Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

RC-plasto

Viestiketju osiossa 'Pienoismallit, RC -harrastelaitteet' , aloittaja sytem, 5.5.2019.

 1. sytem

  sytem Kansalainen

  Liittynyt:
  5.12.2011
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  35
  Kun nyt edellisetkään projektit ei ole vielä lähelläkään valmistumista, on varmaan hyvä hetki pohtia seuraavaa. 2v juniorin plasto-kaivuria olen vähän katsellut että mitenkäs sitä voisi kivasti modata: [​IMG]
  https://www.plasto.fi/fi/lelut/ajoneuvot/telaketjukaivuri

  varovainen ajatus olisi käydä hakemassa toinen tuollainen projektiksi, koska eihän sitä nyt päivittäisessä käytössä olevaa konetta voi ottaa projektiksi. Tuohon saisi melko kivan oloisesti alarunkoon ajomoottorit molemmille teloille, toinen eturattaaseen, toinen takapäähän. Konepeiton alle jäisi tilaa akulle ja elektroniikalle.

  RC-laitteita kun ei taloudessa ole, niin olen ajatellut helpoimmaksi lähestymistavaksi ohjaukseen arduinot tämätyyppisellä radiolla: https://howtomechatronics.com/projects/diy-arduino-rc-transmitter/

  Moottoreiksi mulla olisi tyrkyllä pieniä vaihteistolla olevia steppereitä, nopeutta kun tuossa ei tulla juurikaan tarvimaan vaan vääntö olisi ratkaiseva.

  Myöskään kun rc-akkuja latureineen ei ole hyllyssä valmiina, sähkönsyötön osalta ajatus olisi tehdä tuosta 5V käyttöinen ja piilottaa johonkin sopivaan väliin normaalimarketista saatava usb-powerbank. Moisen lataamiseen kun ei liity erityisiä huolellisuusvaatimuksia, niin uskaltanee ojentaa juniorillekin ajoon, tosin katsotaan nyt että onko herralla ajokortti oikeaan kaivuriin taskussa ennen projektin valmistumista.

  Tuon kaivuupuomi näyttää kovasti epärealistiselta ja hankalalta rakentaa ohjattavaksi, joten ajatttelin raapaista sen pois kokonaan ja tehdä tilalle puskulevyn. Siinä riitttäisi todennäköisesti yksi servo sen nostoon ja laskuun, sen saisi piiloon tuonne eturungon sisään. Vähän vielä haussa että miten tuon tekisi, käytössä on 3D-printtereitä ja akryyliin/vaneriin kykenevä laseri, joten vaihtoehtoja on. Sit tulee toki kysymys että pitäiskö hakea vähän jotain reaalimaailman esikuvaa ja kääntää ajosuunta toisinpäin, niin että konepeitto ois ohjaamon ja puskulevyn välissä. Vai toteaako että ei tästä kuitenkaan oo lähellekkään minkään oikean koneen malli tulossa, ei merkitystä.


  Ajatus olisi tehdä modaukset mahdollisimman pitkälle niin että joku voi halutessaan samoista piirrustuksista ja koodista tehdä saman. Eli pelkän lopputuotteen ohella olisi ajatus opiskella työkaluja, etenkin 3D-mallinnusta Autodeskin Fusionilla nykyistä pidemmälle.
   
  • Tykkään Tykkään x 4

Jaa tämä sivu