Talon jättäminen kylmiltään.

Viestiketju:
Talon jättäminen kylmiltään.

Taiteilija

Kansalainen
Liittynyt
5 Kesäkuu 2017
Viestit
1,264
Jos homma menisi suunnitellusti, jäisi nykyinen kämppä talveksi tyhjilleen, vesikeskuslämpö maalämmöllä, patterien tyhjennys vai glygooli ?
 
Glykolit varuilta pattereihin ja + 5 asteen peruslämpö talveks.

muoks. Tai vielä glykolia mielummin maalämpöneste etanoli pattereihin. Varaajassa pitäisi olla ylimääräinen lämmönvaihdin glykolilla varmistamassa ettei mahdollisessa vuototapauksessa glykolia pääse juomaveteen.
 
Oliko se niin että glykolivesiseos saattaa tihmoa liitoksista vaikka pelkkä vesi on pysynyt jopa kymmeniä vuosia?

Tuota...kylmiltään vai kylmilleen?
 
joo ei oo kyllä hyvä kylmilleen jättää. varmasti et joka paikkaa saa tyhjäks ja jäätyy halki. eikä rakennus muutenkaan tykkää jos kylmänä..
 
kyllä se klygoli tihmoo helpommin mutta jos poien peruslämpö ja varmuudeks muutama prosentti klykolia niin ei ongelmia..
 
Oliko se niin että glykolivesiseos saattaa tihmoa liitoksista vaikka pelkkä vesi on pysynyt jopa kymmeniä vuosia?

Tuota...kylmiltään vai kylmilleen?

Juu kyllä nesteseos tulee huomattavasti pienemmästä rakosesta kuin pelkkä vesi ..... Mut jo n. -7ast pakkaskestävyyden seos ei enää riko paikkoja.
 
kyllä se klygoli tihmoo helpommin mutta jos poien peruslämpö ja varmuudeks muutama prosentti klykolia niin ei ongelmia..
Just tuon tihkumisen takia tuttu putkimies kerto, että on alettu käyttämään etanolia. Jos tihkuminen on varaajassa niin etanoli juomavedessä ei aiheuta henkikullalle isoja ongelmia glykoliin verrattuna.
 
No kyllähän ny vielä ennen pakkasia ehtii etanolit saamaan, reilunkokoiset käymisastiat vaan pöhisemään, saattaapi valmiiksi pakkasnesteeksi sitten sellaista tahtia ettei kaikkee kerkee juomaan...
 
Niin että etanooli ei niin myrkyllinen olisi?
Kattellaan kuinka projekti etenee, se on tietty yläkerran isäntä joka ratkasee, nimittäin pankinjohtaja.
 
Varmasti joku paikka jäätyisi hajalle , lähes 600 neliössä joku paikka jonka unohtaa.
 
Parina talvena töissä on talveksi kylmilleen jääviin vessoihin lorautettu tuulilasinpesunestettä pytyn ja lattiakaivon vesilukkoihin, ei ollu ongelmaa, vesiputket on tyhjennetty.
 
+ 5 asteen peruslämpö talveks.
Noin alhaista lämpöä pitäisin vaarallisena. Mulla sateisen kesän jälkeen alkoi tallin kipsisisäseiniin kasvamaan jotain pörröistä. Seinien nopea harjaus ja kevyt hiekkapaperilla hionta ja lämpötilan nosto +10:een ja ei enää ole ollut ongelmia n. 10 vuoteen. Muutenkin olen kuullut, että +5 on hankala, koska kosteus ei kuivu, mutta ei jäädykään.

En pidä täysin kylmilleen jättämistä ongelmana. Syssyllä viimeisellä käynnillä lämmöt ajoissa pois ja kaikki räppänät useaksi tunniksi auki, että sisään ei jäisi kosteutta, joka tiivistyisi ilman mennessä vielä kylmemmäksi. Niinhän suuri osa suomalaisista kesämökeistäkin on. Hyvä olisi, jos jonkin luukun pystyisi jättämään auki, ettei sisäkosteus ala nousemaan, mutta pitää katsoa, ettei pöllöt, lepakot yms. pääse sisään.

Jotkuthan jättävät sisään jonkin vakiotehoisen, esim. 500 W lämmittimen ilman termostaattia, että sisäilma olisi aina hieman lämpimämpää (suhteellinen kosteus alhaisempaa) kuin ulkona. Ulkona -20, sisällä -15 on ihan ok.
 
Systeri käy aina viinakaupasta suurimman pullon mitä saa sisu viinaa sitä sitte kaatelee vesilukkoihin ymo_O. Oon jo useamman kerran kommentoinu sille että puuilosta saa siihen tarpeeseen aineet se sisu viina kuuluu juoda eikä kaataa viemäriin :rolleyes:
 
Onko talo muuten millainen? vanha rintamamiestalo vai uudempi yksitaso?
Jos vanhempi rintamamiestyylinen missä kellarikin ja savinen maa niin eipä voi jättää talvella kylmilleen!
Tuleepi kellari sisään kun routa painaa jos savea ei ole otettu pois talon alta/vierustoilta,uudemmissa/remontoiduissa tuota ei käy mutta olisin silti varovainen päästämään taloa kokonaan kylmilleen,moni kesämökkikin tuhottu väärillä säilytyksillä.
 
Taloahan ei saa kylmilleen jättää ellei ol täyshirsitalo kyseessä. Peruslämpö 10-12 asteen huitteilla on oikea tapa jolloin mikrobeille ei anneta olosuhteita missä kasvaa.
 
Takaisin
Ylös