Lihapullapäivä.

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Paalari
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Paalari

Kansalainen
Reilu 3kg Mullikan Burger jauhelihaa, pari kg sikanautaa, puoli tusinaa sipulia, kananmunia, aurajuustoa, korppujauhoja, litra paksua maitoa (kermaa), poppamiehen äkästä pulveria, pippuria ja suolaa.

IMG20250922123434.webp
 
Eli joku 7kg taikina. Taidat tykkää lihapullista
On muijakin niitä saanut syötyä.
Tekee reilummin silloin kun rupeaa. Pakkasesta hyvä ottaa kun lihapullienhimo iskee tai muuten ei viitsi/kerkiä perunoita kummoisempia keitellä.
Joutoaikana tein vielä puolenkymmentä litraa ruskiaakastiketta.
 
Monesti olen huomannut, että jos tuollaisen isomman satsin jotain hyvää tekee, ei siitä oikein pakkaseen kuitenkaan riitä. Pitkin iltaa pikkuhiljaa häviävät, viimeistään seuraavana päivänä. Ja seuraavan viikon on kammottava ähky.
 
Ohjelmassa kaalilaatikko tekoa.
Loistava tollanen vanha Metos haudutuksessa.
Tyttöjen keittiökalut niin pieniä ettei niihin mitään mahdu ja heti läikkyy yli jos vähänkin hämmentää.

IMG20250927103958.webp
 
Tänään vajaa 10L käristystä.
Näyttää palovaroitinkin toimivan.
Pikkasen kärytti kun kahdella punahehkuisella teräspannulla paistoi 6kg siivutettua paahtopaistia.

IMG20251005120330.webp
 
Mimmonen ruotuväki sul on syötettävänä :tuijo:
Itse funtsin että jos ensiviikonlopun pyhittäisi kylmäsavustukselle, palajuustoja joku 4-5kg joita Perjantai iltapäivästä Lauantaihin savustelisi, sitten puolen kilon paloina vagumiin - säiliöpakastimeen. Talven mittaan ne on yleensä syöty ja perään lohi fileitä ainakin sen 5 kpl yht"5kg, niiden valmistuminen saataa mennä Tiistain puolellekkin. Kaikki riipuu siitä onko tavaraa tarjouksessa etenkin kala, juustot maksaa minkä maksaa oltermannia arkijuustoa goudaa ementalia.
 
Mimmonen ruotuväki sul on syötettävänä :tuijo:
Itse funtsin että jos ensiviikonlopun pyhittäisi kylmäsavustukselle, palajuustoja joku 4-5kg joita Perjantai iltapäivästä Lauantaihin savustelisi, sitten puolen kilon paloina vagumiin - säiliöpakastimeen. Talven mittaan ne on yleensä syöty ja perään lohi fileitä ainakin sen 5 kpl yht"5kg, niiden valmistuminen saataa mennä Tiistain puolellekkin. Kaikki riipuu siitä onko tavaraa tarjouksessa etenkin kala, juustot maksaa minkä maksaa oltermannia arkijuustoa goudaa ementalia.
Onhan tässä mökissä syöjiä. Allekirjoittanut ja hänen akkansa.
Tulee noita välistään kiikutettua myös äitimuorille ja appiukolle, molemmat jääneet henkiinkin..
 
Kyllähän tälläkin suunalla tehdään aina yleensä isoja satseja, on 4l savipata ja leivin uunin lämmityskausi on alkanut. Tiistaina meni haudutukseen1.5 kg karjalanpaistia ja Torstaina täysi pata hernerokkaa, paistia syötiin neljä kertaa ja lopusta tehtiin lihakeittoa, hernekeiton jämät vei tytär äskön kaupunkiin.
Tuo kaalikeitto paranee vain joka lämmityskerralla, sitäkin laitetaan aina se täysi iso savipadallinen.

Jos ja kun on lomaa - joutoaikaa rupean yleensä palvaamaan, palvikoppiin mahtuu hyvin pari joulukinkkua roikuksiin ritilälle kalkkuna rullia kasleria, se se vasta onkin sitten oikein kytättävää homaa, leppä kitutulta pidettävä yllä melkein vuorokausi ja lämmöt ei saa nousta yli 90°c. Kinkut paloitellaan - vakumoidaan -- pakastetaan ja käytetään vaikkapa hernerokassa pizassa jne.

Mökillä kun milloin on kesällä enemmälti porukkaa tontilla, laitan kaasupolttimon päälle 30 l valurautapadan johon tehdään keitto. Siitäpähän käyvät sitten lappoamassa omaan tahtiinssa kun nälkä yllättää.
 
