Vähempi tullut oltua tälläisellä liha-alalla. Kysymyksessä on pätkä hirven vasan rankaa, jossa siis ulkofileet. Kuinka leikataan liha ja miten se hyödynnetään?
No, juutuupissa oli videota. Ei ihan yhtä nohevasti mennyt, mutta nyt on fileet omassa kupissaan. Ja ettei kukaan pahoita mieltään, niin oli kuolleen eläimen lihaa. Kaiken lisäksi ilmastoteko, koska yksi hiilidioksidintuottaja vähemmän.
Joo, fileet kahta puolen poijes. Hieman käyrä ja pyöreähköpäinen lihaveitsi on tuohon irroitteluun hyvä työkalu, mutta ei välttämätön Eipä siinä muuta kuin pienii rankaa että kattilaan mahtuu. Keittelee lihat irti, potttuja ja suolaa sekaan ja lusikoi ääntä kohti. Fileistä voi jotain eksoottisempaa tehdä jos halua on.
Joo, fileet pois vaikka vapaalla tyylillä, yliarvostettua purukumia ovat, tai itte en osaa kypsentää, luut koiralle, jos olisi siisti vannesaha, voisi myös siivuttaa luineen " kyljyksiksi" tai voihan sen saada kirveelläkin, tulee kyllä luusirua mukaan.
Hävettää vähä tunnustaa: 16 vuotta tuli elanto liikeapulaisena kaupassa , lihamiehenä, no ei siinä tarvinnut kypsentää, senkun siat ja lehmät pisti kappaleiksi, ainoastaan hävikki lihalla sitten sai kotona reenata kypsennystä...
Fileetä ei piä mennä korventamaan liian kypsäksi, tulee muuten kumia, tai sitten pitää hauduttaa oikein kunnolla ylikypsäksi.
Onkos kansalaiset heppaa maistaneet? Muualla kuin metvurstin muodossa. Ihan pari-kolme kertaa saanut ja on kyllä yksi parhaimmista lihoista omasta mielestä. Kauan ollut mielessä hakea lihakaupasta pala ja koittaa itse tehdä, mutta eipä ole saanut aikaiseksi..
Usein ohikulkiessa olen Katinalan lihakaupasta ostanut savustettua hevosta. Siinä on kyllä hevonen jalostettu parhaimmilleen.
Ihan ulkofilepihvinä joo, systeri pisti yhden jännevammasen konin teuraaksi takavuosina Viskaalin kautta. Ihan oli hyvää.