Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

(Maasto)navigointia android-puhelimilla

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka, digi' , aloittaja borg, 21.2.2012.

 1. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  21 387
  Saadut tykkäykset:
  3 441
  Sain tässä vastikään työpuhelimeksi Samsung Galaxy Xcoverin. Nyt on projektina löytää tuohon hyviä maastonavigointiohjelmia.

  Latasin Gpstuner Outdoor Navigation Pro -ohjelman
  , joka ei ollut hinnalla pilattu, Android marketissa neljä euroa.

  Ohjelma käyttää karttoina netistä löytyviä karttoja, Googlen, Bingin, Eniron, Open streetmapin, jne. Softaan ei kuitenkaan näköjään saa ladattua itse kuvatiedostosta tehtyjä karttoja, vaikka saman valmistajan sivuilta löytyykin kalibrointiohjelma omatekemille rasterikartoille. Tuo karttaohjelma ei toimi Android-version kanssa.

  Investointina hinta-laatusuhde on kuitenkin vallan hyvä. Eniron kartta on aika havainnollinen, siinä on myös viitteelliset korkeuskäyrät. Bingin satelliittikuva yllätti myös, se on varsin tarkka, eikä oman talon kohdalla liene kuin noin puolitoista vuotta vanha.

  Karttoja saa kätevästi downloadattua puhelimeen, joten 3G-yhteyttä ei välttämättä kaikkialla tarvitse. Näissä netin kartoissa näkyvät teiden nimet myös oikein hyvin, peruskartastahan niitä ei löydy.

  Kiinnostuksen kohteena olisi löytää Oziexplorerin kaltainen Android-sovellus, johon voisi tuupata itse kalibroidun peruskartan. Ozin Android-versio ei käy, Samsung kelpuuttaa vain Android marketista ladatut softat. Taitaa jossakin vaiheessa vielä opetteluttaa Android-puhelimen roottaamisen. Joitakin ohjelmia olen löytänyt, mutta en ole vielä ennättänyt kokeilla.
   
 2. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  21 387
  Saadut tykkäykset:
  3 441
  Kun jaksaa koluta, niin kyllä näitä löytyy. Tämä OruxMaps näyttää lupaavalta. Sen kanssa on joku suomalainenkin jo näprännyt.

  EDIT: Nyt tärppäsi, Mobile Atlas Creator (MOBAC) on ohjelma, jolla voi rakentaa karttoja monille eri Android-softille(kin). Tästä haarautuu monta johtolankaa eteenpäin.
   
 3. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  21 387
  Saadut tykkäykset:
  3 441
  Nyt on tullut ränkättyä tuota aiemmin mainitsemaani Outdoor Navigation Pro-ohjelmaa. Vaikka kartta-aineistot latautuvat netistä, se toimii yllättävän hyvin. Ajoin lenkin, jolla arvelin, että kännykän kenttäkin paikoin katoaa. Ihmetys oli suuri, kun koko reissun ajan uutta ilmakuvaa latautui näytölle :tuijo:. Eikä pätkinyt ollenkaan.

  Microsoftin Bingin online-ilmakuvakartat ovat yllättävän hyviä. Oman talon kohdalla kartta on ehkä 1,5-2 vuotta vanha. Nyt aamulla hilpeyttä herätti, kun ajoin Kuopion Kolmisopessa Etran Megacenterin ohi. Kännykän näytöllä vaikutti siltä, että joku intergalactic destroyer on käynyt posauttamassa paikan paskaxi. Kuopion osalta ilmakuva on vielä nätimpi kuin ympäristössä, mutta samalla ilmeisen paljon vanhempi. Etran talon kohdalla ilmakuvassa on tyhjä tontti. Kuitenkin jo Pitkälahden ABC:n vieressä Kodin Terra näkyy kuvissa.

  nuked_etra.jpg

  (kuvaa käsitelty)
   
 4. kaitsur

  kaitsur Kansalainen

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hyvää tietoa, itellä kiinalainen ZTE Android luuri, pitää kokeilla joskus kun joutoaikaa.
  Olen odotellut Garminia Androidiin, mutta sitä ei näytä jostain syystä tulevan, siihen saisi maastokartat.
   
 5. jip59

  jip59 Kaikkea harrastava
  KK Plus pack NoAd

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  321
  Eilen posti toi juuri tuollaisen Galaxy Xcoverin meikäläisen uusimmaksi hankinnaksi ja pitää seurata sun borg kirjoituksia ja blogia tuollaisen käyttökokemuksista. Kiitos niistä!!!
   
 6. borg

  borg administi
  Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18.4.2011
  Viestejä:
  21 387
  Saadut tykkäykset:
  3 441
  Juu, kiitos kiitoksista. Nyt olen opetellut, miten muistikortista saisi kaiken irti, mutta hommassa on vielä lopullinen läpimurto tekemättä. Eilen illalla ajattelin sen tekeväni, mutta adsl on rikki ja projekti vähän tökkii se takia. Kirjoittelen ohjeita siitäkin kun saan asian hoitoon.

  Sent from my GT-S5690 using Xparent Blue Tapatalk
   
 7. MTZ-50

  MTZ-50 Kansalainen

  Liittynyt:
  7.1.2012
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maasto navigointia.

  Trackerilta en löytänyt android versiota. Tulee varmaankin aika pian, että ei jää jalkoihin kilpailijalleen... Symbianversio on huippua. Kerkisin kokeilla, enneko kajahti gps-puoli rojuksi N95 noksusta.

  http://www.tracker.fi/index.php?pPath=2

  Tällä kilpailijalla on jo maastonavigaattori androidille. Vois olettaa, että toimii vähintään yhtä hyvin kuin symbian versio. Vuosien kokemus symbian luureilla (noksu N70+sirf III gps kalikka ja noksu 95, jossa on sisäinen gps) :yesey: ja kyseessä on oikea maastonavigointi ohjelmisto maanmittauslaitoksen peruskarttapohjilla.

  http://www.ultrapoint.fi/fi/dogps_maasto/
   
  #7 MTZ-50, 1.3.2012
  Viimeksi muokattu: 1.3.2012

Jaa tämä sivu