Tiedote paa.li tiedottaa

Viestiketju:
Tiedote paa.li tiedottaa

borg

administi
Ylläpitäjä
Liittynyt
18 Huhtikuu 2011
Viestit
38,725
Paa.li on huoltotilassa jonkin aikaa. Sivusto sanoo optimistisesti "muutaman minuutin", mutta se ei ihan riitä

Mitään ei ole rikki. Kuvat pelaavat, mutta uusia ei voi tallentaa huoltotilan aikana.

Otan tietokannasta kopion, siksi hetken seisautus.
 
Olin just kirjautuneena. Onneksi ehdin varmaan minuuttia aiemmin suorittaa toimenpiteet :D

Kiva kello!
 
Viimeksi muokattu:
Huoltokatko loppuu viimeistään 01:00. Pitää ottaa huomenna uusiksi, ellei nyt onnistu.
 
Ihan itte olen huomannut, että siinä kohti on kipuraja työviikolla.
 
Paa.li on taas täysin toiminnassa.

Operaatiota pitää yrittää uudemman kerran myöhemmin. Tarkoitus oli siirtää palvelimelta toiselle, mutta jostakin syystä tällä kertaa tuli komplikaatioita siirretyn palvelun pystyyn nousemisessa. Pitää selvitellä, mistä voisi johtua.
 
Tänään jälleen paaliin kirjautuminen estyy klo 16:30 eteenpäin. Laitan huoltotilan päälle.
 
No kiva ku etukäteen kerrot. Tosin tänäpä ei ittellä ole kuvatuksia laitella kylläkään.
 
Pitää koittaa välttää totaaliylläreitä, jos suinkin mahdollista.
 
Paali on toistaiseksi huoltotilassa, kunnes ongelma selviää. Kaikki kuvat siis toimivat, mutta palveluun ei voi kirjautua tai lisätä uusia kuvia.

Syy tähän on se, että omatoiminen sivuston siirto palvelimelta toiselle tökkää aina oudosti virheilmoitukseen samassa kohdassa. Tällä hetkellä tietokannan tuonti on tutkittavana FastCometin tuessa. Koska paali on siirtymässä palvelimelta toiselle, en voi kytkeä huoltotilaa pois päältä, ennen kuin siirto on onnistuneesti tehty. Muuten kaikki tietokannan kopioinnin jälkeen lisättävät kuvat katoavat.
 
Paa.li:n tietokantaongelman syy on selvinnyt ja seuraavaksi tarvitaan ohjelmistopäivitys. Pitä vielä kartoittaa, onko sillä vaikutusta johonkin muuhun.
 
Paa.li on jälleen toiminnassa vanhoille käyttäjille. Palvelin on vaihdettu ja nyt vihon viimein sen pitäisi olla sellainen "jota mää olen aina halunnut".

Kunnes toisin todetaan.

Uusien käyttäjien rekisteröitymisen sähköpostitse tapahtuva varmistus vaatii vielä hieman säätöä. Toistaiseksi en suosittele liittymään. Posti voi kadota tai päätyä roskapostiin.
 
Kuut ..... Joha tuo pikkasen pitkään yleisesti ottain ( vaikkakin kaikkiaan kohtuu lyhyen aikaa ) oliki "huollossa "
 
Vua taisinpa laittaa uuven photobucektin liittymän itsellein, kun paali oli kyljellään.
 
Eihän ton siirron kait periaattees pitäny olla ku muutaman tunnin homma, mut sit niitte tietokantayhteensopivuusropleemien takia venys reippaaseen vuorokauteen, vaiko vajaaseen kahteen ??
 
Kyllä. Uuden virtuaalipalvelimen tietokantamoottori, eli MySQL piti päivittää. Samaan syssyyn sattui pari aika paskaa työpäivää ja nyt perjantai-iltana oli vähän veto poissa. Aloin olla säätökunnossa vasta puolen yön maissa.

Nyt kaikki toimii ja uusien käyttäjien sähköpostivahvistuksenkin pitäisi pelata varmemmin kuin koskaan ennen. (roskapostiin joutuminen on erittäin epätodennäköistä, koska kaikki varmenteet ovat reilassa).

Tämän jälkeen ei ole tiedossa tarvetta vaihtaa palvelinta. Paa.li oli viime keväästä asti jaetulla palvelimella, samalla kuin missä Konekansa vielä on. Hankin sitten virtuaalipalvelimen A2 Hostingilta, mutta en ollut tyytyväinen sen toimintaan. Jonkinlainen epämääräinen epäilys vaivasi koko ajan, joten jatkoin vielä paremman etsintää. Nyt paa.li on FastCometin virtuaalipalvelimella Frankfurtissa. FC on yhden vertailun mukaan paras hosting noin kolmesta tuhannesta eri firmasta. Uskokoon ken haluaa, mutta ei se arvosana ihan pielessä ole tähänastisen perusteella.
 
Jokin asetus on vielä erilainen kuin ennen. Toistaiseksi tiedostojen lähettäminen keskeytyy virheilmoitukseen.

Asiaa tutkiskellaan.
 
Takaisin
Ylös