Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom: This feature may not be available in some browsers.
En viittinyt laittaa kun sotkussa niin paljon muita makuja.Eikö ollenkaan valkosipulia???
On muijakin niitä saanut syötyä.Eli joku 7kg taikina. Taidat tykkää lihapullista
Meinasin kanssa todeta että tuosta sitä riittää illaksikin kun ei heti aamusta paistellut ja jos ei ole kovin montaa syöjääEli joku 7kg taikina. Taidat tykkää lihapullista

Onhan tässä mökissä syöjiä. Allekirjoittanut ja hänen akkansa.Mimmonen ruotuväki sul on syötettävänä
Itse funtsin että jos ensiviikonlopun pyhittäisi kylmäsavustukselle, palajuustoja joku 4-5kg joita Perjantai iltapäivästä Lauantaihin savustelisi, sitten puolen kilon paloina vagumiin - säiliöpakastimeen. Talven mittaan ne on yleensä syöty ja perään lohi fileitä ainakin sen 5 kpl yht"5kg, niiden valmistuminen saataa mennä Tiistain puolellekkin. Kaikki riipuu siitä onko tavaraa tarjouksessa etenkin kala, juustot maksaa minkä maksaa oltermannia arkijuustoa goudaa ementalia.
Aika isoa touhua, teittekö talkkunaa betonimyllyllä ja punssia luonnonlähteeseen.Kyllähän tälläkin suunalla tehdään aina yleensä isoja satseja, on 4l savipata ja leivin uunin lämmityskausi on alkanut. Tiistaina meni haudutukseen1.5 kg karjalanpaistia ja Torstaina täysi pata hernerokkaa, paistia syötiin neljä kertaa ja lopusta tehtiin lihakeittoa, hernekeiton jämät vei tytär äskön kaupunkiin.
Tuo kaalikeitto paranee vain joka lämmityskerralla, sitäkin laitetaan aina se täysi iso savipadallinen.
Jos ja kun on lomaa - joutoaikaa rupean yleensä palvaamaan, palvikoppiin mahtuu hyvin pari joulukinkkua roikuksiin ritilälle kalkkuna rullia kasleria, se se vasta onkin sitten oikein kytättävää homaa, leppä kitutulta pidettävä yllä melkein vuorokausi ja lämmöt ei saa nousta yli 90°c. Kinkut paloitellaan - vakumoidaan -- pakastetaan ja käytetään vaikkapa hernerokassa pizassa jne.
Mökillä kun milloin on kesällä enemmälti porukkaa tontilla, laitan kaasupolttimon päälle 30 l valurautapadan johon tehdään keitto. Siitäpähän käyvät sitten lappoamassa omaan tahtiinssa kun nälkä yllättää.
Ei se kuule tartte olla ku joku serkkuporukka tms.Aika isoa touhua, teittekö talkkunaa betonimyllyllä ja punssia luonnonlähteeseen.
Kyllä meilläkin sapuskaa on pariksi-kolmeksi päiväksi kerta teolla, ollaan tehty niinkin että parina-kolmena päivänä tehty ruokaa, syöty ja loput pakkaseen, menee viikko ettei tartte ku lämmittää.Maaseudulla on aina ainakin täälläpäin tehty ruokaa isoissa satseissa parin kolmen päivän tarpeiksi kerta laakilla, ei tarvitse näin jatkuvasti turata ruan laitossa joten aikaa jää muuhun tähdelliseenpään.
Tuota on tullut mietittyä, että nykyään kun lapsia on vähän ja heillä todennäköisesti on lapsia vielä vähemmän, serkkubileiden järjestäminen on helppoa ja halpaa, kun serkkuja on niin vähän. Sisarentyttärieni lapsilla tulee olemaan äitiensä puolelta yhteensä vain 5 serkkua. Itselläni isän ja äidin puolelta erikseenkin on vielä kymmeniä serkkuja.Ei se kuule tartte olla ku joku serkkuporukka tms.
Mullakin kun on vielä kuus siskoo ja kuustoista enonhuutajaa, kummastakin porukasta yks kuollu, enonhuutajien ukot/muijat ja muksut ja vielä niiden muksut niin äkkiseltään laskien tuleepi isompiin sukujuhliin reippaasti toistasataa henkilöö..kyllä siinä saa olla iso kattila sopalle.

Luo tili tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi
Sinun täytyy olla jäsen voidaksesi jättää kommentin.
Luo käyttäjätili
Liity Konekansalaiseksi. Se on helppoa ja ilmaista! Rekisteröityneenä et näe mainoksia, voit käyttää hakua, näet alueita, joita nyt ovat piilossa...jne.