Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Mitäs tänään syötäisiin... eli kotikokkien juttuja ja reseptejä

Viestiketju osiossa 'Sekalaista' , aloittaja MTZ-50, 3.3.2012.

  1. MTZ-50

    MTZ-50 Kansalainen

    Liittynyt:
    7.1.2012
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sivuleikkurithan pysyy jokahisen konekansalaisen hyppysissä, mutta mites keittöveitset? :ruokaa:

    Tuli vaa mieleen kysäistä, kun itte olen aika intohimoinen ruuanlaittaja ja herkuttelija. Tän päivän reseptissä ei ole paljon kehumista: makaroonilaatikon kypsymistä ootellessa tässä kirjoittelen... Huomena on sunnutai ja herkuttelupäivä taas. Aattelin tehä yrttimaustettuja hirvenfilepihvejä ja kermaiset valkosipuliperunat.

    Laittaiskohan nokkoset sinne kermaperunojen joukkoon vai sekoittaisko pihvien leivitysjauhoihin? Hmmm...:raaps:
     
  2. Ultimate Welder

    Ultimate Welder Satulapummi
    KK Plus pack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    22 992
    Saadut tykkäykset:
    6 230
    Tortilloihin jauhelihaa just paistelen, samalla jäävuorisalaatin, sipulien, tomaattien silppuamista....
     
  3. aaretti

    aaretti Käy hitaalla
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    981
    Makaroonomössö on "erikoisuuteni", myös lasten suuri herkku! Keitetään makaroonit suolavedessä, ruskistetaan jauhelihat pannulla, mausteeksi reilusti jauhelihamaustetta ja valkosipulia. Sekoitetaan keskenään ja tarjoillaan kuumana! Bon appetit!

    Muuten en juuri kokkaile :D
     
  4. mf25

    mf25 Kansalainen
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    2.12.2011
    Viestejä:
    1 271
    Saadut tykkäykset:
    180
    Nötkötti...siis sika-nauta säilyke korvaa hyvin jauhelihan..ihan tukevaa muonaa, ja hyvää kans...

    K
     
  5. Spama Melebuzor

    Spama Melebuzor Kansalainen

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hapankaalta pataan jotain 200 grammaa, riippuu tietenkin syömämiehestä paljonko hän jaksaa. Sekaan laitetaan ohuiksi viipaleiksi leikattuja, käristettyjä bratwurst-makkaroita, paketti pilkottua ja käristettyä ameriikan pekonia, silputtua sipulia, 2 valkosipulin kynttä. Liemeksi nokare lihaliemikuutiota, 1 dl valkoviiniä ja 1,5 dl vettä. Nesteen kanssa saa olla tarkkana ettei padasta tule liian vetistä. Lisäksi pataan pannaan hieman mustapippuria, hunajaa, meiramia, basilikaa. Suolaa tarpeen mukaan. Uunissa 200 astetta noin 1 tunti. Nautitaan tumman oluen ja ruisleivän kera.
     
  6. borg

    borg administi
    Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    18.4.2011
    Viestejä:
    24 410
    Saadut tykkäykset:
    4 469
    :kuola: ...laihduta sitten tässä.
     
  7. MTZ-50

    MTZ-50 Kansalainen

    Liittynyt:
    7.1.2012
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee kokeiltavaksi.

    Itte kun en ole erikoisemmin kaalin ystävä, mietin täs myös vaihtoehtoa hapankaalille. Noilla lisukkeilla saattaa kyllä kaalikin mennä :). Kuhan nyt ensin kokeilee alkuperäistä versiota. Kesäkurpitsaa saattas kokeilla vaihtoehtona. Mikäs muu vihannes siinä vois tulla kysymykseen?

    Ei kais se kenenkään laihis siitä romutu, jos joskus vähän käristelee pekonia ja bratwursteja? ;)
     
  8. Spama Melebuzor

    Spama Melebuzor Kansalainen

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole muulla vihanneksella kokeillut kuin hapankaalella, senhän voisi korvata periaatteessa millä tahansa uuniin sopivalla kasviksella. Tuollaisia pataruokia voinee muunnella aika monella lailla, mielikuvitus vain rajana. Jonkinlaisia karjalanpaisti-muunnelmia on tullut joskus väännettyä lantusta, porkkanoista ja liemeksi punaviiniä.
     
