Mitäs tänään syötäisiin... eli kotikokkien juttuja ja reseptejä

Viestiketju:
Mitäs tänään syötäisiin... eli kotikokkien juttuja ja reseptejä

MTZ-50

Kansalainen
Liittynyt
7 Tammikuu 2012
Viestit
283
Sivuleikkurithan pysyy jokahisen konekansalaisen hyppysissä, mutta mites keittöveitset? :ruokaa:

Tuli vaa mieleen kysäistä, kun itte olen aika intohimoinen ruuanlaittaja ja herkuttelija. Tän päivän reseptissä ei ole paljon kehumista: makaroonilaatikon kypsymistä ootellessa tässä kirjoittelen... Huomena on sunnutai ja herkuttelupäivä taas. Aattelin tehä yrttimaustettuja hirvenfilepihvejä ja kermaiset valkosipuliperunat.

Laittaiskohan nokkoset sinne kermaperunojen joukkoon vai sekoittaisko pihvien leivitysjauhoihin? Hmmm...:raaps:
 
Tortilloihin jauhelihaa just paistelen, samalla jäävuorisalaatin, sipulien, tomaattien silppuamista....
 
Makaroonomössö on "erikoisuuteni", myös lasten suuri herkku! Keitetään makaroonit suolavedessä, ruskistetaan jauhelihat pannulla, mausteeksi reilusti jauhelihamaustetta ja valkosipulia. Sekoitetaan keskenään ja tarjoillaan kuumana! Bon appetit!

Muuten en juuri kokkaile :D
 
Nötkötti...siis sika-nauta säilyke korvaa hyvin jauhelihan..ihan tukevaa muonaa, ja hyvää kans...

K
 
Hapankaalta pataan jotain 200 grammaa, riippuu tietenkin syömämiehestä paljonko hän jaksaa. Sekaan laitetaan ohuiksi viipaleiksi leikattuja, käristettyjä bratwurst-makkaroita, paketti pilkottua ja käristettyä ameriikan pekonia, silputtua sipulia, 2 valkosipulin kynttä. Liemeksi nokare lihaliemikuutiota, 1 dl valkoviiniä ja 1,5 dl vettä. Nesteen kanssa saa olla tarkkana ettei padasta tule liian vetistä. Lisäksi pataan pannaan hieman mustapippuria, hunajaa, meiramia, basilikaa. Suolaa tarpeen mukaan. Uunissa 200 astetta noin 1 tunti. Nautitaan tumman oluen ja ruisleivän kera.
 
Hapankaalta pataan jotain 200 grammaa, riippuu tietenkin syömämiehestä paljonko hän jaksaa. Sekaan laitetaan ohuiksi viipaleiksi leikattuja, käristettyjä bratwurst-makkaroita, paketti pilkottua ja käristettyä ameriikan pekonia, silputtua sipulia, 2 valkosipulin kynttä. Liemeksi nokare lihaliemikuutiota, 1 dl valkoviiniä ja 1,5 dl vettä. Nesteen kanssa saa olla tarkkana ettei padasta tule liian vetistä. Lisäksi pataan pannaan hieman mustapippuria, hunajaa, meiramia, basilikaa. Suolaa tarpeen mukaan. Uunissa 200 astetta noin 1 tunti. Nautitaan tumman oluen ja ruisleivän kera.
Menee kokeiltavaksi.

Itte kun en ole erikoisemmin kaalin ystävä, mietin täs myös vaihtoehtoa hapankaalille. Noilla lisukkeilla saattaa kyllä kaalikin mennä :). Kuhan nyt ensin kokeilee alkuperäistä versiota. Kesäkurpitsaa saattas kokeilla vaihtoehtona. Mikäs muu vihannes siinä vois tulla kysymykseen?

Ei kais se kenenkään laihis siitä romutu, jos joskus vähän käristelee pekonia ja bratwursteja? ;)
 
En ole muulla vihanneksella kokeillut kuin hapankaalella, senhän voisi korvata periaatteessa millä tahansa uuniin sopivalla kasviksella. Tuollaisia pataruokia voinee muunnella aika monella lailla, mielikuvitus vain rajana. Jonkinlaisia karjalanpaisti-muunnelmia on tullut joskus väännettyä lantusta, porkkanoista ja liemeksi punaviiniä.
 
Yksi ehdottomia suosikkejani on virolainen Mulgi-maakunnan perinneruoka "Mulgikapsad".
Valmistus: Laitetaan kattilaan hapankaalia, kokonaisia ohrasuurimoita ja rasvaista sianlihaa paloina. Keitetään kunnes ohrat ovat pehmenneet ja liha suunnilleen atomeina ja lisätään suolaa maun mukaan. On verratonta dieettiruokaa keitettyjen perunoitten ja aidon ruisleivän kera.
 
Makaroonomössö on "erikoisuuteni", myös lasten suuri herkku! Keitetään makaroonit suolavedessä, ruskistetaan jauhelihat pannulla, mausteeksi reilusti jauhelihamaustetta ja valkosipulia. Sekoitetaan keskenään ja tarjoillaan kuumana! Bon appetit!

Muuten en juuri kokkaile :D

Olisko mun versio tästä sitten juhlamössö? Muuten sama mutta suolaveteen lisäksi lihaliemikuutio ja sekoitettaessa muutama palanen Koskenlaskija-sulatejuustoa sekaan.
 
