En tiedä mikä siinä abc:ssä mättää. Ihan muutaman kerran syönyt noutopöydästä lounaan. Paperilla näyttää ihan hyvältä ja ehkä vielä lautasellakin. Mutta kun ravinto ehtii suuhun asti, voi todeta, että tämän kyllä pitäisi maistua huomattavasti paremmalta. Onko se mausteiden käyttämättömyys vai valmistustavoissa jotain eroavaisuuksia, en tiedä.
Leipurin keidas Raahe. Iha ok sapuskat ja saman katon alla asustaa pulla-pirtin leipomo niin tuoretta leipomustaki on tarjolla. Nii ja saloisten Reipparia ei saa unohtaa jos nälkä on
ABC:n kahvissa on vain yksi hyvä puoli. Sitä kun autoon nappaa yöllä ison kupin mukaan, niin voi olla varma, ettei nukuta. Semmoista tervaa se niitten automaattikahvi on. Ainakin Juvalla ja Mikkelissä. Huono puoli on, että 50 km sisällä pitää löytää joku toinen auki oleva huoltsikka, johon pääsee posliinille.
Pitkäjärven ABC:llä vetäsin tänään lounaaksi perunamuusia ja makkaraa ja salaattia. Ihan riittävän hyvää ja sillä jaksoi loppupäivän töissä. Mausteita noissa sapuskoissa sais tietty olla omaan makuun enemmän.
Kyllä ne abc n sapuskat on puhtaasti einesruokia,ei niitä oikeesti sielä kokki tee.Siitä johtuu se ettei niissä ole makua,eli suolapurkki povariin.
Tuttu oli aikanaan ABCllä kokkina, tai siis ruuan lämmittäjänä. Sanoi, että käytännössä kaikki tulee puolivalmisteena, mitään ruokaa ei keittiössä oikeasti valmisteta. Muutenkin älytöntä hommaa. Jos 150g pihvi painaa 155g, niin siitä pitää leikata reunasta pois 5g ja heittää se pois, ennemmin kuin antaa asiakkaan hyötyä 5g liian isosta pihvistä.
Silloinpa apsin ruoka ei ole eines. On muuten todella typerä lause: "Se on teollisesti valmistettu elintarvike, joka on jatkokäsitelty." Tuossa https://fi.wikipedia.org/wiki/Elintarvike sanotaan: "Ateria on tuotettu erilaisista elintarvikkeista."
Kylläpä ne suurelta osin on juurikin noita ABC:n keittiössä lämmitettyjä eineksiä. Niihin on sitten lisätty tarpeen mukaan sopiva pussikastike ja esikypsennettyjä pakstevihanneksia.
Mikähän sapuska oli Jämpsän ruostesellillä juurikin tuolla mainoksella eli itsetehtyä, niin oli nuorilla kassahenkilöillä "lievän" hämmästynyt ilme ja vastaukset olivat pelkkää änkytystä ku aloin tiedustella asiaa tyyliilä. "No mites ton ruuan teko oikein onnistuu, kun mä en osaa tollasta valmistaa, tuleeko siihen joku neuvomaan. Nii ja minkäslainen ryysis tuolla keittiössä oikein on sitte lounas-aikaan, ku muutama asiakas siellä tekee itselleen lounasta. Vielä herää kysymys, miten te huolehditte keittiöön tulevien asiakkaiden hygieniatasosta ettei tuotantovälineet ja raaka-aineet kontaminoidu ja mites paikallinen hygieniavalvontaa suorittava viranomainen tähän suhtautuu...." Nuorilla tytöillä oli enempi änkytystä, sitte toinen meni takahuoneesta hakemaan vakituisen duunarin, joka mut nähdessään heti sanoi, että jaa sinä taas täällä suutas soittamassa, älä ny viitti kiusata just alottaneita työntekijöitä....ja sain kaffeet ilmaseks...
Mummot kovasti vähenemään päin, ja leviääks noi vanhuuden taudit ruuan kautta, jos vaikka ei olekkaan ihan kypsäksi paistettu.
Täällä on nyt kohta miltei koko viimeinen sivu kiroiltu. Perustakaa uus gourmet-aihe missä vertaatte ABC:n ja Ikean tarjoiluja ja lihapullia mummonlihapulliin. Koitetaan täällä pysyä hyvissä pysähtymispaikoissa.