Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Suzuki grand vitara.

Viestiketju osiossa 'Henkilö- ja pakettiautot' , aloittaja Taiteilija, 13.2.2018.

 1. Taiteilija

  Taiteilija Kansalainen

  Liittynyt:
  5.6.2017
  Viestejä:
  639
  Saadut tykkäykset:
  198
  2004 vm .hommattiin ennen joulua talvi ajoa varten , mitä raati sanoo :
  Matka ajossa eri lämpötiloissa muuten ohjaamo hyvin lämmin ja ikkunat ei höyrysty yhtään , vaan repsikan jaloissa tosi kylmä alue sinne kyllä tulee kuumaa torven täydeltä , mutta myös kylmää . Pimeetä ym. Haittaa ollut etten ole juuri tutkinut asiaa , enkä ymmärrä automaatti ilmastoinnista juuri mitään , sehän toimii talvellakin lähes jatkuvasti toisin kuin amerikkalaisissa tarpeen mukaan napista.
  Nyt viime reissulla istuin itse repsikkana ja aloin vähä syventymään , hanska lokeron takana joku jäätävän kylmä laite ehkä ilmastointi laitteistoa josta se kylmä tuntui hohkaavan , sitten aattelin jotta laite jotenkin jumissa ja vedin kompressorin kyljestä johdon irki, ei apua . Vielä jatkoin, otin ko. Laitteen tod. Näk. Sulakkeet pois . Ei apua. Onko kellään keinoja ?
   
 2. cardaani

  cardaani Mulkwisti
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  14.12.2011
  Viestejä:
  11 483
  Saadut tykkäykset:
  1 824
  Siellä on alumiininen ilmastoinnin höyrystinkenno. Vaikka ilmastointi ei olisikaan päällä, niin tuolle kennolle tulee kylmä pakkasilma suoraan ulkoa ja alumiini saattaa johtaa kylmää eteenpäin. Siitä tämä kylmäntuntu saattaa johtua.
   
 3. Taiteilija

  Taiteilija Kansalainen

  Liittynyt:
  5.6.2017
  Viestejä:
  639
  Saadut tykkäykset:
  198
  Tosi pienet eväät , aivan kuin poudalla ei kattoja korjata , yritin varmistella ilmatiehyettä ja kerros retkipatjaa kylmään paikkaan , ei tosiaan näillä keleillä huomaa mitään vikaa... 20180810_093758.jpg
   
 4. jip59

  jip59 Kaikkea harrastava
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  226
  Tuskin tuosta voi johtua. Käytännössä kaikissa autoissa on ilmastoinnin kenno ja lämppärin kenno peräkkäin samassa tilassa. Kun puhallus on säätimistä valittu tuulilasille (defrost) niin aina ilmastointi on päällä. Silloin ilmastointi jäähdyttää sisääntulevan ilman jolloin ilmastoinnin kennosta valuu kondensiovettä poistaen kosteuden ja lämppärin kenno lämmittää sisään tulevan kuivan ilman sen mukaan mitä säätimistä on haluttu. Tuossa valitussa sennossa ilmastointi on siis aina päällä riippumatta siitä onko "hiutaleen kuvaa" painettu. Ellei halua ilmastoinnin toimivan aina niin pitää valita ilmankierrosta sellainen kohta jossa ei ole puhallusta tuulilasille.
  Kysyjän ongelmaan epäilen ilmavuotoa ilmastoinnin kennon ja lämppärin kennon väliseltä alueelta. Suitzasta ei ole kokemusta mutta eräässä merkissä oli sisäkierron läppä ohuesta kumilevystä tehty (syystä että jos raitisilmasuodatin menee tukkoon niin se taipuu ja ilma pääsee kiertämään) niin hiiret olivat syöneet tuon pehmeän kumin hajalle ja kun lämppärin kenno oli jälkeen sisäilman suodatttimen niin sieltä tuli kylmää ilmaa sisätiloihin.
   
 5. Taiteilija

  Taiteilija Kansalainen

  Liittynyt:
  5.6.2017
  Viestejä:
  639
  Saadut tykkäykset:
  198
  Jotain läppävikaa tai ohivuotoa epäilisin itsekkin , mutta kun kylmää on vaan repsikan jaloissa , ei muualla .
   
 6. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  530
  Tuleeko kylmä myös auton ollessa paikallaan? Ts. puhaltaako puhallin kylmän sisään vai ajoviima? Jos tulee vain ajossa ollessa, saattaa vuoto olla täysin lämppäriin liittymätön. Joku rintapellin läpiviennin tulppa puuttuu tai vaikka sisäpistokkeen läpiviennissä ei ole mitään tiivistystä. Lämmityslaitteesta kannattaa tarkistaa, onko kaikki kurkkutorvi putket paikaallaan. Jos se putki mistä lämppäri ottaa ilman ulkoa on irti, kierrättää lämppäri sisäilmaa ja ajoviima puskee kylmää aukosta sisään.
   
 7. Taiteilija

  Taiteilija Kansalainen

  Liittynyt:
  5.6.2017
  Viestejä:
  639
  Saadut tykkäykset:
  198
  Pitää tasapainoilla tutkimus ajankohdan kanssa , vaiva on talvella , ja sillon ei pysty , kykene tekemään , nyt mokoma kesähelteillä pelaa , härveli vieläpä seisonnassa vielä yli kuukauden pitää tähänkin lopulta suhtautua filosooffiselta kannalta.
   
 8. YxJampe

  YxJampe Kansalainen
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  18.6.2017
  Viestejä:
  3 165
  Saadut tykkäykset:
  250
  Ei isoa reikää tartte olla kun talvella vilu kapiinissa.
  Yhessä työmaan autossa oli lähteny rintapellistä yks läpiviennin tulppa pois paikalta, jalat oli kohmeessa jos pidemmän matkaa ajo. Veholla kertoivat että oli sellanenkin vastaan tullut että talvella ratin keskiö alko jäätyyn.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu