Tiedote Päivityksiä keväällä 2020, foorumi on nyt siirretty Suomeen

Viestiketju:
Tiedote Päivityksiä keväällä 2020, foorumi on nyt siirretty Suomeen

borg

administi
Ylläpitäjä
Liittynyt
18 Huhtikuu 2011
Viestit
38,725
Aiemmin tässä viestiketjussa mainittu päivitysten sarja alkaa lähiaikoina ja on itse asiassa jo tekeillä, uuden palvelimen pystyttäminen on parasta aikaa meneillään.

Lähiaikoina siirretään tämä foorumi ja muut sivustot nykyiseltä palvelimelta Frankfurtista uudelle palvelimelle Tuusulaan. Muutos tapahtunee ennen maaliskuun alkua jonakin yönä tai iltapäivänä. Ilmoitan tarkemmin kun ajankohta on sovittu. Se voi olla piankin.

Muutoksella haetaan kasvunvaraa ilman suuria kustannuksia ja samalla saataneen jopa suorituskykyisempi palvelin kuin ennen.

Joillekin foorumeille ei voi ladata kuvia. Konekansassa niitä on jo kymmeniä tuhansia ja muutoksella muun muassa varmistetaan, ettei perälauta levytilan suhteen tule vastaan.
 
Hyvä, että kehitys kehittyy. Toivottavasti ei tarvii taas opetella koko foorumin käyttöä uudestaan.
 
Tässä vaiheessa foorumin ohjelmisto ei vielä vaihdu, mutta tulossa on sekin muutos. En usko, että kakkosversio on valtavan erilainen käyttää.
 
server.jpg

Backuppia varten on 1TB levyä Saksassa, palvelin on Suomessa. :) Ei sama kulo yllä molempiin. Tai sitten se on ISO.
 
Paukepaivat.net on nyt uudella palvelimella.
 
Paukepaivat.net on nyt uudella palvelimella.
Toivottavasti ominaisuudet ja koko historiikki myös tallessa ......
Jotenkin hieman epäilevästi näihin vaan sattumalta suhtaudun ...... ( Paa.li = hitoks kuvia, jotka oli vaan siellä tallennettuna ( DORSET reissu 2013, 555kpl kuvia ) ja muita, viesteihin linkattuna, myös muille foorumeille, Englannin Nuffifoorumillekkin )
 
Life is hard
and then you fucking die.

Tää on tämmöistä, ei ole kehumista, mutta tällä on vaan nyt pärjättävä. :tongue-042:
 
Paukepäivät on kyllä sitkeä kuin voikukka. Sivusto lienee siirretty jo ainakin viisi kertaa tai jotain sinnepäin. Vielä se mennä kröhittää.
 
^^ Ehkä jotain olis aiemmin voinut tehdä vähän toisin.......
Mutta niistä lie jotain opittu ?
 
No sanotaanko, että Chevereton koodaaja olisi voinut tehdä virheetöntä koodia, mutta kun ei tehnyt. Sitten kun paa.li sekosi, niin antoi ymmärtää, ettei vika ole softassa, vaan muualla. Kun viimein myönsi julkisesti, että ohjelmistossa on vikaa, niin lupasi tehdä skriptin, jolla viallisen tietokannan voi korjata. Ei kuitenkaan sitä tehnyt, vaan lukuisten sähköpostien ja viikkojen päästä antoi minun pitää tunkkini ihan omanani. Tällä välin (kuukausia) oli kulunut jo niin kauan aikaa virheen ilmenemisestä, ettei backuppeja enää ollut.

Ilman paalia Anssin hankkima palvelintila wmhostilla olisi tullut täyteen, eikä sekään ollut oikein hyvä skenaario.

Virheitä sattuu. Niihin voi pyrkiä varautumaan, mutta aina se ei onnistu.
 
Se tässä on nähty, että johonkin muualle kuin foorumin viesteihin tallennetut kuvat pyrkii arotuuli viemään. Kohtapuoliin toteutettava foorumin siirto tähtää siihen, että kuville löytyy tilaa niin pitkään kuin on tarvis. 10 teraa on ensimmäinen hidaste, muttei raja.
 
Kyllähän tällaisessa, jossa foorumisofta hieman harmonisoi kuvien kokoa inhimilliseksi niin kymppiteraan mahtuu monta otosta..
Tuossa juurikin yhden varmuuskopio-ongelman kanssa painittiin, kun kamerasta siirrettyjen kuvien kokoluokka oli niin suuri kuin sen hetkinen kamera on antanut myöden ja niitä kuvia oli karvan alle 700 gigaa....oli siellä joukossa kyllä videoitakin muutama, mutta kuvia on likemmäs 50 000 kpl...eli digikuvaamisen haittapuolia....
 
Kuvien pakkaaminen pienemmäksi on järkevää paitsi tilankäytön, myös tietoliikenteen sujuvuuden kannalta. Jos sivusto tallentaisi kuvat sellaisenaan, voisi niiden latautuminen selaimessa kestää maailman tappiin ja viedä käyttäjien hermot.

Pitää vain haarukoida järkevä keskitie. Nykyinen on aika passeli, mutta hieman kompressiota voisi jatkossa vähentääkin, kun tila ei ole rajoituksena. Nytkään varsinaista ongelmaa ei vielä ole ollut, 160 gigan levytilasta on ollut käytössä hieman yli 40%.
 
Tämähän taas vaihteeksi tökki tuossa hetki sitten niin kuin protestiksi moiselle.
 
Sitäkös se oli? Mä luulin, että se tökkijä oli Telia.
 
Jusapella oli myös töksimistä, mutta itse en ole huomannut dna:n yhteyksillä. Seurannan mukaan toimii okei atlantin molemmin puolin. Telia kuulostaisi hyvältä syntipukilta tähän.
 
Juu muut sivut mullakin rulettaa, tää on tökkinyt täs tunnin aikana 3-4krt..... Ja elisan liittymä mullakin .....
 
mä voin aina käydä vähän säätämässä :kaluja:kun Tuusulan ohi ajan :)
 
Takaisin
Ylös