  9. olliki

    olliki Kansalainen

    Liittynyt:
    16.1.2012
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    29
    Yksi ehdottomia suosikkejani on virolainen Mulgi-maakunnan perinneruoka "Mulgikapsad".
    Valmistus: Laitetaan kattilaan hapankaalia, kokonaisia ohrasuurimoita ja rasvaista sianlihaa paloina. Keitetään kunnes ohrat ovat pehmenneet ja liha suunnilleen atomeina ja lisätään suolaa maun mukaan. On verratonta dieettiruokaa keitettyjen perunoitten ja aidon ruisleivän kera.
     
  10. arv

    arv Kansalainen

    Liittynyt:
    4.12.2011
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    351
    Olisko mun versio tästä sitten juhlamössö? Muuten sama mutta suolaveteen lisäksi lihaliemikuutio ja sekoitettaessa muutama palanen Koskenlaskija-sulatejuustoa sekaan.
     
  11. MTZ-50

    MTZ-50 Kansalainen

    Liittynyt:
    7.1.2012
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tääkin nyt sitten vuorokaudenaika syödä lämmintä täyspainoista ruokaa... eiku siis pikku iltapala ennen maate menoa :D
    Hirvipataa, jossa on kutakuinkin yhtä paljon paino-osina sipulia, makaroonia, papuja ja hirvenlihaa. Roimaus tabascoa ja mitälie ripekset merisuolaa. Vettä se tuo tarviaa sen kaksi neljän desin papupurkillista ja parisataa grammaa voita ensin pataan ruskistaa ne hirvenlihat. Sipuli on makuasia. Tulee aika eri makuista, jos sipulit ruskistaa ja paahtaa lihojen kans voissa, tai sitten lisää viimeks ja on raakasipulirouhetta/silppua. Edellisen kerran oli raakoja - tällä kertaa paahdettuja sipuleita.
     
  12. jusape

    jusape Mr Horsepower
    KK Plus ADpack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    50 638
    Saadut tykkäykset:
    3 947
    Raaka sipuli (silppu) on ihan hyvää sapuskan joukossa.....
    Varsinkin papusopan päällä....
     
  13. Ultimate Welder

    Ultimate Welder Satulapummi
    KK Plus pack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    22 992
    Saadut tykkäykset:
    6 230
    Just pukkasin uuniin soppelin satsin fajita-maustettua makaroonilootaa, satsiin kuuluu 1,5kg makaroonia ja kilo jauhelihaa..röyh...
     
  14. topik

    topik Väsyttää
    Betatester NoAd

    Liittynyt:
    2.12.2011
    Viestejä:
    5 845
    Saadut tykkäykset:
    906
    Sellainen kinkun paistopussi, pieni. Kuoritaan porkkanoita, lanttua, sipulia ja perunaa, laitetaan pussiin sellaisina reiluina lohkoina , päällimmäiseksi possun kyljyksiä ja mausteita maun mukaan.. Uuni 175 asteeseen pussi kiinni ja uuniin. Määrät syöjien mukaan. Kaikki kypsyy ja mehustuu syötäviksi suurin piirtein yhtäaikaa.
     
  15. borg

    borg administi
    Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    18.4.2011
    Viestejä:
    24 410
    Saadut tykkäykset:
    4 469
    Minullahan oli sitä venäläisen keittiön herkkua: suolaheinää... Kinkun jämiä löytyi myös ja tuulikaapissa oli näköjään kaali, kun ei jääkaappiin ollut mahtunut.

    :matikka: No siitä sitten tekemään kokeellista ruokaa, kun joku kertoi, että suolaheinä sopii kaaliruokien lisukkeeksi. Ensin rasvaa pannulle ja suolaheinää kärvennykseen pari kukkuraa ruokalusikallista.