Kyllähän tälläkin suunalla tehdään aina yleensä isoja satseja, on 4l savipata ja leivin uunin lämmityskausi on alkanut. Tiistaina meni haudutukseen1.5 kg karjalanpaistia ja Torstaina täysi pata hernerokkaa, paistia syötiin neljä kertaa ja lopusta tehtiin lihakeittoa, hernekeiton jämät vei tytär äskön kaupunkiin.
Tuo kaalikeitto paranee vain joka lämmityskerralla, sitäkin laitetaan aina se täysi iso savipadallinen.

Jos ja kun on lomaa - joutoaikaa rupean yleensä palvaamaan, palvikoppiin mahtuu hyvin pari joulukinkkua roikuksiin ritilälle kalkkuna rullia kasleria, se se vasta onkin sitten oikein kytättävää homaa, leppä kitutulta pidettävä yllä melkein vuorokausi ja lämmöt ei saa nousta yli 90°c. Kinkut paloitellaan - vakumoidaan -- pakastetaan ja käytetään vaikkapa hernerokassa pizassa jne.

Mökillä kun milloin on kesällä enemmälti porukkaa tontilla, laitan kaasupolttimon päälle 30 l valurautapadan johon tehdään keitto. Siitäpähän käyvät sitten lappoamassa omaan tahtiinssa kun nälkä yllättää.
Aika isoa touhua, teittekö talkkunaa betonimyllyllä ja punssia luonnonlähteeseen.
 
Aika isoa touhua, teittekö talkkunaa betonimyllyllä ja punssia luonnonlähteeseen.
Ei se kuule tartte olla ku joku serkkuporukka tms.
Mullakin kun on vielä kuus siskoo ja kuustoista enonhuutajaa, kummastakin porukasta yks kuollu, enonhuutajien ukot/muijat ja muksut ja vielä niiden muksut niin äkkiseltään laskien tuleepi isompiin sukujuhliin reippaasti toistasataa henkilöö..kyllä siinä saa olla iso kattila sopalle.
 
Joo kesämökillä pyörii Juhannuksen aikana sen toistakymmentä henkilöä pitkin maita ja mantuja limppailemassa, 30 l valurautapata keskeisellä ulkoruokintapaikalla on yleensä syöty etenkin jos on lohikeittoa ollut tarjolla, kertakäyttö lautaspino on lusikoineen padan vierellä ja kaasupoltin pienellä liekillä alla ylläpitämässä peruslämpöä. Parissa päivässä näköjään padan pohja yleensä paistaa ja jämät hotkii koira hullun lailla.

Maaseudulla on aina ainakin täälläpäin tehty ruokaa isoissa satseissa parin kolmen päivän tarpeiksi kerta laakilla, ei tarvitse näin jatkuvasti turata ruan laitossa joten aikaa jää muuhun tähdelliseenpään.
 
Maaseudulla on aina ainakin täälläpäin tehty ruokaa isoissa satseissa parin kolmen päivän tarpeiksi kerta laakilla, ei tarvitse näin jatkuvasti turata ruan laitossa joten aikaa jää muuhun tähdelliseenpään.
Kyllä meilläkin sapuskaa on pariksi-kolmeksi päiväksi kerta teolla, ollaan tehty niinkin että parina-kolmena päivänä tehty ruokaa, syöty ja loput pakkaseen, menee viikko ettei tartte ku lämmittää.
 
Ei se kuule tartte olla ku joku serkkuporukka tms.
Mullakin kun on vielä kuus siskoo ja kuustoista enonhuutajaa, kummastakin porukasta yks kuollu, enonhuutajien ukot/muijat ja muksut ja vielä niiden muksut niin äkkiseltään laskien tuleepi isompiin sukujuhliin reippaasti toistasataa henkilöö..kyllä siinä saa olla iso kattila sopalle.
Tuota on tullut mietittyä, että nykyään kun lapsia on vähän ja heillä todennäköisesti on lapsia vielä vähemmän, serkkubileiden järjestäminen on helppoa ja halpaa, kun serkkuja on niin vähän. Sisarentyttärieni lapsilla tulee olemaan äitiensä puolelta yhteensä vain 5 serkkua. Itselläni isän ja äidin puolelta erikseenkin on vielä kymmeniä serkkuja.
Nyt Kivitilan lihapullia mikrossa lämmittämään. :kouhoti:
 
Viimeksi muokattu:

Luo tili tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Sinun täytyy olla jäsen voidaksesi jättää kommentin.

Luo käyttäjätili

Liity Konekansalaiseksi. Se on helppoa ja ilmaista! Rekisteröityneenä et näe mainoksia, voit käyttää hakua, näet alueita, joita nyt ovat piilossa...jne.

Kirjaudu sisään

Oletko jo Konekansan jäsen? Kirjaudu sisään tästä.

Takaisin
Ylös