On tääkin nyt sitten vuorokaudenaika syödä lämmintä täyspainoista ruokaa... eiku siis pikku iltapala ennen maate menoa :D
Hirvipataa, jossa on kutakuinkin yhtä paljon paino-osina sipulia, makaroonia, papuja ja hirvenlihaa. Roimaus tabascoa ja mitälie ripekset merisuolaa. Vettä se tuo tarviaa sen kaksi neljän desin papupurkillista ja parisataa grammaa voita ensin pataan ruskistaa ne hirvenlihat. Sipuli on makuasia. Tulee aika eri makuista, jos sipulit ruskistaa ja paahtaa lihojen kans voissa, tai sitten lisää viimeks ja on raakasipulirouhetta/silppua. Edellisen kerran oli raakoja - tällä kertaa paahdettuja sipuleita.
 
Raaka sipuli (silppu) on ihan hyvää sapuskan joukossa.....
Varsinkin papusopan päällä....
 
Just pukkasin uuniin soppelin satsin fajita-maustettua makaroonilootaa, satsiin kuuluu 1,5kg makaroonia ja kilo jauhelihaa..röyh...
 
Sellainen kinkun paistopussi, pieni. Kuoritaan porkkanoita, lanttua, sipulia ja perunaa, laitetaan pussiin sellaisina reiluina lohkoina , päällimmäiseksi possun kyljyksiä ja mausteita maun mukaan.. Uuni 175 asteeseen pussi kiinni ja uuniin. Määrät syöjien mukaan. Kaikki kypsyy ja mehustuu syötäviksi suurin piirtein yhtäaikaa.
 
Minullahan oli sitä venäläisen keittiön herkkua: suolaheinää... Kinkun jämiä löytyi myös ja tuulikaapissa oli näköjään kaali, kun ei jääkaappiin ollut mahtunut.

:matikka: No siitä sitten tekemään kokeellista ruokaa, kun joku kertoi, että suolaheinä sopii kaaliruokien lisukkeeksi. Ensin rasvaa pannulle ja suolaheinää kärvennykseen pari kukkuraa ruokalusikallista.

Silmiä melkein alkoi kirvelemään :tongue-042:, joten piti laittaa liesituuletin päälle. Kinkun silppua sekaan ja kaalia juustohöylällä louhittuna.

kaalimözzövä.jpg

Sitten kierittelin ja pyörittelin kuumalla levyllä aikansa. Joukkoon vettä ja kasvisfondikikkare. Paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkoripulirouhetta, yrttimaustetta ja pippuria sähkökäyttöisestä teknomyllystä. Annoin muhia pitkään hiljaa pulputellen. Satsista tuli vähän suolaista, kun fondipalassa oli suolaa aika tavalla, eikä vettä tullut puolta litraa. No lopussa laitoin ruokakermaa joukkoon, että suolaisuus vähän taittuisi.

Ihan syötävää siitä tuli, riisin kanssa mutustin. :homer: Eikä maistunut joulukinkulle.
 
Minä mässytän aika paljon porkkanaa kun pottu ei oikein elimistölle sovi, semmonen puoli kiloa porkkanoita kuorittuina ja pätkittynä kiehumaan, keitetään pehmeiksi ja kanelia porkkanoitten päälle, kastikkeeksi possun suikalelihaa tai jauhelihaa pannulla ruskistaen, sekaan maustettua ruokakermaa, mustapekka tai sinihomejuusto makuna..nam.On helppoa.
 
Ai tällänenkin ketju löytyy...

Elukan spoileriwokkirehusotku:
Broilerin fileeleikkeitä paketti kuutioituna suupalakokoon (2-3cm kanttiinsa) pannulle ja kun saavat vähän väriä niin pussillinen Thai Wokki vihanneksia perään. Hetken kypsennyksen jälkeen tomaattipyreetä puolituubia ja reilu puoli desiä makeaa chilikastiketta sekaan, lopputulos on vähän "kokkareista" joten vettä senverran että soosi tasoittuu mutta ei yhtään enempää ja aurajuustomuruaa mausta riippuen neljännes-puolipussia. Sekaan voi työntää juustoraasteenjämät joilla viimeinen käyttöpäivä lähestyy uhkaavasti, herkkusieniä pilkottuna tai muuta vastaavaa mitä sattuu olemaan. Yrttejä ja muita mausteita sitten maun mukaan mutta varsinkin jos käyttää marinoituja/pintamaustettuja broilereita ei välttämättä tarvitse mitään lisämaustetta (paitsi tietysti chiliä ;) ).

Tuohon EI käy ketchuppi, ihan liian lirua. Paksu tomaattimurska sopii jos sellaista löytää mutta useimmat ovat liian lirua tavaraa. Tavoitteena on pataruoka, ei keitto. Ja siitä Thai Wokkirehupussista kannattaa ne pitkät pavut pätkiä niin että mahtuvat kerralla suuhun.

Muitakin vastaavia rehupusseja voi käyttää (Classic Wok pussissa kukkakaalit ainakin pitää pilkkoa reilusti pienemmiksi ennen kokkausta).

Valmiin rehupussin sijaan voi tietysti käyttää tuoretavaraa, ohutta suikaletta riittävän pienenä.
 
Paloitellaan pupujussi pieniksi paloiksi ja ruskistetaan lihat pannulla kevyesti , sitten pataan lanttupalojen,maustepippurien,parin laakeriliuskan ja teelusikallisen suolaa kera. Sitten pataan ja vettä sen verran , että lihat ym. menee uppeluksiin ja kansi päälle. Lämpöä n. 110 astetta ja paistoaika 3-4 tuntia ja sitten se onkin harashoo ja maistuu vaikka abessinian keisarillekin.
 
Laitoin uuniin,siis alakerran takan pesään karjalanpaistin,on sitten huomen aamuna valmis.Tälläi aina joskus lihoja kypsytelly,ensin pesällinen puita ja sit pata niinkun hiillokselle.
 
Takaisin
Ylös