    Silmiä melkein alkoi kirvelemään :tongue-042:, joten piti laittaa liesituuletin päälle. Kinkun silppua sekaan ja kaalia juustohöylällä louhittuna.

    kaalimözzövä.jpg

    Sitten kierittelin ja pyörittelin kuumalla levyllä aikansa. Joukkoon vettä ja kasvisfondikikkare. Paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkoripulirouhetta, yrttimaustetta ja pippuria sähkökäyttöisestä teknomyllystä. Annoin muhia pitkään hiljaa pulputellen. Satsista tuli vähän suolaista, kun fondipalassa oli suolaa aika tavalla, eikä vettä tullut puolta litraa. No lopussa laitoin ruokakermaa joukkoon, että suolaisuus vähän taittuisi.

    Ihan syötävää siitä tuli, riisin kanssa mutustin. :homer: Eikä maistunut joulukinkulle.
     
  16. Ultimate Welder

    Ultimate Welder Satulapummi
    KK Plus pack Betatester NoAd

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    22 992
    Saadut tykkäykset:
    6 230
    Minä mässytän aika paljon porkkanaa kun pottu ei oikein elimistölle sovi, semmonen puoli kiloa porkkanoita kuorittuina ja pätkittynä kiehumaan, keitetään pehmeiksi ja kanelia porkkanoitten päälle, kastikkeeksi possun suikalelihaa tai jauhelihaa pannulla ruskistaen, sekaan maustettua ruokakermaa, mustapekka tai sinihomejuusto makuna..nam.On helppoa.
     
  17. Ferkuman

    Ferkuman Pientilallinen.

    Liittynyt:
    23.12.2011
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    72
  18. Wolfman

    Wolfman Kansalainen

    Liittynyt:
    12.11.2013
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ai tällänenkin ketju löytyy...

    Elukan spoileriwokkirehusotku:
    Broilerin fileeleikkeitä paketti kuutioituna suupalakokoon (2-3cm kanttiinsa) pannulle ja kun saavat vähän väriä niin pussillinen Thai Wokki vihanneksia perään. Hetken kypsennyksen jälkeen tomaattipyreetä puolituubia ja reilu puoli desiä makeaa chilikastiketta sekaan, lopputulos on vähän "kokkareista" joten vettä senverran että soosi tasoittuu mutta ei yhtään enempää ja aurajuustomuruaa mausta riippuen neljännes-puolipussia. Sekaan voi työntää juustoraasteenjämät joilla viimeinen käyttöpäivä lähestyy uhkaavasti, herkkusieniä pilkottuna tai muuta vastaavaa mitä sattuu olemaan. Yrttejä ja muita mausteita sitten maun mukaan mutta varsinkin jos käyttää marinoituja/pintamaustettuja broilereita ei välttämättä tarvitse mitään lisämaustetta (paitsi tietysti chiliä ;) ).

    Tuohon EI käy ketchuppi, ihan liian lirua. Paksu tomaattimurska sopii jos sellaista löytää mutta useimmat ovat liian lirua tavaraa. Tavoitteena on pataruoka, ei keitto. Ja siitä Thai Wokkirehupussista kannattaa ne pitkät pavut pätkiä niin että mahtuvat kerralla suuhun.

    Muitakin vastaavia rehupusseja voi käyttää (Classic Wok pussissa kukkakaalit ainakin pitää pilkkoa reilusti pienemmiksi ennen kokkausta).

    Valmiin rehupussin sijaan voi tietysti käyttää tuoretavaraa, ohutta suikaletta riittävän pienenä.
     
  19. romunisti

    romunisti Kansalainen

    Liittynyt:
    26.1.2014
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    13
    Paloitellaan pupujussi pieniksi paloiksi ja ruskistetaan lihat pannulla kevyesti , sitten pataan lanttupalojen,maustepippurien,parin laakeriliuskan ja teelusikallisen suolaa kera. Sitten pataan ja vettä sen verran , että lihat ym. menee uppeluksiin ja kansi päälle. Lämpöä n. 110 astetta ja paistoaika 3-4 tuntia ja sitten se onkin harashoo ja maistuu vaikka abessinian keisarillekin.
     
  20. harriveikko

    harriveikko Kansalainen

    Liittynyt:
    16.1.2015
    Viestejä:
    4 271
    Saadut tykkäykset:
    89
    Laitoin uuniin,siis alakerran takan pesään karjalanpaistin,on sitten huomen aamuna valmis.Tälläi aina joskus lihoja kypsytelly,ensin pesällinen puita ja sit pata niinkun hiillokselle.
     

Jaa tämä sivu