se sitten käydä jostakin hakemassa. Eikä aina viitsisi boottailla, koska joutuu sitten potkimaan käyntiin ihan liian monta softaa taas.

asetukset.jpg
 
Mitäpä jos vaihtoehto näppyläksi Enklanti ja sit voi vauhdissa vaihdella, tiedä kyllä auttaako vaivaan.

Toisilla näköjään tuplaten samat vaihtoehdot, ei ole koskaan vikaantunu :)

upload_2023-1-4_13-45-4.png
 
Katoaako merkki kokonaan vai lakkaako altgr toimimasta? VNC tai RDP yhteys sotkee joskus altgr nappia ja excelin copypastea. Altgr sijaan voi painaa alt-ctrl-2.
 
Katoaako merkki kokonaan vai lakkaako altgr toimimasta? VNC tai RDP yhteys sotkee joskus altgr nappia ja excelin copypastea. Altgr sijaan voi painaa alt-ctrl-2.
Nii olikii, en muistanna lennosta tota vaihtoehtoo, meinasin jo sanoo et laita näyttönäppiksen pikakuvake sopivaan kohtaan tai tee uusi pikanäppän kissanhännälle..
 
Nyt ilmaantui ikävä ongelma oman valokuituyhteyden kanssa, Konekansan sivuille ei pääse ollenkaan, eikä muille samalla serverillä oleville sivuille. Heti kun vaihtaa 4G yteyden puolelle, sivut aukeaa normaalisti. Vika ei ole laitekohtainen, takkuaa niin tietokoneella että puhelimella. on koitettu käynnistellä kaikki laitteet uudelleen, mutta vielä ei ole auttanut.
 
Pääseekö kuituboxiin välttämättä käsiksi...
Ei meillä ainakaan, mutta jos ei ole kotona omaa nimipalvelinta, niin voi kokeeksi laittaa Windowsin verkkoasetuksiin jonkun nimipalvelimen osoitteen ja kokeilla korjaantuuko tilanne.
 
Läppärin akku alkaa olla valmis. Mites toimiikohan nämä joista ei akkua avaamatta irti saa vielä johdon kanssa akun kuoltua:epätieto:
En käytännössä käytä akulla lainkaan, ja voisinkin ko. läppärin vaikka talliin laturin päähän lopullisesti jättää.
Tainnut jo 6kk olla laturissa, ja windows näyttää nyt enää 28% olevan saatavilla:rolleye:(n.3700mAh/n.57,5Wh 4kennon akku).

Läppärillä(Acer) ikää joku parisen vuotta, ja halvat tarvikeakut tuskin alkuperäistä parempia, mutta jos joku tietää akun pakolliseksi
niin voisin jo ennen lopullista hajoamista tilata tuommoisen n.viidenkympin kiinalaisen tarvikkeen euroopasta hyllyyn.
 
Noista "ei avaamatta akkua pois" läppäreistä ei varmaa tietoa, mutta epäily on että toimii ilman akkua nekin, tuskin on erilaista lataussysteemiä niihin viitsitty suunnitella, tosin ei sekään mikään mahdottomuus olisi...
 
Ainakin Delli lähti käyntiin ilman akkua kun sen sai korjattua niin että käynnistettiin ilman akkua. Vikana oli CPUn hidastelu virransäästöksi.
 
Pakosta jouduin ostamaan uuden puhelimen. Tällä ei voi kirjoittaa yhtään selväjärkistä lausetta, kun on joku oletusteksti päällä. Millä sen saa pois?
 
Hammasrattaan kuva saattaa ehkä olla välilyönnin vasemmalla puolella näppäimistössä mistä pääsee asetuksiin. Ehkä hymiönapista pitkään painaen? Ei oo samppaa tullu raplattua moneen vuoteen.
 
Pyyhkäise näyttöä ylhäältä alas. Oikea ylänurkka rattaan kuva. Selaa ---> yleinen hallinta --> samsung näppäimistö asetukset --> ennakoiva teksti --> ota pois päältä.
 
Takaisin
Ylös