Tervetuloa Konekansa-foorumille!

Liity Konekansa-foorumin jäseneksi (ei maksa kuin vaivan) ja käy peremmälle! Sisäänkirjautumattomana et näe aivan kaikkea foorumin sisältöä.

Mainoksiakin vilisee niin, että silmiä kirvelee. Jäsenenä elämäsi olisi paljon siedettävämpää. ;)

Lihankäsittely

Viestiketju osiossa 'Gourmet' , aloittaja cardaani, 18.10.2019.

  1. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    25 363
    Saadut tykkäykset:
    4 130
    Vähempi tullut oltua tälläisellä liha-alalla.

    Kysymyksessä on pätkä hirven vasan rankaa, jossa siis ulkofileet. Kuinka leikataan liha ja miten se hyödynnetään?

    DSC_5531.JPG

    DSC_5530.JPG

    DSC_5529.JPG
     
  2. V361

    V361 W.W.W.
    KK Plus ADpack Betatester

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    19 239
    Saadut tykkäykset:
    3 317
    No leikkauksesta en ossoo sanoo mutta meillä se liha hyödynnetään SYÖMÄLLÄ se....eri muodoissa.
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 2
    • Hauska Hauska x 1
    • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  3. cardaani

    cardaani Mulkwisti
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    14.12.2011
    Viestejä:
    25 363
    Saadut tykkäykset:
    4 130
    No, juutuupissa oli videota. Ei ihan yhtä nohevasti mennyt, mutta nyt on fileet omassa kupissaan.




    Ja ettei kukaan pahoita mieltään, niin oli kuolleen eläimen lihaa. Kaiken lisäksi ilmastoteko, koska yksi hiilidioksidintuottaja vähemmän.
     
  4. ihmehitsari

    ihmehitsari vapaa ajattelija

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    8 050
    Saadut tykkäykset:
    2 448
    Joo, fileet kahta puolen poijes. Hieman käyrä ja pyöreähköpäinen lihaveitsi on tuohon irroitteluun hyvä työkalu, mutta ei välttämätön
    Eipä siinä muuta kuin pienii rankaa että kattilaan mahtuu. Keittelee lihat irti, potttuja ja suolaa sekaan ja lusikoi ääntä kohti. Fileistä voi jotain eksoottisempaa tehdä jos halua on.
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
    • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  5. Taiteilija

    Taiteilija Kansalainen

    Liittynyt:
    5.6.2017
    Viestejä:
    946
    Saadut tykkäykset:
    325
    Joo, fileet pois vaikka vapaalla tyylillä, yliarvostettua purukumia ovat, tai itte en osaa kypsentää, luut koiralle, jos olisi siisti vannesaha, voisi myös siivuttaa luineen " kyljyksiksi" tai voihan sen saada kirveelläkin, tulee kyllä luusirua mukaan.
     
  6. LPR

    LPR Kytöstelijä

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    15 337
    Saadut tykkäykset:
    2 226
    Epäilen jälkimmäistä vaihtoehtoa...
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 3
  7. Taiteilija

    Taiteilija Kansalainen

    Liittynyt:
    5.6.2017
    Viestejä:
    946
    Saadut tykkäykset:
    325
    Hävettää vähä tunnustaa: 16 vuotta tuli elanto liikeapulaisena kaupassa , lihamiehenä, no ei siinä tarvinnut kypsentää, senkun siat ja lehmät pisti kappaleiksi, ainoastaan hävikki lihalla sitten sai kotona reenata kypsennystä...
     
  8. LPR

    LPR Kytöstelijä

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    15 337
    Saadut tykkäykset:
    2 226
    Fileetä ei piä mennä korventamaan liian kypsäksi, tulee muuten kumia, tai sitten pitää hauduttaa oikein kunnolla ylikypsäksi.
     
    • Samaa mieltä Samaa mieltä x 1
  9. Mika 82

    Mika 82 Kansalainen
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    17.11.2014
    Viestejä:
    5 347
    Saadut tykkäykset:
    1 759
    Onkos kansalaiset heppaa maistaneet? Muualla kuin metvurstin muodossa. Ihan pari-kolme kertaa saanut ja on kyllä yksi parhaimmista lihoista omasta mielestä.
    Kauan ollut mielessä hakea lihakaupasta pala ja koittaa itse tehdä, mutta eipä ole saanut aikaiseksi..
     
  10. MasaP

    MasaP Kansalainen
    KK Plus pack

    Liittynyt:
    24.1.2014
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    22
    Usein ohikulkiessa olen Katinalan lihakaupasta ostanut savustettua hevosta. Siinä on kyllä hevonen jalostettu parhaimmilleen.
     
  11. LPR

    LPR Kytöstelijä

    Liittynyt:
    27.3.2013
    Viestejä:
    15 337
    Saadut tykkäykset:
    2 226
    Väisäsen Kotilihalta Lapinlahdelta olen ohi ajaessa savuheppaa ostanut. Melkoisen suunmakuista on :kuola:.
     
  12. Janski

    Janski Latvassa lahoa.

    Liittynyt:
    26.7.2016
    Viestejä:
    4 196
    Saadut tykkäykset:
    1 285

    Viskaalin hevos säilykeliha suoraan purkista suuhun :kuola:.
     
  13. alfred_j_kwak

    alfred_j_kwak Hiilinielu.
    Betatester

    Liittynyt:
    18.8.2014
    Viestejä:
    6 398
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Sveitsissä oli lounaspaikassa hevospihviä. Ei pöllömpää (inte så ugla)
     
  14. JiiPee

    JiiPee Kansalainen

    Liittynyt:
    12.4.2016
    Viestejä:
    1 694
    Saadut tykkäykset:
    203
    Ihan ulkofilepihvinä joo, systeri pisti yhden jännevammasen konin teuraaksi takavuosina Viskaalin kautta. Ihan oli hyvää.
     

Jaa tämä sivu