Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Pystykauppa puunmyynti, kuka kustantaa metsäautotien kunnostuksen?

Viestiketju osiossa 'Sekalaista' , aloittaja tuulen, 8.1.2018.

 1. tuulen

  tuulen Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  6
  Otsikon kysymys?? Myyntisopimukseen haetaan hyväksyntää ja tilinumeroa kysytään nyt tammikuun alussa. Kuvio on hakattu joulukuun alkupuolella, maa ollut täysin sula ja märkä, painumia metsäautotiessä runsaasti, tien keskikohta ja pientareet nousseet. Maanjomistajan ajatuksena oli tänä talvena hakata toinen kuvio yleisen tien vierestä koska routa puuttuu ja pitkä metsäautotie on täysin uksityinen. Kenen piikkiin tie kunnostetaan.
  Yllätys loppiaisena oli suuri kun joulukuusivarkaiden jälkiä piti katsoa, pari hehtaaria oli aukkona, tukit viety, kuitu ja roskapuut pinossa tien vieressä.
   
 2. cardaani

  cardaani Mulkwisti
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  14.12.2011
  Viestejä:
  10 440
  Saadut tykkäykset:
  1 663
  Joku nyt ei täsmää. Myyntisopimukseen laitetaan nimi ennen hakkuuta. Sitten hakkuiden aloituksesta tulee vähintään ilmoitus.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 3
  • Huippu! Huippu! x 1
 3. tuulen

  tuulen Kansalainen

  Liittynyt:
  3.12.2011
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  6
  Hieroin puukauppoja vuosi sitten 16-17 vuodenvaihteessa, hommaa hoiti metsänhoitoyhdistys. Kaupat jäi tekemättä. Myin koko metsätilan tyttärelle. Viime joulukuussa (2017) metsänhoitoyhdistys kysyi uudelta omistajalta Y-tunnusta kun ei ollut löytynyt. (käytetty etunimi ei ensimmäinen nimi, numero löytyi)

  Homma puitten osalta ok. kait niistä joku jotain maksaa kun tilinumeroakin on jo kuulema kysytty. On metsänhoitoyhdistys ollut aktiivinen, ei moitetta.

  Mutta käytäntö metsäautotien korjauksessa, kuka kustantaa yleensä?

  Puukauppa oli todella tänä talvena tarkoitus toteuttaa eri kuviolla yleisen tien varressa koska pitkän metsäautotien kestävyyttä roudattomalla kelillä pelättiin.
   
 4. cardaani

  cardaani Mulkwisti
  KK Plus pack

  Liittynyt:
  14.12.2011
  Viestejä:
  10 440
  Saadut tykkäykset:
  1 663
  Ilmeisesti kyseessä on ollut mhy:n korjuupalvelu, tai mhy:lle myyntitoimeksianto. Kummassakin tapauksessa mhy:n korjuuesimies vastaa korjuusta ja valvoo sitä. Vaatimukset tien vahingoista tulee esittää hänelle.
   
  • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 5. oh1hih

  oh1hih Bonkin haalaaja
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  1.12.2015
  Viestejä:
  2 891
  Saadut tykkäykset:
  401
  Metsäautotie on yksityistie siinä missä muutkin, riippuu siis siitä mitä asianomaiset tieosakkaat ovat sopineet. Puunajo on tien tavanomaistä käyttöä, josko painorajoituksia ei ole asetettu ja kelirikosta varoitettu niin kovin vahvoilla ei ole korvauksia hakiessaan.
   
 6. LPR

  LPR Kytöstelijä
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  27.3.2013
  Viestejä:
  2 664
  Saadut tykkäykset:
  405
  Mulle on ostaja metsäyhtiö aina kunnostanut tien hakkuiden jälkeen, mikäli korjattavaa on ollut. Tai siis kustantanut murskeet ym. ja konetöistä olen laskuttanut yhtiötä käytetyistä tunneista. Lisäksi lanauksista hakkuiden jälkeen laskun olen yhtiölle laittanut, vaikkei tiessä varsinaisesti vikaa ole ollutkaan. Samoin hakkuiden aikasista lumitöistä. Ei ole koskaan ollut mitään epäselvää, hyvin on yhtiön kanssa tieasiat sujunut. Liekö asiaan vaikuttaa pitkäaikainen asiakassuhde saman yhtiön kanssa, vai onko käytäntö sama kaikille.
   
 7. Tunkki

  Tunkki Kansalainen
  KK Plus ADpack

  Liittynyt:
  6.2.2012
  Viestejä:
  3 113
  Saadut tykkäykset:
  470
  Ite oon sitä mieltä että jos on myynyt puut kantavan tien varrelta niin hinta on ollut sen mukanen. Jos tie ei olekaan ollut kantava niin sitten pitää palata kohtaan alku.

  Itekki olen saanut mursketta yli sovitun mehtäyhtiöltä mutta sopimus on silloin perustunut realiteettiin ja goodwillia on tullut vaan seuraavien kauppojen onnistumisen vuoks
   

Jaa tämä sivu