Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Tietokoneen backup pilvipalveluun

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka, digi' , aloittaja borg, 3.11.2013.

 1. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  24 410
  Saadut tykkäykset:
  4 469
  Tietysti NSA vakoilee kaikkea missä bitti kulkee, mutta silti:

  Tietojen varmistaminen pilvipalveluihin on yleistymään päin. Kokeilin taannoin F-Securen pilvipalvelua, mutta se oli mielestäni tuskastuttavan hidas toiminnaltaan. Mahdollisesti kaikki ovat, ei ole vertailutietoa. :confused:

  Nyt oli sähköpostiin tullut mainos palvelusta, jossa on kaksi teratavua tilaa. Alkaa olla jo aika sopiva määrä. Toki maksaakin dollaria vaille sata taalaa vuodessa, mutta varmistaminenhan kannattaa vaikka se vähän maksaisikin.

  Eihän näillä tällaisilla oikein koko konetta varmenneta, mutta jos on itse tuotettua materiaalia, johon on tunteja palanut, niin kiintolevylle varmistamisien välissä tällainen tuo lisäturvaa, jos vain toimii. Pitää harkita kokeilisiko kuukauden, pari. Muuten toimintanopeudesta on vaikea tietää mitään.
   
 2. V361

  V361 W.W.W.
  KK Plus ADpack Betatester NoAd

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  15 634
  Saadut tykkäykset:
  2 519
  Totan noin...pilvipalvelubacuppi onpi käytössä työpaikalla, noin 30 konetta DNA:n pilvessä.
  Ekan bacupin tolkuttomalta tuntuva hitaus johtuu siitä, että ekalla kerralla kopioidaan kaikki kopioitavaksi määritetyt tiedostot sinne pilveen. Sitten se nopeutuu, koska kopioidaan vaan muuttuneet tiedostot. Normityöasemalla päivittäinen kestää alle viisi minuuttia, ajaa taustalla niin ettei duunari edes huomaa sitä.
  Toinen ja mielestäni vielä enemmän siihen hitauteen vaikuttava syy on se, että laajakaistaliittymissä, on ne sitten kiinteitä tai mobiilia, lähtevän kaistan nopeus on vain pieni osa tulevasta kaistasta. Yleensä jos on esim. kasimegainen yhteys, uloslähtevä on luokkaa mega....kaksinelosessa taitaa uppi olla kaksi megaa. Yritysliittymiä myydään kyllä fullrate nopeuksilla, esim. Sonera 8/8, mutta hinta on hirvee verrattuna normilaajakaistaan.

  Ihan sama se on missä hyvänsä bacupissa, eka täysivarmistus kestäääää ja kestäää, eräässä firmassa palvelimena toimivan W7Pro koneen varmistettavaksi määrätyt yhteiset tiedostot kansio, kolme sql serveriä+ niiden päällä pyörivät ohjelmat, ym. sälää noin 70 Gt, eka täysbacup uudelle naspalvelimelle 100 megaisen lähiverkon läpi kesti 2,5 tuntia, päivittäin ajettava varmistus moodilla "vain muuttuneet tiedostot" kopiointi on noin 1-4 minuuttia... Just tunti sitten katselin varmistuksen perjantaina lähettämää postia, kestoaika oli 00.01.22 hours....
   

Jaa tämä sivu