OL3 käynnistyslupahakemus sisällä

Viestiketju:
OL3 käynnistyslupahakemus sisällä

Kantaverkon taajuus kyykkäsi 49.6 hertziin eli nähtävästi laitoskatkaisija paukahti täydeltä teholta auki.
millasia taikoja tollasessa _katkaisijassa_ tehdään? Vitun nopeasti tapahtuva kontaktien irrotus sopivassa kaasussa ja jotain muuta?

muille:
ei meinaan oo ihan trivaalia katkaista tollasia virtoja. Jos ton tekee väärin niin syntyy valokaari ja hetken päästä katkaisija on entinen.... tai tossa varmaan aina syntyy valokaari, mutta sitä jotenkkin hallitaan ja sammutetaan jotenkin. Mää en tiiä, mut ihmettelen kovinkin suuresti.
 
Eräs firma teki koteloita kytkimille ja niihin ainakin tuli helium sisään.

Vähän pienemmissä voidaan valokaari puhaltaa paineilmalla poikki.
 
Lie aika tämäkkä katkaisija.... 1600 MW tai enemmän kun pitää nakkasta poikki. Mut eikö lie testattu koekäyttövaiheessa.
 
Ei kannata turhissa toiveissa elää. Kyllähän tuossa ensimmäisessäkin verkkoon kytkemisessä muistaakseni pieni viive oli.
Oli juu pieniä viiveitä, periaatteessa jopa jokusia vuosia......
Mut nyt ei lie ongelmat olevan ihan sen tason luokassa, mitä silloin ovat olleet....
 
Nyt on arviona, että huomenna, tiistaina illalla kuuden aikaan palaisi verkkoon.
Screenshot_20231120_233921_Firefox.jpg


TVO:n sivuilla on vielä tiedotteessa tuo puoliltapäivin.
 
Oli juu pieniä viiveitä, periaatteessa jopa jokusia vuosia......
Mut nyt ei lie ongelmat olevan ihan sen tason luokassa, mitä silloin ovat olleet....
Kohtahan se puppugeneraattori alkaa sylkemään tiedotteita miksi aina päivällä viivästyy...
 
Kumma etteivät ole päivittäneet.
Eipähän sinne alkuun päivitetty edes sitä, että on pysähtynyt. Muista uutislähteistä tuli tuo tieto julkisuuteen. Ei ole kovin avointa tuon yrityksen tiedotuspolitiikka, mikäli jotain negatiivista pitäisi kertoa.
 
Ihan hyvä muistutus taas, että kuinka haavoittuvainen meidän energiatuotanto ja energiaverkko on. Pohjanmerellä kun vaurioituu ensi talvena muutama sähkönsiirtokaapeli ja pelikaani menee pariin turbiiniin, niin jopa on lystiä.
 
Eikös siellö Viron ja Suomen välisessä kaapelissa yllättäen ollut vikaa just samaan aikaan kuin Olkiluodossa? Eivät vissiin vaan riittävän isoa bugia osanneet tällä kertaa tehdä.
 
Suuret yksiköt on huonoja liian dominoivan asemansa takia niin turvallisuuden, kuin pörssihintojen näkökulmista.
 
Auttaisi kummasti, jos olisi kahdella turpiinilla. OL1/2:kin tilattiin Forsmarkin sisarlaitoksistaan poiketen yhdellä koneella.
 
"Tutkimuksissa syyksi paljastui vikaantunut generaattorin jäähdytysjärjestelmän lämpötilamittaus"

Ylivoimalaitoksessa en ole koskaan edes käynyt, mutta yleensä teollisuudessa nuo lukitsevat tai alasajavat mittaukset toimii 2/3 periaatteella. Eli on kolme lämpötilamittausta joista kahden täytyy mennä lukitusrajalle tai yhden hajota ja toisen mennä lukitusrajalle, jolloin alasajo tapahtuu. Kenttälaitteista jos pidetään huolta, tämäntyyppiset vahinkoalasajot on melko harvinaisia, joku voisi sanoa juuri tässä tapauksessa mahdottomia.

Vai onko genun turva-automaatio sitten rakennettu ihan eri periaattein, tyylillä yksi lämpötilamittaus ja se kun hajoaa ajetaan laitos alas.
 
Suuret yksiköt on huonoja liian dominoivan asemansa takia niin turvallisuuden, kuin pörssihintojen näkökulmista.
Nii in, jossei Matti Vanhaset jne vihertäjät olisi pistänyt niin perkeleesti ydinvoimarakentamista vastaan niin olkiluodossa olisi varmaankin tänäpäivänä OL3 ja OL4 teholuokassa reilu 1000MW pala, vai mitä @refy veikkaat, lie olisi ollut melko mahdollinen historiankulku?

..vaankun lupaa oli pirun hankala saada ni oli ikäänkuin miltei pakko tehdä juuri niin iso kuin vaan kukaan suostui yrittämään.. ja yrittämiseksi meinasi jäädäkkin.
 
Takaisin
Ylös