Omatekoista Mehikaanopataa tulossa, saas nähdä osuiko kapsaisiinioktaanit kohdilleen, hikoiluttaako syödessä..
Pitäähän se vähän hikoiluttaa, osoittaa että aineenvaihdunta käynnistyi Sitten on turhan jäykkää jos seuraavana aamuna naapuri soittaa poliisit tuskaisen huudon takia
Pöntöllä on kuin tippuri olis. Molemmin käsin posliinissa kiinni. Kaksi tippaa tulee ja nekin silmistä.
Naapuri onneksi senverran kaukana ettei kuulu tuskan parahdukset sinne asti ja vessapaperirulla on valmiiksi pakastimessa!
Jos sä meinasit ettei oo ruokatarvikkeiden aiheuttamaa toi tommonen niin sitten voi olla joku muu tautai, itelläkin oli ns. "naistentauti" eli virtsateiden tulehdus ja oireet oli just noi, lisäksi sai hypätä silmähikee tiristämässä puolen tunnin välein....sit ku vihdoin menin lääkäriin, serppi oli 298....
Leivinuuni on lämmitetty, kermansaven 5l horna savipadassa porisee Karjalanpaisti. Paisti otetaan pätsistä pois vasta huomenna lounasaikaan, haudutusaikaa tulee melkein vuorokausi. Eipähän sitkeimmätkään lihat ole enää purukumia, ennen nukkumaanmenoa tarkastetaan vielä nesteen riittävyys. Lämmityskauden näin alettua, pyritään hyödyntämään leivinuunia ruan valmistuksessa. Pizat paistetaan heti hiilienvedon jälkeen pullat leivät noin tunnin parin päästä, paistit ja padat saa hautua kannellisissa astioissa jälkilämmössä.
Tein tänään kiusausta. Kilo perunasipulisekoitusta, puoli kiloa saunapalvikalkkunaa, puoli litraa maustettua (grillattu paprika) ruokakermaa, puoli pakettia savuporo koskenlaskijajuustoa ja 250 gr mozzarellajuustoa pinnalle. Mausteeksi suolaa ja mustapippuria, reilu tunti uunissa ja hyvää oli!